Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, trepek napisał(a):

ESa nie mam juz pol roku, teraz jezdze SantaFetka z bezposrednim wtryskiem. W ESie bylo slychac, kiedy przelacza sie miedzy wtryskiwaczami, drgania nie byly wyczuwalne. Glownie to bylo slychac jak sie stalo obok samochodu. Ot, z maslanej pracy przechodzil na bardziej wyrazista. Szkoda, ze tego nie nagralem.

Trepek mógłbyś wrzucić foto jak światła mijania świeca w Santa Fe nocą? Generalnie jakieś foto/wideo. Ofc mam świadomość, że kamera może przekłamać ale zastanawiam się jak dobrze świeca.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tak wiem. Ale jeśli na dobrych żarówkach coś świeci słabo to lepiej bez modyfikacji nie zaświeci. 

Ja mam zboczenie w kwestii oświetlenia i przy wyborze auta zawsze na to patrzę (stąd moje wcześniejsze pytania o światła w Auris i Corolli). Nie muszą być matrixy ale nie powinny dla mnie w następcy w211 świecić gorzej niż te co on ma (dałem lampy do pełnej regeneracji zaraz po zakupie i po niej świeca naprawdę ładnie, lepiej niż wiele współczesnych aut nie licząc świateł matrycowych).

Czasami szukam filmów z nocnej jazdy, zdjęć itp ale nie zawsze dla różnych modeli łatwo znaleźć. 

Oczywiście szukając Jazza albo coś podobnego mam świadomość, że takich dobrych światel tam nie urocze.

Edytowane przez larry.bigl
Opublikowano
3 godziny temu, larry.bigl napisał(a):

Skoro już Cie to interesuje to nie. Już nie potrzebuję na juz. Udało mi się pizdzika pożyczyć od kuzyna który stał i rdzewiał i niego na podwórku. 

Ale co szpile wbiles to Twoje.

Jeju zluzuj trochę :E 

Po prostu jeszcze niedawno pisałeś że auto potrzebne na już, a teraz pytasz wszystkich jak świecą lampy i auta dalej nie ma ;) 

Ale żeby Ci przykro nie było, poczytałem trochę i faktycznie w Auris/Corolla narzekają na soczewki. Montują jakieś HIR2 od Elta i niby lepiej. 

Opublikowano
56 minut temu, galakty napisał(a):

Jeju zluzuj trochę :E 

Po prostu jeszcze niedawno pisałeś że auto potrzebne na już, a teraz pytasz wszystkich jak świecą lampy i auta dalej nie ma ;) 

Ale żeby Ci przykro nie było, poczytałem trochę i faktycznie w Auris/Corolla narzekają na soczewki. Montują jakieś HIR2 od Elta i niby lepiej. 

To, że interesuje się jak lampy świeca nie znaczy że pytam zawsze w kontekście zakupu obecnego. 

U mnie sytuacja jest przejściowa i udało się ogarnąć bez konieczności zakupu na ten moment. Co nie znaczy, że kupić nie będę musiał ale chociaż dało mi to więcej czasu na świadomy wybór i lepsze dopasowanie do potrzeb. Inna kwestia jest to, że gdyby ceny Jazza na rynku wtórnym nie były takie odklejone to bym wątpliwości za bardzo nie miał.

Opublikowano (edytowane)

Podła wersja np. Toyoty jest tylko "nietania", ale prawdziwy odjazd ceny w kosmos, to jest jak ją "dopakujesz" do wyższej wersji wyposażenia, zażyczysz sobie kamery 360stopni (które moim zdaniem są bardzo fajną opcją na naszych ciasnych polskich parkingach) ... po prostu na takim poziomie to się zaczyna u nich cenowy odjazd ;) 

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
15 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Trepek mógłbyś wrzucić foto jak światła mijania świeca w Santa Fe nocą? Generalnie jakieś foto/wideo. Ofc mam świadomość, że kamera może przekłamać ale zastanawiam się jak dobrze świeca.

Jutro się postaram coś nagrać. Ogólnie mijania są bdb/świetne, drogowe średnie. Zupełnie odwrotnie do ESa (z matrixami), gdzie mijania były takie se a drogowe wypalały wszystkim innym oczy :E 

• Thanks 1
Opublikowano

Chłopy, jakiś router wifi do 3-4 stówek? Powoli Archer C6 się zapycha, nie chce mi się bawić w openwrt ani w starym ani w nowym, więc najlepiej żeby był już z fabrycznym, dobrym softem, dobrze by było, żeby apkę miał jak Tp-link, chyba ze coś od nich znowu wziąć?

Opublikowano

Brakuje takich testów jak kiedyś robił PCLab - kilkadziesiąt modeli kart, routerów itd. 

Lata temu, jak u mnie TP-Link przestał ogarniać, to zastąpiony Netgearem - smigał jak diabli. tyle, że wydajniejsze Netgeary to raczej sporo ponad budżet.

Opublikowano
2 godziny temu, Kyle napisał(a):

Siedziałem w Toyota Yaris Cross, to było spartańsko/"plastikovo". Następnie siadłem do RAV4 to już było porządnie (eleganckie obszycia na desce rozdzielczej i te bardziej wykwintne klimaty).

Raczej chodziło mi o to, czy doposażenie na fulla zmienia jakość plastików w danym modelu ;) 

Opublikowano
47 minut temu, galakty napisał(a):

Raczej chodziło mi o to, czy doposażenie na fulla zmienia jakość plastików w danym modelu ;) 

Z tego co się orientuję, poziom wyposażenia w Yaris i Yaris Cross nie ma wpływu na plastiki w środku (w najpodlejszej i w najwyższej wersji jest to samo) ... jak się mylę, niech mnie ktoś poprawi. Z tego co pamiętam, tylko tapicerki się zmieniają.