serwal4 216 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 Jeśli sam model opony / napis na oponie nie sugeruje 'all-season' - to zostaje tylko telefon w rękę i wyszukiwarka... Ew. zostaje usilne patrzenie na bieżnik: typowa zima ma więcej nacięć bieżnika, również w 'falę': Na przykładzie Kleber HP3 / Quadraxer 3 Dodatkowo, np. w USA poza All Season masz opony All Weather - względem AS nie mają oznaczeń M+S / 3PMSF (3 korony i śnieżynka) więc w myśl przepisów nie są uznawane za opony zimowe. (czyt. w krajach gdzie w danym okresie czasu / miejscu wymagana jest zimówka taka opona oznacza mandat)
Gret 864 Opublikowano 17 Listopada 2024 Opublikowano 17 Listopada 2024 Co myślicie o nowych autach MG głównie suv ZS? Wiem że chińczyk ale cenę ma atrakcyjna
Katystopej 1 585 Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 Mamy w firmie ZSa pierwszej generacji 23 rocznik, odebrany jakoś w sierpniu tego roku, 10kkm na liczniku obecnie, silnik niestety 1.0 117KM. Pytaj o co chcesz, zdążyłem pojeździć tym autem.
GordonLameman 9 556 Opublikowano 19 Listopada 2024 Opublikowano 19 Listopada 2024 JEST I MOTORYZACYJNA BLABLA?! NIE WIERZĘ! 3
Katystopej 1 585 Opublikowano 19 Listopada 2024 Opublikowano 19 Listopada 2024 Gordon zmartwychwstał Do kompletu brakuje jeszcze tego od wind, PiotreQ i będzie Lab sprzed 10 lat 3 1
GordonLameman 9 556 Opublikowano 19 Listopada 2024 Opublikowano 19 Listopada 2024 (edytowane) 9 minut temu, Kowal_ napisał(a): Gordon, to Ty?! Oczywiście, @bergercs już mnie zweryfikował Ale motoryzacyjnie to u mnie dalej nic ciekawego. Myślę nad jakimś weekendowym wózkiem, ale dopiero co sprzedałem drugie auto (żony) bo nikt tym nie jeździł (to ostatniej generacji B-Klasa) i pewnie nieprędko coś kupię, skoro dzieciak mi się szykuje 6 minut temu, Katystopej napisał(a): Gordon zmartwychwstał Do kompletu brakuje jeszcze tego od wind, PiotreQ i będzie Lab sprzed 10 lat PiotreQ dalej będzie pisał, że jego felgi są warte tyle co auta? Z takich osiągnięć życiowych, które gdzieś tam miałem po drodze to trafiłem na YT na profil "bandyta z kamerką". Wyprzedziłem auto na zjeździe na autostradę, bo kolo sobie telefon przeglądał. Głupio mi trochę, ale no stało się Edytowane 19 Listopada 2024 przez GordonLameman 1
trepek 1 714 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 10 godzin temu, GordonLameman napisał(a): skoro dzieciak mi się szykuje Gratki Kiedy planowany termin przyjścia? U mnie przełom lutego/marca. Też się rozglądam za nowym samochodem bo jak ostatnio kupiłem wózek (2 w 1) i jak go zapakowałem do bagażnika to wypełnił mi całą dostępną przestrzeń. Także tak... 1
GordonLameman 9 556 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 (edytowane) Godzinę temu, trepek napisał(a): Gratki Kiedy planowany termin przyjścia? U mnie przełom lutego/marca. Też się rozglądam za nowym samochodem bo jak ostatnio kupiłem wózek (2 w 1) i jak go zapakowałem do bagażnika to wypełnił mi całą dostępną przestrzeń. Także tak... Dzięki! Tobie też gratuluję Jeszcze kupa czas - czerwiec. Auto wymienione wcześniej z myślą o dzieciakach (trafiło się przypadkiem - 7 osobowe). Edytowane 20 Listopada 2024 przez GordonLameman 1
trepek 1 714 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 @GordonLameman Dzięki Widziałem w innym temacie Twojego Nissana, też o nim myślałem i w sumie dalej myślę. Aczkolwiek potrzebowałbym czegoś aby raz na jakiś czas coś ciągnąć na haku więc nie wiem czy nie pójdę w diesla. Ostatnio rozglądam się za ostatnimi nowymi modelami Tiguana Allspace w salonach, może coś uda się wyhaczyć w dobrej cenie. 1
GordonLameman 9 556 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 (edytowane) 4 minuty temu, trepek napisał(a): @GordonLameman Dzięki Widziałem w innym temacie Twojego Nissana, też o nim myślałem i w sumie dalej myślę. Aczkolwiek potrzebowałbym czegoś aby raz na jakiś czas coś ciągnąć na haku więc nie wiem czy nie pójdę w diesla. Ostatnio rozglądam się za ostatnimi nowymi modelami Tiguana Allspace w salonach, może coś uda się wyhaczyć w dobrej cenie. Moja żona mi Tiguana zawetowała z uwagi na to, że słabo wypadł w EURO NCAP Tzn. dostał 5 gwiazdek, ale ogólne wyniki były najsłabsze z aut za którymi się rozglądaliśmy. Wiem, że ludzie ciągną przyczepy tymi X-Trailami, ale diesel do tego faktycznie nadawałby się bardziej. Kodiaq nie jest złym wyborem, ale tam trochę z ceną jest namieszane jakbyś chciał full opcję Edytowane 20 Listopada 2024 przez GordonLameman
Suchy211 1 412 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 Dlatego żonę wysyła się na wakacje kiedy trzeba kupić auto. Kobieta zawsze wybierze ładne auto, ale już nie koniecznie dobre. A skody niestety były i nadal są brzydszymi braćmi VW, technicznie to prawie to samo. Ale to akurat powszechna wiedzą wśród kierowców. Choć ta różnica już się zaciera.
