Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Idealne połączenie jeśli lubisz słabe osiągi i duże koszty użytkowania.

Na dobre trzeba by wydać parę razy więcej :-) 

Edytowane przez SweetDreams
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, bleidd napisał(a):

Ale żeby od razu kieliszek tulipanowy do najtańszego blenda? :E

Akurat nic lepszego w barku nie miałem :D

58 minut temu, KiloKush napisał(a):

I to z zamknięciem od cukierniczki :E 

Ale sam Stinger GT AWD z V6 to jest bardzo fajne auto.

Wczoraj w końcu go odebrałem. Taki nowy, szybszy dzieciowóz :E. Powiedziałem żonie, że będzie nam się wygodniej jeździło niż Octavką :hihot:

Edytowane przez MadDog
Opublikowano

Wersje od 2022r mają już nowe logo. Moja jest z 2021 więc ma jeszcze stare.

Wczoraj zrobione pierwsze kilometry po odbiorze. Trzeba przyznać, że miło się jeździ z takim silniczkiem. Zwłaszcza jak pedał gazu idzie w podłogę :E

Opublikowano
19 minut temu, MadDog napisał(a):

Wczoraj zrobione pierwsze kilometry po odbiorze. Trzeba przyznać, że miło się jeździ z takim silniczkiem. Zwłaszcza jak pedał gazu idzie w podłogę :E

Pojemność robi swoje... Stinger zawsze mi się podobał, chyba jedno z niewielu aut gdzie przy liftingu wykopali... mniejszy silnik :E Szkoda że już go nie produkują, zostaje Proceed GT w tej stajni. Albo i30n ale to jednak nie ten segment. 

Opublikowano
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Stinger - klasa. I faktycznie będą zjeżdżać :E 

W centralnej Polsce cieszył się wśród złodziei. Obok Toyot i Mazd. 

Opublikowano
Godzinę temu, MadDog napisał(a):

Akurat nic lepszego w barku nie miałem :D

Wczoraj w końcu go odebrałem. Taki nowy, szybszy dzieciowóz :E. Powiedziałem żonie, że będzie nam się wygodniej jeździło niż Octavką :hihot:

No ma duży bagażnik, wózek pewnie nawet wchodzi :D A zalety V6 docenia się dopiero jak się nim przejedzie. 4 cylindry mają zupełnie inną elastyczność i charakterystykę. 

24 minuty temu, Katystopej napisał(a):

Teraz będą się bali Cię wyprzedzić 8:E

Ostatnio mi babka w MX5 depnęła jak ją wyprzedzałem, nie wiem na co liczyła :E A wczoraj też kobieta w Skodzie Fabii :E 

Opublikowano

Wózek na szczęście już nie potrzebny bo młody ma 6 lat. Bagażnik mały nie jest ale do Octavii mu trochę brakuje jeśli chodzi o przestrzeń. Ale tragedii nie ma. Minus taki, że żadnych haczyków na zakupy nie ma. Muszę przynajmniej jakąś siatkę dokupić.

9 minut temu, Zoulen napisał(a):

W centralnej Polsce cieszył się wśród złodziei. Obok Toyot i Mazd. 

No niestety. Dlatego od 1 września mam zaklepany parking strzeżony. Oczywiście AC wykupione.

Opublikowano
29 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Proceed to kompletnie nie to

Oczywiście, ale nic o dobrych osiągach i podobnych rozmiarach nie mają. Bardzo szkoda, ale pewnie popyt nie był za duży, cena wysoka a to wciąż kija. 

Opublikowano
27 minut temu, galakty napisał(a):

Oczywiście, ale nic o dobrych osiągach i podobnych rozmiarach nie mają. Bardzo szkoda, ale pewnie popyt nie był za duży, cena wysoka a to wciąż kija. 

Bo ludzie wolą na pokaz AMG z 170 konnym dieslem niż KIA, która rzeczywiście daje frajdę.

Opublikowano
14 godzin temu, Klima napisał(a):

Tak czytam o tym DQ200 i mam inne wrażenia. 

1.5 150KM w połączeniu z tą skrzynią sprawdza się bardzo dobrze. Silnik zapewnia dobrą dynamikę w aucie klasy kompakt, a skrzynia DQ200 działa płynnie i szybko. Obroty na trybie komfort nie spadają poniżej 1500obr/min. Nic nie szarpie, jedzie się płynnie. 

Po 100-150kkm sprzęgła będą do wymiany i tyle.

DQ381 wcale nie jest lepszą skrzynią. I cieszę się że mam DQ200, a nie DQ381, która była np w Fermentorze 1.5. 

W DQ200 sprzęgła potrafią paść po 60 tys. i nie jest to rzadki przypadek, to jest gorsza skrzynia. Także na twoim miejscu wcale bym się nie cieszył. Kwestia eksploatacji, na pewno w mieście żywot będzie krótszy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, KiloKush napisał(a):

A zalety V6 docenia się dopiero jak się nim przejedzie. 4 cylindry mają zupełnie inną elastyczność i charakterystykę. 

Ale ci gratuluję zakupu, tylko proszę szanuj bo to jedno z tych aut które bym kupił za kilka lat :D Nad wyraz udał im się ten samochód, stylistyka, linia boczna, dupcia... Takie lepsze audi A7. V6 jest świetny na codzień i 4 gary nie mają podjazdu do tego. Teraz latam VR6 i pomimo tego, że jeździłem 2.0tfsi który jest bardziej rozwojowy i ma lepszy niuton na papierze, to jednak elastyczność szóstki bije na głowę. Nie wspominam już o dźwięku.

@GordonLameman

Octavia RS jest już tak przeru..ana :sex: że mam odruch wymiotny, w Trójmieście mam chwilami wrażenie, że co trzecia skoda to octavia RS lub z pakietem RS. Ten model stał się po prostu plebejski. 

Edytowane przez Totek