Kyle 514 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Godzinę temu, Pentium D napisał(a): 100 stopni to jest już przy 5.7 GHz ... ale to chyba nie przy dwóch rdzeniach.
Pentium D 1 951 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 29 minut temu, Kyle napisał(a): 6,2 GHz przy 8 rdzeniach P-core, pewnie przy 100 stopniach C Przy tylu
Kyle 514 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia No ale to nikt nie mówi, byś cisnął wszystkie rdzenie na 6 GHz. Wiadomo, że wówczas duża ilość energii cieplnej wydzieli się na rdzeniu i CPU będzie się gotować. Ja pisałem o 6 GHz na maksymalnie dwóch rdzeniach P i temperaturze do 70 stopni Celsjusza.
Pentium D 1 951 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Uprałem ręczniki to teraz można puścić kilka razy
Pentium D 1 951 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Zaraz mnie rozsadzi od środka. Płynny metal jest, silikon jest, czas jest. Nie ma tylko jak zrobić delida bo żyletką trochę strach, ale dałbym radę tylko te małe SMD by przeszkadzały w przecięciu kleju i żyletką raczej tak nie wymanewruje. Nożykiem modelarskim by się dało tylko że 2,5 raza grubszy od żyletki, 0,5 mm vs 0,2 mm i od podważenia mógłby strzelić rdzeń. https://www.youtube.com/watch?v=vDMovrqm8II 1
ju-rek 777 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja 19 godzin temu, Pentium D napisał(a): a 200 złotych za deliderke to trochę dużo. i piekarnik 165 stopni Sam odpadnie. 3
Pentium D 1 951 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja @ju-rek mam podgrzewacz, ale nie wiem czy ten niedocięty klej puści IHS od PCB. Poza tym już rozkładam się z arrowem 1
leven 963 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja (edytowane) 1 godzinę temu, Pentium D napisał(a): Zaraz mnie rozsadzi od środka. Płynny metal jest, silikon jest, czas jest. Nie ma tylko jak zrobić delida bo żyletką trochę strach, ale dałbym radę tylko te małe SMD by przeszkadzały w przecięciu kleju i żyletką raczej tak nie wymanewruje. Nożykiem modelarskim by się dało tylko że 2,5 raza grubszy od żyletki, 0,5 mm vs 0,2 mm i od podważenia mógłby strzelić rdzeń. https://www.youtube.com/watch?v=vDMovrqm8II Delid jakiego proca, bo "troszkę" u Ciebie się ich przewinęło Żelazko + pasta termoprzewodząca i IHS sam odpadnie, tylko wcześniej trzeba wyciąć ten czarny glut, który jest naokoło 2 godziny temu, Pentium D napisał(a): @ju-rek mam podgrzewacz, ale nie wiem czy ten niedocięty klej puści IHS od PCB. Poza tym już rozkładam się z arrowem 100stC słabo, nie pyknie. Edytowane 1 Maja przez leven
Pentium D 1 951 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja (edytowane) Zrobiłem delida żyletką Limit do 300W i delikatnie 90*C przekracza na 3 rdzeniach. P1 na 81*C chillował po 5 przebiegach. Jak chcecie abym napisał jak to szło to 10 reakcji pod tym wpisem. A teraz zimne piwo sobie wypije Edit: 42K pęknie Edytowane 3 Maja przez Pentium D
Pentium D 1 951 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja (edytowane) 12 godzin temu, wallec napisał(a): Jakie miales temperatury przed akcją? Zrobię test nad ranem aby było w miarę dokładne porównanie bo rano było około 10*C a w dzień 25*C, ale musiało urwać dużo. Pomiar przed delidem robiłem rano przy PL 280W i 100*C przekraczało już przy pierwszym biegu CB23 a dane z hwinfo sobie zapisałem tak po 5 minutach testu. Jak ściągałem chłodzenie to miałem duży pumpout pasty. Edit: dałem na zimnym PL 310W PL 330W P58 E46 Edit: XD Edit pikachuface P57 E46 Co tu się wyprawia P57 E46 bclk 100.22 Jest Edytowane 4 Maja przez Pentium D 1
wallec 1 755 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Ogólnie to spoko motyw, że jest radocha, ale kurczę jakieś małe te wzrosty. o ile mnie pamięć nie myli to na 13900k na stockowych zegarach dobilajem pod 41k w cb r23
Phoenix. 6 909 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja https://videocardz.com/newz/intel-core-9-273pqe-with-12-p-cores-beats-core-i9-14900k-in-several-gaming-tests
Linku 11 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja U mnie pamiętam to max 43500 wycislem przy 330w, ciekawe to było przeżycie. Wole chłodno i stabilnie 40k. Mi styka.
wallec 1 755 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja @Pentium D masz jakiegoś 14600k do opchnięcia? Chcę przyatakowac 8000+ na memkach
wallec 1 755 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Chwalą się obsługą xmp 8000MT na 13gen K i 14gen K więc w połączeniu z jakąś 14gen, które dopuszczają bez kombinacji na ustawienie ia cep=disabled to może być KOSIOR po UV z 8000 CL36-46-46-58 https://www.asus.com/motherboards-components/motherboards/others/b760m-ayw-wifi/helpdesk_qvl_memory?model2Name=B760M-AYW-WIFI
leven 963 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) Nawet nie wiedziałem,że taki model Asusa istnieje ale ja tam kupuje i używam do czasu zmiany na średniaka. Ta mobka nie pozwala na OC Procesora "tylko" RAM ? A UV CPU ? EDIT: "które dopuszczają bez kombinacji na ustawienie ia cep=disabled to może być KOSIOR po UV z 8000 CL36-46-46-58" EDIT2: jakie masz memki do testów ? Edytowane 5 Maja przez leven
Pentium D 1 951 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 39 minut temu, wallec napisał(a): masz jakiegoś 14600k Mam, ale nie wiem czy chce sprzedać bo mi służy do sprawdzania płyt. Ty planujesz się przenieść na lga 1700 czy tylko pobawić?
wallec 1 755 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Pobawić lub zostać jak wbije te 8000-8200, a proc wyjdzie korzystnie cenowo.
leven 963 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) Jasne, kontroler w 14600k poleci na 8000+ czego życzę Edytowane 5 Maja przez leven
wallec 1 755 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Zobaczymy, 12 gen na b660 wbijałem ~7000MT więc na b760 2dimm musi polecieć nie ma opcji innej.
leven 963 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Znaczy, procesor raczej nie blokuje MT RAM ? Czyli mobo kupe kupiłem
Rekomendowane odpowiedzi