Mam ręczny o takiej samej konstrukcji jak ten tutaj:
https://allegro.pl/oferta/hamulec-reczny-do-gier-komputerowych-bruce-shark-16646422982
Niestety kabel był od początku źle zamontowany do płytki, był luźny, nie zawsze stykał, trzeba było go tam lekko podginać. No i w końcu odpadł. Najlepiej byłoby wymienić całą płytkę (właściwie dwie sklejone), takie jak na fotach poniżej, bo prawdopodobnie odpadły jakieś bardzo drobne elementy, których nawet nie zauważyłem i przepadły. Ktoś ma pojęcie gdzie czegoś takiego szukać?
Inna opcja - zrezygnować z czujnika Hall-a, bo ręczny i tak ma zaciskać hamulce, więc różna siła nie jest potrzebna, wystarczy, aby działał zero-jedynkowo. Czyli musiałby to by być jakiś przycisk, który dociskałoby się ciągnąc za wajchę hamulca i Windows by to rozpoznawał jako kontroler do gry, który ma tylko funkcję 0/1. Można takie rzeczy kupić osobno? Gdzie tego szukać?
Szkoda to wywalać, kosztowało to 300 zł i jest naprawdę solidnie wykonane, mocna sprężyna itd. Tylko ten kabelek przyklejony "glutem" z kleju, tu się nie popisali.
Wyobraź sobie misiu pysiu, że nie każdy ma takie warunki, że może sobie ładować auto w domu bo styl życia i pracy na to pozwala.
Tak, szczególnie zimą i przy prędkościach autostradowych. Ja nie potrzebuje w ogóle po takim dystansie tankować tylko jadę dalej a samo tankowanie to góra 5 minut i bez zastanawiania się, czy będzie ładowarka, czy będzie wolna i czy zatrybi. Ale ten temat już wielokrotnie był wałkowany. Fakty sa takie, że tylko 10% sprzedanych aut to elektryki i to tylko dzięki kroplówce od podatników. No ale pewno 90% kupujących to idioci którzy się mylą, prawda?
Witam.
Myślę którą z kart zakupić do poniższego zestawu. Dostałem bon na 2k do xkom. Mogę dolozyc z 7 stówek do tego ale wiem że będę potrzebował nowego zasilacza.
Oczywiście w przyszłości chce rozwijać jednostke o płytę, ram i tak dalej.
Jakie są wasze rady?
Rekomendowane odpowiedzi