wallec 804 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca Zdegraduje Ci się ten procek za chwilę. Daj go na all core, single będzie działać tylko w programach, gry pushuja wszystkie pcorsy
sert 89 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca Trochę dystansu proponuję, to jest hobby, zabawa, jak się zdegraduje, to się zdegraduje a jak nie to nie
SebastianFM 344 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca @sert, zabawa tylko, że pozbawiona sensu. 1
sert 89 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca Mi taka zabawa poszerza horyzonty. I nie oceniam tych co się bawią inaczej.
Tornado3 327 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca 2100p powinno być przy około 5300mhz (tak miałem na 12400f) u Ciebie jest 6100mhz i ledwo przekraczasz ta wartość.
sert 89 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca To przez temperatury procka. Wysokie temperatury - niskie wyniki.
wallec 804 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca 4 godziny temu, sert napisał(a): To przez temperatury procka. Wysokie temperatury - niskie wyniki. Wcale nie, puść cinebench r23 i zobacz jaki masz efektywny zegar na jednym wątku podczas testu.
sert 89 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca 12 godzin temu, Tornado3 napisał(a): 109 stopni i punktów mniej niż na Stock nie zrobisz z tego wyniku tak jak pisałem 2 godziny temu, wallec napisał(a): Wcale nie, puść cinebench r23 i zobacz jaki masz efektywny zegar na jednym wątku podczas testu. Mi wystarczy wynik w cpu-z. Wiadomo, że temperatury, a Ty drążysz i drążysz..... co chcesz udowodnić?
sert 89 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca (edytowane) No przecież parę postów wcześniej to ja właśnie pytałem dlaczego tak jest. Odpowiedz jak wiesz... bo ja nie wiem. Limit mocy jest ustawieniu jednak na auto w biosie. Po uwolnieniu - temperatury wzrastają jeszcze bardziej, pobór wzrasta do 270W wynik w CB23 multi spada. Ktoś ma pomysł na odpowiedź, bo jak nie temperatury, to co? Dlaczego w single wynik jest, jak piszecie niski, pomimo 6 Ghz - też nie wiem. Ale chętnie się dowiem... Edytowane 9 Czerwca przez sert
wallec 804 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca Napisałem Ci przecież że musisz dać all core na 5.5ghz.
sert 89 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca (edytowane) 20 minut temu, Karro napisał(a): Widzę że ci juz podcięli skrzydła na forumit Tych co podcinają, to co poniektórych znam z poprzedniego forum, więc wiem czego się po nich spodziewać.... weźmy na przykład takiego Kol. ..... jak mu tam było...? co pod wieloma nickami się udzielał.... Ale spokojnie... nowe (dla niektórych stare) forum jest świadkiem ~<1000 pkt. w singlu w cpu-z. A jakby kol. Wallec chciał pokazać coś więcej (a będzie chciał i dobrze) to proponuję mu żeby zakupił dobry model płyty na Z790 i ... do dzieła. Chętnie poczytam, popatrzę, pokomentuję z przekąsemmm Edytowane 9 Czerwca przez sert
wallec 804 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca 1 godzinę temu, sert napisał(a): Tych co podcinają, to co poniektórych znam z poprzedniego forum, więc wiem czego się po nich spodziewać.... weźmy na przykład takiego Kol. ..... jak mu tam było...? co pod wieloma nickami się udzielał.... Ale spokojnie... nowe (dla niektórych stare) forum jest świadkiem ~<1000 pkt. w singlu w cpu-z. A jakby kol. Wallec chciał pokazać coś więcej (a będzie chciał i dobrze) to proponuję mu żeby zakupił dobry model płyty na Z790 i ... do dzieła. Chętnie poczytam, popatrzę, pokomentuję z przekąsemmm Mam za dobrze wyposażone mobo by kombinować:-)
leven 539 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca Dzisiaj kupiłem 14600K i na nim poczekam na Bartleta
SebastianFM 344 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca 9 godzin temu, sert napisał(a): No przecież parę postów wcześniej to ja właśnie pytałem dlaczego tak jest. Odpowiedz jak wiesz... bo ja nie wiem. Limit mocy jest ustawieniu jednak na auto w biosie. Po uwolnieniu - temperatury wzrastają jeszcze bardziej, pobór wzrasta do 270W wynik w CB23 multi spada. Ktoś ma pomysł na odpowiedź, bo jak nie temperatury, to co? Dlaczego w single wynik jest, jak piszecie niski, pomimo 6 Ghz - też nie wiem. Ale chętnie się dowiem... Test Cinebench R23 Single Core działa w jednym wątku jednak podczas tego testu aktywne są więcej niż 2 rdzenie i to powoduje, że częstotliwość jest niższa niż ta maksymalna ustawiona przez ciebie dla 2 rdzeni. Możesz to sam sobie sprawdzić i potwierdzić, ustawiając do testu różne częstotliwości dla 3, 4 i 5 aktywnych rdzeni.
JacekRTX 253 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca 13 minut temu, leven napisał(a): Dzisiaj kupiłem 14600K i na nim poczekam na Bartleta Może nie będzie wcale sensu zmieniać.
wallec 804 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca @Karro rozumiem, że miałeś i przetestowałeś?
sideband 1 775 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca 1 godzinę temu, leven napisał(a): Dzisiaj kupiłem 14600K i na nim poczekam na Bartleta Nie ma większego sensu taka zmiana. Wersja 12/24 tania nie będzie i lepiej iść w nową podstawkę lub AMD.
sideband 1 775 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca 51 minut temu, JacekRTX napisał(a): Zwłaszcza że to dalej będzie Raptor Cove. Na pewno Intel zoptymalizuje go by uzyskiwał możliwie wysokie taktowania. RPL pomijając poprawę kontrolera pamięci i max takt to tutaj głównie poprawka była pod E-core - mowa o niższych taktowaniach uzyskiwanych przez P-core z włączonymi E-core oraz znacznie niższych taktowaniach Uncore po włączeniu E-core oraz obniżenie czasu dostępu E-core do pamięci podręcznej.
Phoenix. 4 726 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca Mogliby już te bartlety wydać bo wtedy AMD obniżyłoby ceny a tak to nie ma powodu i 9800XD nadal trzyma wysoką cenę.
sert 89 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca Spróbuję dzisiaj zrobić walidację wyniku w cpu-z.
leven 539 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca 17 godzin temu, sideband napisał(a): Nie ma większego sensu taka zmiana. Wersja 12/24 tania nie będzie i lepiej iść w nową podstawkę lub AMD. Przezcież ten Bartlet 12/24 jeszcze światła nie widział, a już jest skazany na porażkę. Ja pierdziele sami jasnowidze A kupię go choćby z ciekawości, ale wcześniej testy chcę widzieć.
Rekomendowane odpowiedzi