bleidd 485 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Było już o tym. W salonie macałem sobie A5 z elektroniczną klamka, dziwaczne to. Niby działa bezproblemowo ale ciekawe jak w rękawiczkach czy podczas mrozu. Generalnie producenci strasznie kombinują byle tylko coś nowego wprowadzić.
galakty 3 333 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Niemieccy producenci kiedyś - VRROOOM VROOOOM V8/V10 w BMW, Audi i Mercedesie, maszyny na sterydach. Niemieccy producenci dziś - chlip chlip zielona energia i elektroniczne klamki
GordonLameman 8 469 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października A widzieliście to? https://autoblog.spidersweb.pl/nowy-mercedes-klasy-s-coupe-iconic-vision Ciekawy koncept - czymś go zepsują pewnie
SylwesterI. 865 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października (edytowane) Wstawią 1.3 tce Edytowane 16 Października przez SylwesterI. 1
trepek 1 360 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października (edytowane) Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): A widzieliście to? https://autoblog.spidersweb.pl/nowy-mercedes-klasy-s-coupe-iconic-vision Ciekawy koncept - czymś go zepsują pewnie Za 2 tygodnie Mazda ma pokazać Vision Model i może być rozwinięciem tego: Co do silników to albo będzie to elektryk albo REEV z silnikiem Wankla. BTW: Oficjalne zdjęcie Mazdy odnośnie zapowiedzi: Edytowane 16 Października przez trepek 1
Katystopej 988 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): A widzieliście to? https://autoblog.spidersweb.pl/nowy-mercedes-klasy-s-coupe-iconic-vision Ciekawy koncept - czymś go zepsują pewnie 2
larry.bigl 453 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a): A widzieliście to? https://autoblog.spidersweb.pl/nowy-mercedes-klasy-s-coupe-iconic-vision Ciekawy koncept - czymś go zepsują pewnie Jak dla mnie petarda. Maybach 6 w tej granatowej wersji jest petarda 1
galakty 3 333 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 37 minut temu, trepek napisał(a): REEV z silnikiem Wankla Ale to byłby piękny powrót do przeszłości, wiem że to nie będzie napędzać tylnej osi ale mimo wszystko rotory zawsze na propsie
trepek 1 360 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października @galakty Nie tak dawno był taki powrót w postaci Mazdy MX-30 Rev. Tam siedział wankiel.
galakty 3 333 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października @trepek a kiedyś o tym słyszałem i zapomniałem. Szkoda tylko że 140 km/h to max prędkość, bo 170KM przy wadze 1700 kg to nie tak źle
trepek 1 360 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Ten wakiel też swoje pił i jazda z tym silnikiem jako generatorem prądu była delikatnie mówiąc - średnio opłacalna. Jakieś 7-9l na 100km. Dużo lepszą opcją była klasyczna MX-30'tka. W sumie u mnie na wsi jest taka jedna Mazda już od 2-3 lat i wożą nią dzieci do szkoły. Spoko wozidełko jak się na nie patrzy.
SuLac0 354 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października no i speca od wankla, to ze swieca teraz szukac. 1
galakty 3 333 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 23 minuty temu, trepek napisał(a): Ten wakiel też swoje pił i jazda z tym silnikiem jako generatorem prądu była delikatnie mówiąc - średnio opłacalna. Jakieś 7-9l na 100km. Dużo lepszą opcją była klasyczna MX-30'tka. W sumie u mnie na wsi jest taka jedna Mazda już od 2-3 lat i wożą nią dzieci do szkoły. Spoko wozidełko jak się na nie patrzy. Łeeeee to porażka, przecież wolnossące 2.0 od Mazdy mniej paliły Z drugiej strony to plug-in więc swoje waży to i spalić musi... Może by to sens większy miało jak u Toyoty HSD. Choć mimo wszystko wankiel z niskiego spalania nigdy nie był znany.
