Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Kaczkofanmondeo mk5, edge, akurat z kilkoma egzemplarzami jednego i drugiego ostatnio miałem styczność, na mk5 kolegi to nawet tylne błotniki już zaczynają rdzewieć, gdzie auto nie było bite. Nie będę wymieniał starszych typu mondeo mk4 bo tam to rudo w każdym egzemplarzu praktycznie.

15 minut temu, galakty napisał(a):

Jeszcze rozumiem że jest fanatykiem Audi, ale Ford? Na litość boską, co oni niby mieli/mają takiego super? :E Ecoboosty gdzie głowice i kanały pękają? Dobre blachy? Automaty? Taka Alfa już chyba lepsza :E 

Mnie bawią ci, co jadą po francuzach, jakie to złe silniki, on by w życiu nie kupił francuza właśnie przez silnik głównie. A później wsiada do swojego Volvo czy Forda...z hdi pod maską 8:E 

Akurat mam kilku takich w otoczeniu :rotfl2:

Edytowane przez Krzysiak
  • Haha 2
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Gret napisał(a):

Mieli takie oznaczenie? Tam nie było w 2.0 czasem starego F4RT? 

Google mówi że coś takiego istnieje, dodając również że to F4Rt :) 

Także obydwaj macie rację :E 

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
1 minutę temu, bergercs napisał(a):

Gdyby ktoś stwierdził, że z F4R 870, F4R 872 lub F4R 874 to wtedy można byc zdziwionym.  TCe to dokładnie ta sama sytuacja co TSI, TDI, DCI,, GDI itd.

A jednak takie oznaczenie ma tylko jedna wersja mocowa, reszta to po prostu 2.0T. TCe kojarzy mi się z małymi silnikami najczęściej z bezpośrednim wtryskiem, max to 1.8 z megane RS. 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, galakty napisał(a):

Ale kto rozmawia np. kupiłem Golfa z silnikiem EA888? :E Nikt, każdy daje pojemność i symbol TSI. 

W świecie psa się pisze/mówi często mam RHH, mam RHF, mam RHR a wszystko to 2.0hdi :E Widzę przy blue dopiero po prostu 150 albo 180 a nie oznaczeniami piszą :D Także nie dziw się @Gret on siedzi w renówce od lat i może też używać oznaczenia  :D 

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
8 minut temu, marko napisał(a):

Hondziarze tak rozmawiają. 

Chłopców z czapeczkami zostawmy, tam VTEC wbija i jest głośno ale wolno! We włosach wiatr, w oczach łzy, na liczniku czterdzieści trzy :E 

Teraz, GordonLameman napisał(a):

Wszyscy fanatycy tak gadają.

Ale jak powiesz M54 to wiedzą jaka pojemność itp, a ten zna F4Rt a nie że było 2.0 TCe :D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galakty napisał(a):

Ale jak powiesz M54 to wiedzą jaka pojemność itp, a ten zna F4Rt a nie że było 2.0 TCe :D 

No nie do końca, bo M54 mógł być 2.2, 2.5 albo 3.0 :E 

7 minut temu, Krzysiak napisał(a):

@GordonLamemanBo to tak naprawdę ułatwia komunikację...śmieszniej gdy wychodzi poza krąg marki gdzie ludzie nie wiedzą o czym gadasz :E 

No ułatwia, ale najabrdziej na forach/grupach dot. marki. Idziesz do szwagra i mówisz coś o tym, że ci konie zdechły w twoim X20XER a on ni cholery nie będzie wiedział o czym mówisz :E 

7 minut temu, galakty napisał(a):

Chłopców z czapeczkami zostawmy, tam VTEC wbija i jest głośno ale wolno! We włosach wiatr, w oczach łzy, na liczniku czterdzieści trzy :E 

Ale przynajmniej koledze-pasażerowi nie odrywa ręki od krocza kierowcy 8:E  

Znacie tą reklamę?

W 1994 nie mogli użyć dwóch chłopców :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1