Petru23 25 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Ktoś pytał, czy bardzo głośno na autostradzie z 5 biegowa skrzynia w Maździe. Przy 120-130kmh daje radę. Trasa 4h całkiem przyjemnie. Spalił 9 litrów Obroty przy prędkości
marko 37 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Przy tych obrotach i papierowej blaszy nie może być cicho no ale to Mazda 3, miejskie wozidło, a nie autostradowy krążownik.
Seeba03 27 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Godzinę temu, Petru23 napisał(a): Ktoś pytał, czy bardzo głośno na autostradzie z 5 biegowa skrzynia w Maździe. Przy 120-130kmh daje radę. Ewidentnie tego 6-go biegu brakuje. Prawie 4000 obrotów przy 130km/h to już niezły mikser
GordonLameman 713 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Łomatko, to pali tyle co duży SUV
Katystopej 52 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Jak na 5b to spalanie jest całkiem fajne, ale obroty fakt, tam nie może być cicho
larry.bigl 42 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Eee to mój stary Kopciuszek nie taki zły. 8L przy 130 i mam wtedy jakieś 2000 obrotów ale to diesel.
GordonLameman 713 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 13 minut temu, Katystopej napisał(a): Jak na 5b to spalanie jest całkiem fajne, ale obroty fakt, tam nie może być cicho 5b? Może się za bardzo przyzwyczaiłem do spalania w 2.0 TDI
huudyy 22 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu skrzynia pięciobiegowa. 16 minut temu, GordonLameman napisał(a): Może się za bardzo przyzwyczaiłem do spalania w 2.0 TDI od paru lat nie mogę zejść poniżej 6,5 na setkę, za dużo korków albo za ciężka noga
GordonLameman 713 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Moja żona zrobiła 3,2l/100km robiąc trasę 100km. Mnie się zdarzało 4.0 jadąc za granicę, zgodnie z ograniczeniami. 5,5-6,0 to był standard, nawet w mieście. Teraz hybryda pali więcej, ale też jeździ się nią lepiej
Kowal_ 102 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 godziny temu, Petru23 napisał(a): Ktoś pytał, czy bardzo głośno na autostradzie z 5 biegowa skrzynia w Maździe. Przy 120-130kmh daje radę. Trasa 4h całkiem przyjemnie. Spalił 9 litrów To kompakt, w tamtych latach w benzynie dłuższych skrzyń ciężko szukać, ale ta to jest wybitnie krótka, jak z jakiegoś segmentu A/B. Ale i tak niezła przepaść, ja przy tych prędkościach mam 2,4k obrotów i jakieś 6,5l/100 w starej benzynie 1
Gang 12 Opublikowano 9 minut temu Opublikowano 9 minut temu szkoda też, ze jak skrzynia jest 6b to szóstka nie jest dodatkowym biegiem w 100 procentach, tylko poprzednie są jednak krótsze i w mieście sie więcej macha gałką
Rekomendowane odpowiedzi