leven 599 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 16 godzin temu, ju-rek napisał(a): 859zł Pokaż tabelkę, bo jak widzę 8400mhz przy CL32 to aż mi gały pękają Ten programik: (z mojego linka) https://drive.google.com/drive/folders/1Dolbu41dapVhkoN23v3OSrx_myZRRFZq?usp=sharing
ju-rek 479 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, leven napisał(a): Pokaż tabelkę, bo jak widzę 8400mhz przy CL32 to aż mi gały pękają Ten programik: (z mojego linka) raise RuntimeError(f'ERROR: Currently support only Intel processors') Edytowane 2 godziny temu przez ju-rek
leven 599 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nie wiedziałem, że ten programik czyta tylko Intela Tak, czy siak masz perełkę, skoro memki z 6000 MT poszły na 8400MT I to przy CL32 !!!
tomcug 2 634 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jaką perłę, po prostu RAM na A-die, do tego z dobrym binem.
ju-rek 479 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 11 minut temu, leven napisał(a): skoro memki z 6000 MT poszły na 8400MT I to przy CL32 !! 1 2
maxmaster027 955 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 15 minut temu, leven napisał(a): Nie wiedziałem, że ten programik czyta tylko Intela Tak, czy siak masz perełkę, skoro memki z 6000 MT poszły na 8400MT I to przy CL32 !!! ciekawe czy dałby rade 8800 z cl 38. Aczkolwiek to juz wydaje sie unreal. Samo 8400 jest wysoko, a czesc prockow moze nawet 8000 nie zrobic. Edytowane 2 godziny temu przez maxmaster027
leven 599 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jednak Gskill to klasa 11 minut temu, tomcug napisał(a): Jaką perłę, po prostu RAM na A-die, do tego z dobrym binem. Tak i chłop poszedł do sklepu, poprosił o bin i jeszcze porobił testy Tomek ? bądź Polakiem
maxmaster027 955 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, ju-rek napisał(a): To daje jakas wartosc w takim Tomb Raiderze? Czy raczej do gier szybsze 6400
leven 599 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a): ciekawe czy dałby rade 8800 z cl 38. Aczkolwiek to juz wydaje sie undreal. Samo 8400 jest wysoko, a czesc prockow moze nawet 8000 nie zrobic. Właśnie.
MarcoSimone 779 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, ju-rek napisał(a): SOC jak nisko Masz do tego screena test z AIDA?
leven 599 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 9 minut temu, maxmaster027 napisał(a): To daje jakas wartosc w takim Tomb Raiderze? Czy raczej do gier szybsze 6400 Na DDR4 w Wieśku 3 (i7 8700) zrobiłem test i kurde wydajność RAM ma spory wpływ na ilość FPS, szczególnie na minimum. 8 minut temu, MarcoSimone napisał(a): SOC jak nisko Masz do tego screena test z AIDA? Pewnie znokautuje moje odczyty przy 7200MT CL32 Edytowane 2 godziny temu przez leven
tomcug 2 634 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 12 minut temu, leven napisał(a): Tak i chłop poszedł do sklepu, poprosił o bin i jeszcze porobił testy Tomek ? bądź Polakiem No 6000CL26, to jeden z lepszych fabrycznych binów. 8 minut temu, leven napisał(a): Pewnie znokautuje moje odczyty przy 7200MT CL32 Bardzo wątpliwe, dzielnik 1:2, a do tego Infinity Fabric ogranicza transfery. Pewnie kapkę lepiej wyjdzie, ale bez przepaści. 11 minut temu, MarcoSimone napisał(a): SOC jak nisko Masz do tego screena test z AIDA? OC asynchroniczne, wtedy wystarczy niskie napięcie SOC. 1
Tornado3 350 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 21 minut temu, leven napisał(a): Pewnie znokautuje moje odczyty przy 7200MT CL32 Latency jak dla 6200 cl28
ju-rek 479 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 22 minuty temu, leven napisał(a): Pewnie znokautuje moje odczyty przy 7200MT CL32 Nie znokautuje. Intel w AIda ma lepsze transfery. Nie mam screena z 86c34.
leven 599 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 41 minut temu, tomcug napisał(a): No 6000CL26, to jeden z lepszych fabrycznych binów. 8000MT CL38 jest słabo ? Cena praktycznie taka sama. A-Die.
tomcug 2 634 Opublikowano 56 minut temu Opublikowano 56 minut temu Teoretycznie lekko gorszy bin, w praktyce jest to także kwestia farta (ja w te biny tak naprawdę nie wierzę, ale koledzy tutaj wierzą, to się kłócić nie będę z nimi ). I tak naprawdę nawet na słabszym egzemplarzu kostek A-die i tak się robi ekstra nastawy 1
ju-rek 479 Opublikowano 12 minut temu Opublikowano 12 minut temu 40 minut temu, tomcug napisał(a): Teoretycznie lekko gorszy bin, w praktyce jest to także kwestia farta Wcześniej przed tym zestawem, miałem 6c26 G.Skill Trident Z5 Royal Neo, droższy (teoretycznie lepszy) za 1179zł, ale okazał się słaby. Ten jest o wiele lepszy. Sprawdziłem teraz, dalej działa
Rekomendowane odpowiedzi