Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, marko napisał(a):

Ja nie napisałem, że się z tym zgadzam, tylko że trochę prawdy w tym jest. Wszystko z głową.

Moje zdanie jest takie, że nie ma w tym prawdy :) 

39 minut temu, marko napisał(a):

Co do nauczycieli, naprawdę polecam porozmawiać z kilkoma. Fakt, że jest cyrk o podłożu politycznym, ale historii o rodzicach też się nasłuchałem... 

Rodzice chcą 4 i 5. Nawet jeśli brajanek jest głupi jak but :) 

5 minut temu, trepek napisał(a):

Tylko przez pierwszą noc/dwie na dużym czuju się śpi. Tak to nie ma szans aby własnemu dziecku zrobić krzywdę podczas snu. Ssaki od zawsze śpią z potomstwem, jest to głęboko zaszyte w naszym mózgu.

A oglądałeś Farmę Clarksona jak maciora zgniotła prosięta ? :E 

• Upvote 1
Opublikowano
16 godzin temu, LYCONE napisał(a):

Jakieś badania na ten temat masz? :D Moja mała spała na łóżeczku po 20-30 minut od urodzenia przez pierwsze miesiące, na rękach robiła 5x dłuższe drzemki. Położna mówiła, że to tak zwane "dziecko nieodkładalne" i życzyła powodzenia. Kiedy miałem nauczyć inaczej? Przed porodem? 

U nas też tak było, że przez pierwsze pół roku mała była totalną przylepą ale nagle jej się zmieniło. Jak zaśnie na noc to można od niej odejść, stąd wieczory z żoną mamy już dla siebie :sex:

10 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Z tego wszystkiego co się wokół dzieci dzieje najbardziej bawi mnie starsze pokolenie, które nam ciągle gadało, że ciągle trzymanie córy na rękach to błąd. I że ona nami “manipuluje” i nie powinniśmy reagować jak płacze w łóżeczku

U mnie teściowa z takiego pokolenia...

10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A oglądałeś Farmę Clarksona jak maciora zgniotła prosięta ? :E 

A dlaczego miałbym to oglądać? I co to wogóle jest? :E

Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Dzieci w tym wieku nie ogarniają związku przyczynowo skutkowego, więc jak miałyby manipulować?

Ja bym powiedział, że w bardzo ograniczonym zakresie zaczynają dostrzegać pewne zależności. U mnie mała ma już 2 ząbki (a ma 7 miesięcy i 9 dni). Mała zauważyła, że jak się bolące ząbki posmaruje "taką białą tubką" to przestają boleć i zawsze bardzo chętnie otwierała usta aby posmarować jej dziąsełka.

• Upvote 2
Opublikowano

Ja sobie nie ufam... 

Kiedyś ktoś się na mnie przewrócił jak spałem.. a nie byłem pijany i ja się nie obudziłem. 

Sąsiadka na przeciwko się paliła w nocy, kilka straży na sygnałach przyjechało... Mnie nie obudziło ;d

Jak ja śpię, to śpię. 

Opublikowano
56 minut temu, trepek napisał(a):

A dlaczego miałbym to oglądać? I co to wogóle jest? :E

Absolutnie fantastyczny program Clarksona :E 

https://www.filmweb.pl/tvshow/Farma+Clarksona-2021-875459

56 minut temu, trepek napisał(a):

Ja bym powiedział, że w bardzo ograniczonym zakresie zaczynają dostrzegać pewne zależności. U mnie mała ma już 2 ząbki (a ma 7 miesięcy i 9 dni). Mała zauważyła, że jak się bolące ząbki posmaruje "taką białą tubką" to przestają boleć i zawsze bardzo chętnie otwierała usta aby posmarować jej dziąsełka.

Przy 7 miesiącach jest nieco inaczej niż przy 1-2-3, a to wtedy się słyszy "po co ją tyle nosicie" "tak ją uczycie" "musi się nauczyć leżeć w wózku" etc etc. :)

Opublikowano
Godzinę temu, trepek napisał(a):

Ssaki od zawsze śpią z potomstwem, jest to głęboko zaszyte w naszym mózgu.

Niektórzy nawet nie wiedzą jak śpią w nocy czy że się budzili/chrapali, no na pewno ryzyko przygniecenia niemowlaka wynosi 0% -.- 

Opublikowano
3 godziny temu, trepek napisał(a):

Tylko przez pierwszą noc/dwie na dużym czuju się śpi. Tak to nie ma szans aby własnemu dziecku zrobić krzywdę podczas snu. Ssaki od zawsze śpią z potomstwem, jest to głęboko zaszyte w naszym mózgu.

Chyba zartujesz. A wklep sobie w wyszukiwarkę choćby "przygniotła własne dziecko" i zobacz co się pokaże ;)

Opublikowano
7 minut temu, marko napisał(a):

Skrajności są wszędzie. Są ludzie, co zapominają dziecka w trakcie podróży. Ot, robią przystanek, a kilkaset kilometrów dalej orientują się, że Filipka nie ma :E 

Taaaa przypadkiem :hihot: 

Łysym gardzę, ale wrzucę coś ciekawszego:

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ciekawe czy to awaria czy wszystkie mają za krótkie druciki :lol2: 

To i tak o jakieś 90% więcej odmrożonej szyby niż u konkurencji... Miałem takie coś w Megane z 1999 roku, piękna sprawa. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

To i tak o jakieś 90% więcej odmrożonej szyby niż u konkurencji... Miałem takie coś w Megane z 1999 roku, piękna sprawa. 

W tych autach w których są takie szyby to odmraża całość. Tak to przyajmniej działa u mnie. I w Fordzie z tego co pamiętam też. 

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, galakty napisał(a):

No tak, wiem że to awaria ale i tak działa lepiej niż u konkurencji za większą kasę, bo tego nie ma WCALE :E 

Czyli można olać temat, że działa ujowo, bo konkurencja praktycznie w ogóle nei oferuje tego bajeru? 

Nie rozumim 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, bergercs napisał(a):

Mówisz, że kupujesz bo za dobrą kasę otrzymujesz ponad 500 koni i zajebiście dużo wyposażenie, tylko , że w rzeczywistości nie ma tyle koni i większość wyposażenia nie działa xD

Coś jak w tym żarcie, że na placu czerwonym rozdają auta? :E

Opublikowano
9 minut temu, huudyy napisał(a):

Czyli można olać temat, że działa ujowo, bo konkurencja praktycznie w ogóle nei oferuje tego bajeru? 

Nie rozumim 🤔

Masz rację, nie rozumiesz żartu, wybaczam bo poniedziałki są trudne. 

Opublikowano
18 minut temu, galakty napisał(a):

No tak, wiem że to awaria ale i tak działa lepiej niż u konkurencji za większą kasę, bo tego nie ma WCALE :E 

W Kudze jest, przykładowo :) 

A poza tym to wiesz - jak działa kiepsko to tak jakby nie było w ogóle :) 

Poza tym Omoda 9 to auto za ponad 200k xD 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

screen-jpg.143?auto=webp&fit=bounds&format=pjgp&height

Pasy łowickie XD 

2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Na szybkości ford i volvo

Mój stary w 20 letnim Mondeo ma sprawnie ogrzewaną przednią szybę, bez takich luk, tutaj ewidentnie druty są przerwane - śmiesznie, że w aucie za ponad 200k taka fuszera jest

Edytowane przez huudyy