Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jaki słodki i infantylny, Indianowy klimat, a to, co się odjaniepawla w...

Spoiler

Szanghaju z tymi samolotami, to już sztos sztosów :) - kino Indiowe w całej krasie. :)

Odrobinkę przeszkadza mi to, co 60 sek. "musimy uciekać Jones,", gdy jesteśmy w sercu jakiejkolwiek akcji (serio? nie domyśliłby się?), ale, to jest cecha charakterystyczna dla tych akurat filmów, więc można tę wadę wyjątkowo i paradoksalnie uznać na plus. 

Opublikowano

Tu jest dużo takich tekstów, które ktoś mógłby uznać za niepotrzebne, oczywiste, ale ewidentnie mają one budować klimat filmu i nieco uaktywniać towarzyszy.

A klimat w Egipcie jest pierwsza klasa. Na razie zrobiłem Sfinksa a resztę lokacji tylko skubie, żeby jeszcze się za daleko nie zapuszczać.

Opublikowano

Pytanie do uźytkowników 4090.

Gram w 3840x1600, wszystko w prawo ;) dlss q + FG i np. w watykanie na tym dużym placu na początku etapu, widzę obciążenie GPU na poziomie 80-90%, czyli CPU 13700k jest za słabe ?! Zmiana na dlss balanced faktycznie nie podbija ilości klatek. Owszem są lokalizacje gdzie jest 100% obciążenia GPU, ale są i takie że mam wrażenie że to CPU nie wyrabia.

Też macie podobnie ?

Opublikowano
2 godziny temu, IceMan napisał(a):

Pytanie do uźytkowników 4090.

Gram w 3840x1600, wszystko w prawo ;) dlss q + FG i np. w watykanie na tym dużym placu na początku etapu, widzę obciążenie GPU na poziomie 80-90%, czyli CPU 13700k jest za słabe ?! Zmiana na dlss balanced faktycznie nie podbija ilości klatek. Owszem są lokalizacje gdzie jest 100% obciążenia GPU, ale są i takie że mam wrażenie że to CPU nie wyrabia.

Też macie podobnie ?

A ile masz tam tych klatek? Z FG powinno być 120+.

Jak masz ~70fps to znaczy, że FG się nie załączyło.

No i miejscami z PT tak gra jest wymagająca od strony CPU.