Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

BMW jest dla fanatyków ale to prawda dla mnie żadna klasa premium. Jeśli już to sam myślałem nad e90/91 w silniku m47 albo m57. Jedne z bardziej polecanych. N - jak nie kupuj to wiadomo, że lipa.  Lepszym wyborem jeśli już będzie Audi A3/A4/A6. 

Co do 307 miałem nie jedno, teraz 407  i dla mnie dużo lepszy już jest każdy Ford Focus niż 307 co również miałem. 

Edytowane przez MiroMK
Opublikowano (edytowane)

Ja swoją E91 trochę za szybko kupiłem. Drugi raz zwróciłbym uwagę, żeby oprócz wszystkich gadżetów z wyposażenia (a mam dobrze dopchany egzemplarz) miała np. elektryczne wspomaganie. Hydrauliczne wymaga zauważalnie więcej siły do kręcenia fajerą (w porównaniu do passata to przepaść), a to znów powoduje, że moja żona nie chce tym jeździć :E Poza tym kupiłbym jednak benzyniaka R6 mimo wszystko :)

Edytowane przez dannykay
Opublikowano (edytowane)

Mi F10 polift się podoba. Ale w fajnej wersji to kosztuje tyle, że za podobne pieniądze kupisz nowszego, mocniejszego, większego i tańszego w utrzymaniu amerykańca. Bez sensu.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano (edytowane)

Jeżdżę VC sedanem z dwójką dzieciaków i psem, do bagaja wchodzi wózek (nie żadna parasolka tylko pełnowymiarowa gondola) i bagaże, nic mnie nie jest w stanie zaskoczyć akurat jeśli o to chodzi :D Chociaż czasem przydałoby się więcej miejsca i na takie VC kombi w benzynce jako tymczasowy wybór (przed chargerem :D) zerkam łakomym okiem ale żona karawanom mówi stanowcze nie :E

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, dannykay napisał(a):

Ja swoją E91 trochę za szybko kupiłem. Drugi raz zwróciłbym uwagę, żeby oprócz wszystkich gadżetów z wyposażenia (a mam dobrze dopchany egzemplarz) miała np. elektryczne wspomaganie. Hydrauliczne wymaga zauważalnie więcej siły do kręcenia fajerą (w porównaniu do passata to przepaść), a to znów powoduje, że moja żona nie chce tym jeździć :E Poza tym kupiłbym jednak benzyniaka R6 mimo wszystko :)

To samo jest 508 vs C5...w pugu zdecydowanie ciężej chodzi kiera mimo, że teoretycznie ten sam układ wspomagania (hydraulika napędzana silnikiem elektrycznym). Choć akurat mnie zdecydowanie lepiej pasuje to z 508.

Co ro rodzaju budy to u mnie tylko kombi wchodzi w grę... przez różne "domowe" rotacje aut wyszło, że przed domem stoją 3 kombiaki :E

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, lesiu155 napisał(a):

żona karawanom mówi stanowcze nie :E

Moja tak mówiła na wszelkie SUVy czy Crossovery. Teraz patrzy z pogardą na osobówki, że trzeba się schylać do wsiadania czy do zapięcia dziecka w foteliku :E

BTW. jaranie się E60 powinno być uznane za chorobę i być leczone :P

E46 czy E38 porównam do PlayStation 2 - świetny sprzęt, czuć wiek, ale po latach nadal potrafi sprawić frajdę.

E60/90 to takie PlayStation 3. Miało być łał, wszystkiego w opór, ale jakoś coś tam nie pasuje... A na koniec się zepsuło :E

Wiadomo, każdy ma swój gust ;)

Edytowane przez marko
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Wracając do tematu korekty błędnie wpisanej normy euro przy 508. Nie chciało już mi się kopać z WK ani płacić Peugeotowi 500zł za oficjalne pismo i wysłałem to co miałem (screeny maili od dealera) do suportu cepiku... dziś mail zwrotny, że zlecono korektę :)

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 4
Opublikowano
4 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Wracając do tematu korekty błędnie wpisanej normy euro przy 508. Nie chciało już mi się kopać z WK ani płacić Peugeotowi 500zł za oficjalne pismo i wysłałem to co miałem (screeny maili od dealera) do suportu cepiku... dziś mail zwrotny, że zlecono korektę :)

A jednak da się :) znając życie trafiłeś szczęśliwie na kogoś kto po prostu nie jest betonem umysłowym :)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, marko napisał(a):

BTW. jaranie się E60 powinno być uznane za chorobę i być leczone :P

W takim wypadku czym jest jaranie się nową serią 7? Dzisiaj przed takim jechałem. Wyglądała ta siódemka jak raszpla z ogromnymi ustami napchanymi botoksem 😅

Jeszcze te nerki w bmw się świecą... Nic elegancji, strasznie ordynardna limuzyna, która emanuje wręcz jakimś cygańskim stylem. 

Narzekali na siódemkę Bangla, ale to w nowej właśnie nic nie... bangla :E

Edytowane przez zdunzdun
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie w okolicy widzę ostatnio mega wysyp E60/61. Wcześniej przybyło E90/91, a teraz 5tka zeszła już chyba do poziomu akceptowalnych cen i pojawiają się perełeczki :D

Edytowane przez Arczevski
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie cała obecna linia modelowa BMW jest... dyskusyjna. Zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz. Jak do tego patrzę na cennik, to nasuwa się pytanie "za co tyle pieniędzy?"

Co do świecących nerek, to chyba wszystkie niemieckie marki mają albo świecące paski, albo świecące znaczki. 

Edytowane przez marko
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, dannykay napisał(a):

Niech młody Kunca na youtubie poogląda i posłucha jakie tam fakturki wychodzą, to mu się odechce BMW :E

To jest pokolenie, które wie lepiej... musi się chyba uczyć na własnych błędach, bo na innych nie potrafii😂😅

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano

Użyłem złego słowa - nie dla niewidomych a dla ślepych. Oprócz produkcji jakichś koczkodanów z wyglądu*, to wprowadzenie tych zegarów:

3-series-interior-instrument-cluster.jpe

90cd63a4db05a.jpg

to już dla mnie świętokradztwo.

Szukając zdjęcia dechy trafiłem na takie "perełki" z najnowszej oferty:

ze strony głównej BMW:

954dc490b9696.jpg

b1142623f0487.jpg

e5f22c4bf5691.jpg

Jakieś z testów:

X1Pk9kuTURBXy84Yjc3NTlhOC0xMDE1LTQ1NzAtY

bmw_x3_20_xdrive_18.jpg

Dla mnie to za dużo :E

W życiu bym nie uwierzył, że zarówno wygląd jak i wnętrze "plebejskiego" KIA będzie mi się bardziej podobało od  BMW (nie wspominając o tym, że koreańskie auta to na tle BMW totalnie bezawaryjne samochody)

Idę męczyć trzeci sezon Wojownika.

• Upvote 2