Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Noooo iii Neural Rendering wyprał mi mózg ...

2107b012691824fd_4.gif

Dobranoc wszystkim.

mordQ podeślij screen ustawien z RHI oraz z Reshade, chcę mieć wyprany móżg tak jak tak, pozdr

3 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

Powoli się przekonujesz, słodko 8:E

Ktoś wie jak wl patch tracing hair? U mnie jest wyszarzone :(

hej, jak uzyskać tak rozbudowany menu konfigu NR

image.thumb.png.74228f83a82b4e858a9643f0cc1f504e.png

własnie bede instalował przez RHI 

pozdr 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Noooo iii Neural Rendering wyprał mi mózg ...

2107b012691824fd_4.gif

Dobranoc wszystkim.

To po jaki alkohol skoczyłeś?

40 minut temu, samsung70 napisał(a):

mordQ podeślij screen ustawien z RHI oraz z Reshade, chcę mieć wyprany móżg tak jak tak, pozdr

hej, jak uzyskać tak rozbudowany menu konfigu NR

Musisz zainstalować dodatek w wersji 310.8.3, całkiem fajnie to rozbudowali i w końcu wszystko jest wytłumaczone.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano (edytowane)

kurła kolejna gra po wampirze w która jak bóg przykazał grać to człowiek siedzi bawi się w jakieś NR, strimlajny inne cuda, aby tylko sprawić że gra która wygląda już sama w sobie bosko wyglądała jeszcze bardziej, zamiast wkręcić się w historię i fabułe to się wkręca w atki na reddit i githubie ;?

i po co to, Wy wszyscy tutaj to sami fanatycy jesteście, tylko grafika, ustawienia, cząstki, frejmgeny i inne diabelstwa, 

i wieta co? to jest piękne :)

28 minut temu, Ryszawy napisał(a):

Musisz zainstalować dodatek w wersji 310.8.3, całkiem fajnie to rozbudowali i w końcu wszystko jest wytłumaczone.

hej mistrzuniu, dziękuje, już doszedłem- mam to. ja mam to, że zanim coś zrobię to i tak tutaj pisze, a później się okazuje, że i tak działa, idę spać bo ja nie poszedłem po żadne browary i nie będę nocki zarywał bo rano trzeba iśc do pracy bo ktoś za te naciągnięte kWh z grafiki musi zapłacic 

pozdro i trzymajcie się tam ciepło w tym wiedźmaku

ej coś jest nie tak z tą grą, poziom ponad 40 mam, a  zwykły bandyta z poziomem 14 zabija mnie na 2 hity!!! WTF 

Edytowane przez samsung70
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Punkciki dobrze porozdawał w drzewku umiejętności?

Tam zawsze tak było, że jedno kliknięcie to jeden cios i nie ma serii po przytrzymaniu guzika? A silny cios nawet nie ma przypisanego klawisza domyślnie? Klawa z myszką.

Edytowane przez Ryszawy
  • Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Ryszawy napisał(a):

Punkciki dobrze porozdawał w drzewku umiejętności?

Tam zawsze tak było, że jedno kliknięcie to jeden cios i nie ma serii po przytrzymaniu guzika? A silny cios nawet nie ma przypisanego klawisza domyślnie? Klawa z myszką.

punkcicki rozdane, ale nie wszystkie, ale to nie powinno mieć znaczenia, że chłopek 14 level ubija mnie na dwa lub jeden hit... 

dodatkowo nie rozumiem dlaczego pasek znaków się nie regenruje poza walka, tylko podczas ataku liub bloku, a pamiętam, że on się sam odnawiał- i tuitaj zgadzam się, że musialem mieć wtedy jakąs perka włączonego, tylko jakiego! 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, samsung70 napisał(a):

kurła kolejna gra po wampirze w która jak bóg przykazał grać to człowiek siedzi bawi się w jakieś NR, strimlajny inne cuda, aby tylko sprawić że gra która wygląda już sama w sobie bosko wyglądała jeszcze bardziej, zamiast wkręcić się w historię i fabułe to się wkręca w atki na reddit i githubie ;?

