Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Gret napisał(a):

@Petru23 bravia 7 jest droższa od OLEDów za 65" chcą 8500zł. Dokładasz 1500zł i masz LG G5. Cenią się strasznie. Chinczyk jest 2000zł tańszy a speckę ma dużo lepszą. 

Chińskie telefony też mają lepszą specyfikację, a są po prostu gorsze. Szczegóły robią różnicę, kolosalną. 

Edytowane przez marko
Opublikowano
4 minuty temu, marko napisał(a):

Chińskie telefony też mają lepszą specyfikację, a są po prostu gorsze. Szczegóły robią różnicę, kolosalną. 

Nie są. Miałem w ręku fApple, Szajsungi - ostro przereklamowane.

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Ile wart jest dziś rówieśnik mojego IP14pro? 500 zł? Ktoś z tego korzysta wciąż? Niby jak?

Wyznaczasz sens zakupu na podstawie tego ile będzie wart dany telefon po kilku latach? ... a ile za niego przepłaciłeś?

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, Gret napisał(a):

@Petru23 bravia 7 jest droższa od OLEDów za 65" chcą 8500zł. Dokładasz 1500zł i masz LG G5. Cenią się strasznie. Chinczyk jest 2000zł tańszy a speckę ma dużo lepszą. 

Tylko Sony ma bardzo dobre bebechy jezeli chodzi o OS . Rodzice maja topową bravie z przed 5 lat chyba. Android śmiga po dziś dzień. Tivimate w 4k z hdr nie robi na niej wrażenia.Co jakiś czas dostaje też aktualizacje. Mój mibox miał może dwie,przez 3 lata :E 

Opublikowano
2 minuty temu, Kyle napisał(a):

Wyznaczasz sens zakupu na podstawie tego ile będzie wart dany telefon po kilku latach? ... a ile za niego przepłaciłeś?

Wyznaczam na podstawie komfortowego użycia i tego czy będę musiał zmienić telefon po roku czy dwóch. 4700 w 2023 roku. Powoli czas na zmianę ale wciąż się waham.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Wyznaczam na podstawie komfortowego użycia i tego czy będę musiał zmienić telefon po roku czy dwóch. 4700 w 2023 roku. Powoli czas na zmianę ale wciąż się waham.

Fajnie, fajnie ... tym czasem ja nadal zadowolony ze swojego Xiaomi Mi10 z 2021 roku (Za którego dałem chyba z połowę tego, co wyrzuciłeś na to swoje coś) i nie widzę potrzeby zmian - chodzi płynnie jak w dniu zakupu.

Edytowane przez Kyle
  • Haha 1
Opublikowano

Fajnie, fajnie ... tym czasem ja nadal zadowolony ze swojego Xiaomi Mi10 z 2021 roku i nie widzę potrzeby zmian - chodzi płynnie jak w dniu zakupu.

No i bądź sobie zadowolony. 

A ja jestem zadowolony z mojego. 

Ale ja na mojego mam wciąż aktualizacje, a ty już jesteś nawet bez łatek bezpieczeństwa :) 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale ja na mojego mam wciąż aktualizacje, a ty już jesteś nawet bez łatek bezpieczeństwa :) 

Dziwne ... ostatnią aktualizację systemową mam z 1 września 2025.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano

Mój syn jest wyznawcą fapple niestety.

Ile razy z niego bekę kręciłem jak jego fapple nie łapał sieci tam, gdzie ja na motce spoko odbierałem (przykładowo w marketach nie mógł czegoś sprawdzić, bo nie łapał neta z karty, w jakiś sklepach w budynkach itp. itd), albo ile razy mu się nawigacja ebała, fapple to stan umysłu, a wydaje krocie na topowe modele. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Kyle napisał(a):

Sorry ale Xiaomi kosztuje nowe tyle co iPhone, a po roku połowę tego? I soft dalej ssie, miałem chyba pięć telefonów od nich i nigdy więcej, już Samsungi na Exynosie są 100x lepsze 

Edytowane przez galakty
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Każdy telefon ssie, zawsze są problemy w czymś, ale jak w drogim topowym tel. pierniczą się podstawowe sprawy, jak łączność to już przegięcie. 