GordonLameman 9 556 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 Mnie się akurat Tiguan tak średnio podoba. Po prostu spełniał warunki. Już bardziej przymierzałem się do Arteona, ale za bardzo trącił myszką.
trepek 1 714 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 (edytowane) Siedziałem w nowym Kodiaqu i mocno się nad nim też zastanawiam jednak jakość wykonania jest jak to w Skodzie... No i nowy Kodiaq to świeżynka, w której multimedia i asystenci mocno szwankują. I to samo pewnie będzie się działo w nowym Tiguanie, Tayronie, Terramarze etc. Bo to ta sama platforma. W sobotę jadę oglądać Allspace. Wcześniej jechałem w nim jako pasażer z tyłu i zrobił lepsze wrażenie niż nowy Kodiaq. Zobaczymy jak z przodu wygląda ;-) EDIT: Ja wiem, że Tiguan Allspace to typowy Volkswagen. Jak chodzi o urok zewnętrzny to w skali od 0 do 10 ma tak -3 ;-) Zobaczymy, jestem elastyczny. Edytowane 20 Listopada 2024 przez trepek 1
GordonLameman 9 556 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 Miałem problem z ramkami wokół wyświetlacza kierowcy w Superbie i Kodiaqu. Wiem też, że w rozważanym przeze mnie Superbie (IV) jest sporo problemów - zawieszenie + elektronika. Zakładam, że w Kodiaqu elektronika też będzie mocno szaleć. Trochę to zniechęca do grupy VW.
Gang 408 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 16 godzin temu, GordonLameman napisał(a): JEST I MOTORYZACYJNA BLABLA?! NIE WIERZĘ! Gordon! Ty żyjesz!
GordonLameman 9 556 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 Oczywiście. I mam się dobrze! A co w ogóle u Was? Byliście na PCL cały czas? 2
Gang 408 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 Tak, ilość postów raczej mniejsza, z małymi epizodami. Ale suma sumarum zmiana chyba ok. To forum jest wygodniejsze w używaniu (np. wklejanie zdjęc) i szybsze. Wszyscy chyba się zameldowali już. 1 1
huudyy 3 285 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 Godzinę temu, Gang napisał(a): Wszyscy chyba się zameldowali już. A nawet wiecej, bo wróciło sporo osób co już nie zaglądało na pclola.
Katystopej 1 585 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 Niektórzy nie zaglądali bo nie mogli 3
Gość Kelam Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 Podpiąłem wam ten najpopularniejszy topic w dziale.
huudyy 3 285 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 2 godziny temu, Kelam napisał(a): Podpiąłem wam ten najpopularniejszy topic w dziale. nie wiem, czy to potrzebne, sami go wybijemy do góry 2
Gang 408 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 ja mało serialowy jestem. ogólnie latem zero tv. ale teraz z uwagi, że kręcę na trenażerze to oglądam coś, żeby sie nie patrzeć w ścianę serial: Stamtąd - całkiem całkiem.
Katystopej 1 585 Opublikowano 21 Listopada 2024 Opublikowano 21 Listopada 2024 7 godzin temu, Gang napisał(a): serial: Stamtąd - całkiem całkiem. Jak skończysz Stamtąd to Yellowstone na SkyShowtime, rewelacyjny serial.
dannykay 814 Opublikowano 21 Listopada 2024 Opublikowano 21 Listopada 2024 o ku*wa Gordon Tego się nie spodziewałem Piotrka i laluni lepiej z lasu nie wywołujcie, heh
Rekomendowane odpowiedzi