trepek 1 360 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 37 minut temu, galakty napisał(a): Może by to sens większy miało jak u Toyoty HSD. Raczej nigdy się o tym nie przekonamy bo Mazda i Toyota pracują wspólnie nad nowymi silnikami R4 2.0 więc prędzej powstanie Skyactive-X pracujący w cyklu Atkinsona z podwójnym typem wtryskiwaczy niż wankel HEV ;-)
galakty 3 333 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października A to będzie już konkretna maszyna coś czuję i jak dla mnie bardzo dobry kierunek
Katystopej 988 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Ej, czemu podśmiechujki z Maybacha Excelero którego wrzuciłem? Przecież to jest hipercar sprzed 20 lat, zrobiony w jednym egzemplarzu na zamówienie Fuldy do testowania opon z indeksem na 350km/h śmieszy mnie jedynie, że teraz się chwalą konceptem a tu jawnie zalatuje tym Maybachem 1 1
SuLac0 354 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października troche szkoda, bo mimo, ze nie moje klimaty, to przyjemnie sie ogladalo. ale to tylko pokazuje jaka patologia panuje w warsztach - tak od strony kilentow, jak i samego prowadzenia warsztatu. porzadna i uczciwa robota musi kosztowac, a w tym kraju nikt uczciwie sie nie dorobil. chyba tylko garbu i wrzodow
KiloKush 612 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 3 minuty temu, SuLac0 napisał(a): troche szkoda, bo mimo, ze nie moje klimaty, to przyjemnie sie ogladalo. ale to tylko pokazuje jaka patologia panuje w warsztach - tak od strony kilentow, jak i samego prowadzenia warsztatu. porzadna i uczciwa robota musi kosztowac, a w tym kraju nikt uczciwie sie nie dorobil. chyba tylko garbu i wrzodow W tym kraju to jest poje*** że jak masz kanjpę, fryzjerstwo, warsztat to musisz konkurować z takimi zakładami co kombinują na podatkach jak się da i jak masz być konkurencyjny jak płacisz uczciwie podatki? 1
marko 721 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Chcesz powiedzieć, że małe zakłady trzymają się reguł i podatków? Eee... Ja bym rzekł, że te 20zł za załatanie dziury w oponie, to nie wyjątek, a reguła.
SuLac0 354 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października oczekuje godnego wynagrodzenia za moja prace/usluge i dokladnie tak samo podchodze do kogos, kto swiadczy ja dla mnie. jezeli widze, ze ktos chce za robote 20zl, a inny 100zl, to czerwona lampka zaswieca mi sie w tym pierwszym przypadku czesciej, niz w tym drugim.
galakty 3 333 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 22 minuty temu, KiloKush napisał(a): W tym kraju to jest poje*** że jak masz kanjpę, fryzjerstwo, warsztat to musisz konkurować z takimi zakładami co kombinują na podatkach jak się da i jak masz być konkurencyjny jak płacisz uczciwie podatki? U mojego mechanika to nawet kartą zapłacić nie mogę 1
KiloKush 612 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 3 minuty temu, galakty napisał(a): U mojego mechanika to nawet kartą zapłacić nie mogę U żadnej fryzjerki w mojej okolicy też 1
galakty 3 333 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października A to u mnie przyjmują ale wolę gotówką płacić, za to u mechanika się wkurzam bo zawsze trzeba mieć odłożone, ale ceny OK i nigdy mnie nie zawiedli więc przyjmuję na klatę.
GordonLameman 8 469 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Jak mają ryczałt to taki wyciąg z płatności karta stanowi dowód przeciwko nim Dlatego wtedy nie ma płatności kartą tylko gotówkowe. Stary mechanizm. tym bardziej, że takie zestawienie US może łatwo dostać od operatora i taki biznesman nie ma na to wpływu. A to Polska właśnie
Katystopej 988 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Pany, zrobiłem przenośny masażer, można się relaksować w domu, pracy, wystarczy do gniazdka włożyć i już działa. Mały, lekki, mieści się w kieszeni 1 1
Rekomendowane odpowiedzi