Kolejny przykład jaki mi się teraz przypomniał to szybkość internetu z sima, kupiliśmy 2 te same pakiety internetowe w ODIDO.NL   u niego zawsze szybkość pobierania niższa niż u mnie

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
9 minut temu, Kyle napisał(a):

Dziwne ... ostatnią aktualizację systemową mam z 1 września 2025.

Mas podstawowy mi10? Bo internet pokazał że nie już nie ma aktualizacji - ale to oczywiście może być nieprawdziwa informacja.

Flagowce Xiaomi kosztują dziś tyle samo co telefony Apple, a dużo szybciej tracą na wartości. Czyli w sumie wychodzą drożej :) 

kto więc przepłaca? :) 

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Mas podstawowy mi10? Bo internet pokazał że nie już nie ma aktualizacji - ale to oczywiście może być nieprawdziwa informacja.

One po roku już nie mają aktualizacji!!!! W firmie 2-3 lata temu Xiaomi/Redmi zostały zbanowane bo nie miały łatek bezpieczeństwa na tyle że nie pozwalały instalować profilu służbowego i w tym Teams/Outlook xDxD 

• Upvote 1
Opublikowano

Dosyć że oglądam tv z 4.5m

To mam telefon za 800zl Moto E40 neo i działa. 

Bateria starcza na cały dzień, Android auto działa, nic się nie wiesza. A telefon używam dosyć intensywnie i mam w Pip apek. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kyle napisał(a):

... no to chyba fajnie, że nowego flagowca po roku kupisz za połowę ceny? :) 

No nie - bo traci na wartości. Ja sprzęt Apple po kilku latach sprzedaje wciąż w bardzo dobrych cenach. A czasem rozdaje po rodzinie. Do tej pory tylko raz urządzenie Apple mi się zepsuło. Wymienili wyświetlacz na gwarancji . 

Ale wiem, że dla niektórych taką matematyka jest za trudna i nazywają to przepłacaniem :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Jeśli jara Cię kupowanie "flagowca" po 50% ceny po roku który zaraz nie będzie aktualizowany i wspierany to tak, fajnie. 

Nie kupuję takich telefonów o których piszesz. Mam 4 letni telefon (rok modelowy rok wcześniej, czyli 5 letni) i mam aktualizacje systemowe w tym roku.

Opublikowano (edytowane)

Trzeba było nie kupować kilkuletnich leżaków magazynowych! ;) 

Chłopie... Miałem Redmi Note 2 za czasów gdy nie istniał nawet Global Miui i ręcznie wgrywałem soft. Mało tego ręcznie poprawiałem .apk aparatu bo MIUI sztucznie zaniżało jakość zdjęć mimo że mogła być lepsza (jeśli forum xiaomi.eu istnieje to znajdziesz moje posty o tym). 

Potem Miałem Mi 4C, Mi8, Mi9, Mi10T, inne modele przeszły przez moje ręce również - nigdy więcej tego badziewia. Dopóki nowe modele kosztowały 2000 zł to spoko, ale nie dziś. Odlecieli totalnie. 

Edytowane przez galakty
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Chłopie... Miałem Redmi Note 2 za czasów gdy nie istniał nawet Global Miui i ręcznie wgrywałem soft. Mało tego ręcznie poprawiałem .apk aparatu bo MIUI sztucznie zaniżało jakość zdjęć mimo że mogła być lepsza (jeśli forum xiaomi.eu istnieje to znajdziesz moje posty o tym). 

Ja nic ręcznie nie wgrywałem, a do zdjęć wgrałem Open Camera, które umożliwia robienie naturalnych fotek, a nie tych erzatzów z aplikacji fabrycznych.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Mam "Aktualizacja systemowa Google Play" 1 września 2025 (tak jest napisane w Ustawienia->Stan bezpieczeństwa).

2 minuty temu, galakty napisał(a):

Jeśli już to się wgrywa Gcam z odpowiednim profilem, a nie OpenCamera. Tylko potwierdzasz że nie masz pojęcia o czym mówisz, ja zęby zjadłem na tej marce :E 

Nie znasz się na zdjęciach :) To potwierdzasz (że nie masz ZIELONEGO pojęcia o czym piszesz) :E Gcam nie robi tak naturalnych zdjęć, jak OpenCamera w trybie Api2 z wyłączonymi filtrami wyostrzającymi i wyłączonymi filtrami odszumiającymi.

Edytowane przez Kyle