Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Katystopej napisał(a):

Od siebie dodam tyle, że jeśli planujecie drugie to idźcie za ciosem, rok-półtora po pierwszym i spokój, bo później może być tak jak u mnie. Przeczekaliśmy chyba 5 lat, a później się okazało, że u mnie są problemy - niska ruchliwość plemników. Nie udało się tego poprawić, zostaliśmy z jednym bąblem. Szlag chciał nas trafić, bo ani nie jestem otyły, ani nie choruje na nic, żadnych leków na stałe, nie palę, a widzi się czasem patolę która idzie z piwskiem i cygaretem a obok nich 6 dzieci naruchana dla kasy z 500+

Mój kuzyn opowiadał mi, że po 2 latach starań się w zasadzie poddali i chcieli zaczać leczenie (a byli cholernie młodzi - jakieś 25-27 lat), ale przyszedł sylwester i na.ebali się tak, że jego żona się zrzygała w taksówce. I wtedy im pykło :E 

• Haha 2
Opublikowano

Oj tam, trzeciego sobie zrobiłem na 40 i jest git :faja:

14 minut temu, Katystopej napisał(a):

Od siebie dodam tyle, że jeśli planujecie drugie to idźcie za ciosem, rok-półtora po pierwszym i spokój, bo później może być tak jak u mnie. Przeczekaliśmy chyba 5 lat (..)

My też czekaliśmy po 1, bo zawsze nie była pora...no i tym sposobem mamy 19, 9 i 6 latków :E 

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Oj tam, trzeciego sobie zrobiłem na 40 i jest git :faja:

Czyli nie jest dla mnie za późno XD jeszcze namowie żonę i można działać. 

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Mój kuzyn opowiadał mi, że po 2 latach starań się w zasadzie poddali i chcieli zaczać leczenie (a byli cholernie młodzi - jakieś 25-27 lat), ale przyszedł sylwester i na.ebali się tak, że jego żona się zrzygała w taksówce. I wtedy im pykło :E 

Może to w tym najebaniu się jest metoda? 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja i przed dziećmi się nie wysypiałem ;) Jak to się mówi, wyśpię się po śmierci. Poza tym, czy ja gdziekolwiek napisałem, że cokolwiek planowałem? :E U mnie był spontan :E

Edytowane przez lesiu155
  • Like 1
Opublikowano

Jakieś 4-5 lat po pierwszym chcieliśmy drugie - gdzie tam, nie da się. Potem z okazji urodzin żony zaszaleliśmy - apartament nad morzem czarnym, trochę alkoholu i co może się stać - prawie nic: młody ma 16 lat, młoda 6 :E I tak - dziecko po czterdziestce to masakra - ta mała wrednota jest przeurocza, ale daje w kość...

Ściąłem dzisiaj parapet (kątówka z diamentówką), trochę poskuwałem "luźnego" ze ścian, zagruntowałem - łapy bolą. Potem wycieczka do casto - grunt, gładź itp - portfel boli :-) 

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, marko napisał(a):

Nie wiem ile masz lat, ale IMO 30-tka, to taka górna granica na dziecko. Potem to i biologia kobiety się odzywa, i brak sił i ochoty przy 40-tce, gdy dziecko potrzebuje "akcji"

Zależy od człowieka. Jestem mocno aktywny, i nie czuję żadnego spadku energii i sił, zdrowa dieta od 6-7 lat. “Peak” mężczyzny pod względem siły i energii to 30-33 lat, ja osobiście czuję się 10 lat młodszy, i czuje więcej energii niż miałem 20-24 lata. Biologia kobiety to właśnie tutaj najmniejszy problem, partnerka 10 lat młodsza, dlatego studia oraz kariera ważniejsza obecnie ;) 

Opublikowano
21 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie wiem, nam wyszło szybko - przy drugiej próbie, na trzeźwo. A oboje jesteśmy grubo po 30. Wszystko zależy od genetycznej loterii.  

Mów mi snajper :red: za pierwszym :E

A no i znam z otoczenia przypadek, że para walczyła 3 lata i nic. Postanowili adoptować dziecko. 3 miesiące po tym, gdy dziewczynka się do nich wprowadziła, okazało się, że kobieta jest w ciąży. Psycha puściła i bęc.

• Like 3
Opublikowano

Nam też się udało za pierwszym podejściem, ja 36, żona 31 wtedy. Miałem prezent na urodziny bo wtedy zrobiła test 😁

Ale na to nie ma reguły, młodsi znajomi 5 lat walczyli, już mieli się decydować na in vitro i się im udało w końcu. 

Opublikowano
48 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie wiem, nam wyszło szybko - przy drugiej próbie, na trzeźwo. A oboje jesteśmy grubo po 30. Wszystko zależy od genetycznej loterii.  

