Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Kyle napisał(a):

W jakim celu ktoś wymyślił, że jak chcę jechać do przodu, to muszę klikać na "D" w tył, a jak chcę jechać do tyłu, to muszę klikać do przodu na "R"? (czyli nieintuicyjnie/odwrotnie) Jakieś kwestie bezpieczeństwa? Tak jest widzę w różnych autach, między innymi w Toyota yaris:

... w moim Opel Corsa D z EasyTronic było jakoś bardziej intuicyjnie.

Tak robią (chyba) absolutnie wszyscy. Dopiero Volkswagen w swoich ID obrócił przełącznik kierunków jazdy przy kierownicy i dał, że do przodu to do przodu, choć jego bardziej obracasz niż przechylasz w którąkolwiek stronę.

Opublikowano

Takie infografiki są fajne... Takie nic nie wnoszące. 

Tam nawet nie ma źródła, ilości tych pożarów, określenia marginesu błędu itd. 

Ile w Polsce mamy elektryków ? Z 300 000? 

To żeby statystyka była dokładna chociaż w 95 procentach to byśmy potrzebowali z 500 pożarów. 

Stając po drugiej stronie barykady. Auta ogólnie rzadko się palą wiec producenci ogarniają swoją kuwetę. 

Jak wejdą te nowe sodowe baterie to przeciwnicy elektryków stracą swój koronny argument  ;)

Ja z uwagi na obawe pożaru bym się nie bał mieć elektryka i chętnie bym go miał jako drugie auto w domu. Ale jako drugie 

Opublikowano
Godzinę temu, Gang napisał(a):

Jak wejdą te nowe sodowe baterie to przeciwnicy elektryków stracą swój koronny argument  ;)

tylko, ze obecnie to nie bateria jest najwiekszym problemem BEV, jezeli chodzi o pozary. nawet nie chce sie jakos szczegolnie palic jak do niego dojdzie ;) wiec zmiana tech w baterii niewiele tutaj zmieni. glownie pali sie osprzet - kable, zlacza,  porty, ladowarki pokladowe itp. 

Opublikowano

@bergercs

Renault Symbioz, roczniki 2024 i młodsze, dobre są? Jak tam silniki 1.3 TCE? Czy lepiej w hybrydę 1.6 iść?

Szukam dla rodziców, budżet do 100 tys, najlepiej nowe, ew roczne/dwuletnie.

Napalili się na nową Suzuki Vitare, w sumie spoko samochód ale środek strasznie stary...

Opublikowano
3 minuty temu, galakty napisał(a):

Zamiast się poprawić to mi się pogorszyło, zrobiłem drugi test i wyszła grypa typu A... Od razu konsultacja i lek wykupiony, masakra jakaś. 

Są teraz gówna w powietrzu, łatwo się zarazić. Teraz trzeba swoje odleżeć i wygrzać się.