Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Najlepiej jak prawy to buspas i musisz jechać lewym ale te dzbany tego nie pojmują i podjeżdżają pod sam zderzak bo jedziesz za wolno (zgodzine z ograniczeniem no ale wiadomo, że dla Husarza Polaka Czempiona to jest za wolno)

Edytowane przez bleidd
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

W tym kraju lepiej na drogach nie będzie. Nie, dopóki społeczeństwo to tacy kretyni:

Taaa i te profilowe tytanów intelektu na fb. Później jak co roku w wakacje obwodnica Szczecina stoi bo jak zawsze jakiś idiota jechał na zderzaku i nie zdążył wyhamować. 

18 minut temu, bleidd napisał(a):

Najlepiej jak prawy to buspas i musisz jechać lewym ale te dzbany tego nie pojmują i podjeżdżają pod sam zderzak bo jedziesz za wolno (zgodzine z ograniczeniem no ale wiadomo, że dla Husarza Polaka Czempiona to jest za wolno)

A to to w ogóle zajebista maniera kierowców starych BMW zwłaszcza :E 

• Upvote 1
Opublikowano

Ja mam szczególne uczulenie na Audi Q7. 

Pewnie to błąd potwierdzenia. 

Ale baaardzo dawno temu nie widziałem Q7, która jedzie normalnie. Jak ją widzę, to w najlepszym przypadku jedzie bardzo szybko. 

Z prędkością jest przyzwolenie podobne jak z alko. Chociaż to się jednak trochę zmienia. A z alko jeszcze szybciej. Coraz więcej osób nie pije, na imprezach nie upijają się w trupa itp.

Nawet sale weselne zmieniły przelicznik z 0,5na parę na 0.3.

• Upvote 1
Opublikowano

Ponieważ alko wychodzi z mody, którą utrzymywali jeszcze nasi rodzice, ile było na stole/ w lodówce tyle trzeba było wypić. Ja mocnego alko prawie nie pije, mam otwartą butelkę Metaxy 12*, jedynie zimą od czasu do czasu szklanka z lodem, pewnie starczy mi jej do następnej zimy, piwo teraz przy remoncie w czerwcu i na lato zacząłem pić, przyjdzie wrzesień i znowu do czerwca go nie ruszę. Mi się to podoba, organizm lepiej pracuje, nie mam dwudniowych bulów głowy od czasu do czasu. Jak dla mnie alko mogłoby zdrożeć o 50%, może część patusów by znormalniała i mie byłoby tyle tragedii na drogach.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Mamy w firmie kilka sztuk Seatów Ateca 1.5tsi w dsg, wczoraj jeden z kierowników zapiął przyczepkę na hak, na przyczepce zbiornik 400L na paliwo, łącznie jakieś 600kg na haku było, przejazd sewisówką przez budowę ale bez błota czy kolein, Ateca po 3km się poddała - wywaliło komunikat o przegrzanej skrzyni :hahaha:

Edytowane przez Katystopej
  • Haha 4
Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Dziś czytałem o drugiej wymianie skrzyni w nowym Passacie. Pierwsza przy 15k km, druga przy 32k km :) 

Superb IV też sporo problemów - chyba jeszcze więcej niż Octavia IV. 

Kiepsko :) 

Wyświetlają nam się te same posty na fb :E

Mamy jednego MG ZS 1.0 110km, tak na próbę wzięty na jesień zeszłego roku, obecnie 30kkm nalatane, kompletnie nic sie z tym autem nie dzieje a jest tyrany po budowach.

• Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Dziś czytałem o drugiej wymianie skrzyni w nowym Passacie. Pierwsza przy 15k km, druga przy 32k km :) 

Superb IV też sporo problemów - chyba jeszcze więcej niż Octavia IV. 

Kiepsko :) 

z komentarzy pod tym postem

Cytat

Mi wymieniali 4 razy. Kolejno 9 tys, 12 tys, 18 tys, 26 tys i w końcu przy 32 tys stwierdził, ze winowajcą było podobno oprogramowanie (brak kompatybilnosci wybieraka z mechstronika). Aktualnie mam juz 41 tys i jeszcze dziala. Pozdrawiam posiadaczy tej samej kupki nieszczęścia co ja - 1.5 eTsi.

• Haha 1
Opublikowano

Jakość europejska, ekologia, normy, myślenie że niemieckie marki są najlepsze od 50 lat - mamy efekt. 

A najgorsze jest to że Polska gospodarka mocno bazuje na niemieckiej motoryzacji, jak się nie ogarniemy to możemy zapłakać przy zalaniu rynku chińczykami. 

Opublikowano
45 minut temu, bleidd napisał(a):

U mojego ojca wymieniali skrzynie po 600 km :D I trwało to miesiąc. Ja na razie 20kkm i bez problemów, zobaczymy jak długo.

Oba 1.5 TSI z DSG DQ200

O. Ojciec ma to w Octavii :E

A w 2.0 TDI też była DSG DQ200? Bo przez 4 lata nie miałem rpoblemów :E 

Opublikowano

Ja mam dq250 i 275k km. Jeździ. Był wymieniany jakiś tam zawór sprzęgłowy który nic nie zmienił w pracy skrzyni, a objaw mam taki, że auto jedzie pierwszy bieg jakby na półsprzęgle. Sugerowałem wtedy, że może sprzęgła, że może trzeba zrobić regeneracje, ale mechanik mnie zignorował i stwierdził, że według niego wszystko ok, a ja jestem pi€®d0lnięty :E 

• Haha 1
Opublikowano

Najlepsze jest mruganie długimi jak 140 na liczniku wyprzedasz sznur aut na autostradzie, albo jak zwolnisz bo przed Toba wyprzedza 120 to Tobie mrugają. Ja tylko jak mam trochę miejsca zjeżdżam na prawy, niech mnie wyprzedzają szybsi, ale nie będę się w lukę na 10m wciskal bo idiota chce 160 jechac:)

Mnie kusi kamery zamontowac i zglaszac na psy takich:)

Wyobraźni nie ma bo jak zahamuje przy 140 to bedac na zderzaku samym w dupe mi wpadnie jak nie zauwazy:)

• Upvote 2
Opublikowano
18 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Mnie kusi kamery zamontowac i zglaszac na psy takich:)

Hahahaha, bo oni coś zrobią :E Jakby wyzywali Owsiaka to już by prokuratura wszczęła śledztwo, ale bandyci na drogach? Pfff panie, daj pan spokój ;) 

Opublikowano
Godzinę temu, bergercs napisał(a):

Owsiakowi grożono śmiercią, więc w odpuść sobie takie debilne komentarze.  Dla pisowców, śmierć kolejnego dobrego człowieka po Adamowiczu to koszt jaki są gotowi ponieść bez mrugnięcia okiem, żeby móc pluć na wszystko co nie po ich myśli, ale ja akurat takiego debilstwa nie znoszę.

Mhm, akurat takie zachowania na drogach to też próba zabójstwa, ale w PL traktuje się z przymrużeniem oka. 

• Upvote 3