U nas przy każdym było "no to co? robimy? robimy!" i cyk po strzale max dwóch ciąża :E 

Dwóch z tej racji, że mogło być za pierwszym ale zawsze była zaraz poprawka dla pewności 8:E 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Kowal_ napisał(a):

Ale na to nie ma reguły, młodsi znajomi 5 lat walczyli, już mieli się decydować na in vitro i się im udało w końcu. 

Ja znam niestety taka historię ale bez happy endu - starali się też z 5 lat, na invitro na ostatnim strzale wyszło, że jest w ciąży ale dziecko z wadą genetyczną :/

I potem tylko pytanie, co dalej? 

Edytowane przez huudyy
  • Sad 4
Opublikowano
2 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Właśnie tego się już obawiam, dzieciaka w okolicach 40.

Ja mam 38 :E Dopiero rok temu z żoną, po 7 latach starań, udało się nam zdiagnozować, że problemem była immunologia. Na szczęście dzisiejsza medycyna pozwala to obejść.

Także różnie w życiu jest. Jedni chcą i odbijają się od ściany, drugim się "przypadkowo uleje" i ciach.

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, huudyy napisał(a):

Ja znam niestety taka historię ale bez happy endu - starali się też z 5 lat, na invitro na ostatnim strzale wyszło, że jest w ciąży ale dziecko z wadą genetyczną :/

I potem tylko pytanie, co dalej? 

Luty 2014, pojechałem po Volvo V40 do kompla z forum v40 pod Częstochowę, sprzedawał bo dziecko w drodze i kupił V70, za dwa tygodnie miało być rozwiązanie ciąży, przebiegała perfekcyjnie, 4 dni przed terminem jego żona poroniła... 3 lata wychodzili z tego psychicznie zanim zdecydowali się na kolejne.

• Sad 5
Opublikowano

To macie do kompletu: kumpel (ten od puszczania dźwięku samochodu jako kołysanki, bardzo w porządku ludzie /m.in. nagrodę od naszej firmy przeznaczył na zakup karmy dla schroniska, pomagał mi w sytuacji, w której inni by się nie podjęli pomocy itd/) - wiele lat starali się z żoną o dziecko -  w końcu szczęśliwy, bo jest ciąża.  Bodajże coś koło trzeciego-czwartego (chyba, pamiętam, że "początki") miesiąca poronienie, dla kobiety "masakra" (wiadomo, facet też to przeżywa ale w o wiele mniejszym stopniu) - kupił jej pięknego Golden Retrieviera, spodziewaliśmy się, że starania na tym się zakończą - pies zostanie "w zastępstwie dziecka". Mija rok, znowu w ciąży - poród - okazuje się, że dziecko nie oddycha, reanimacja na miejscu, potem przewiezienie do szpitala "na Śląsk" - tam lekarze pocieszają, że przy tak malutkim dziecku kilka minut niedotlenienia nie jest tak straszne (mózg jeszcze nie rozwinięty na tyle, aby powstały trwałe uszkodzenia - tak w uproszczeniu); kilka tygodni w szpitalu - obecnie młody ma coś koło 4 lat, mega rozwinięty chłopak.

• Like 5
Opublikowano
42 minuty temu, trepek napisał(a):

Ja mam 38 :E Dopiero rok temu z żoną, po 7 latach starań, udało się nam zdiagnozować, że problemem była immunologia. Na szczęście dzisiejsza medycyna pozwala to obejść.

Także różnie w życiu jest. Jedni chcą i odbijają się od ściany, drugim się "przypadkowo uleje" i ciach.

Ja też tyle mam, żona trochę młodsza :)

My się późno poznaliśmy i w sumie chcieliśmy najpierw dom skończyć, a żona miała sobie mida w IT zrobić. No, ale pospieszyliśmy się o jakieś 3 miesiące, więc kładziemy już na to lagę. Jedynie dom skończony u auto braliśmy już z myślą o dziecku (drzwi z tyłu otwierane na 90 stopni :E ). 

Trzymam kciuki za Was :) 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Katystopej napisał(a):

To jest nas trzech z najlepszego rocznika, 1987, ja to w ogóle ewenement bo hanys urodzony 4 grudnia 8:E

kurde. mój kuzyn urodzony 4 grudnia 1987, na Górnym Śląsku. Ale nie... on nie ma prawa jazdy :E

przez chwilę się zestresowałem :lol2:

Edytowane przez marko
  • Haha 5
Opublikowano (edytowane)

Mam 2 kuzynki, żadna nie ma siusiaka, a prawko mam, nawet na egzamin przyjechałem autem jako kierowca, oblałem i jak odjeżdżałem  to dziwną minę miał egzaminator widzący mnie z placu 8:E i rozumię stres, sam nie chciałbym być swoim kuzynem xD

Edytowane przez Katystopej
  • Haha 1