i po co to, Wy wszyscy tutaj to sami fanatycy jesteście, tylko grafika, ustawienia, cząstki, frejmgeny i inne diabelstwa, 

i wieta co? to jest piękne :)

hej mistrzuniu, dziękuje, już doszedłem- mam to. ja mam to, że zanim coś zrobię to i tak tutaj pisze, a później się okazuje, że i tak działa, idę spać bo ja nie poszedłem po żadne browary i nie będę nocki zarywał bo rano trzeba iśc do pracy bo ktoś za te naciągnięte kWh z grafiki musi zapłacic 

pozdro i trzymajcie się tam ciepło w tym wiedźmaku

ej coś jest nie tak z tą grą, poziom ponad 40 mam, a  zwykły bandyta z poziomem 14 zabija mnie na 2 hity!!! WTF 

Po takim updated warto rozpocząć grę od nowa i opcja podniesienie poziomu przeciwników może być włączona 

Ja polecam każdemu mody które ulepszają i uzupełniają grę a już dostały update

Brothers In Arms - Ultimate Edition

Complete Animations Redux

The Legend of the West's Spirit - Treasure Hunt Quest

Corvo Bianco Guests Extended

No Missable Mutagens

Edytowane przez voltq
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, samsung70 napisał(a):

punkcicki rozdane, ale nie wszystkie, ale to nie powinno mieć znaczenia, że chłopek 14 level ubija mnie na dwa lub jeden hit... 

dodatkowo nie rozumiem dlaczego pasek znaków się nie regenruje poza walka, tylko podczas ataku liub bloku, a pamiętam, że on się sam odnawiał- i tuitaj zgadzam się, że musialem mieć wtedy jakąs perka włączonego, tylko jakiego! 

Punkciki rozdane a umiejki przeciągnięte na prawo? 

U mnie pasek poza walką regeneruje się dość szybko. 

Opublikowano
7 minut temu, Kabor napisał(a):

Punkciki rozdane a umiejki przeciągnięte na prawo? 

U mnie pasek poza walką regeneruje się dość szybko. 

4 minuty temu, PaVLo napisał(a):

Poza walką, pasek odnawia się w kilka sekund co przydaje się na przykład, aby podpalać opary na bagnach.

witcher3_2026_09_30_22_42_47_033.thumb.jpg.f620848be7a5f4f34f9a7fd41deaf12e.jpg

no u mnie ten pasek się wcale nie regenreuje poza walką. chyba trzeba mieć jakąś umiejke po prawej, i tak mam po prawejpowrzucane perki, a podniesienie poziomu przeciwnika jest OFF, 

@PaVLo pokaż jesli możesz bardzo proszę perki jakie masz aktywne 

Opublikowano
47 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Dadzą patcha i znów mody przestaną działać lepiej modować już na spaczowanej wersji.

Napisałem przecież że te mody dostały patcha w pierwszy lub drugi dzień więc ich twórcy na bieżącą aktualizują 

Opublikowano
51 minut temu, aureumchaos napisał(a):

A się brechtales jak pisaliśmy w technikach upscalingu, że bez tego się grać nie da :P

Bo się nie dało wcześniej, wczoraj nie przetestowałem jeszcze gier jak MGS4 bo tam była katastrofa jak się używało tych modowanych.

Ale z tego co widziałem wczoraj tam tez powinno być lepiej.

W MGS4 poprawnie działała tylko biblioteka nieruszana Nvidii, reszta w ruchu nie nadawała się do użycia.

Opublikowano (edytowane)

Jednak jest jeszcze do poprawy.
Wczoraj, dobiłem do Barona i Ciri z wilkami... i nagle 40 fps. :(

Te mnogości konfiguracji bibliotek od DLSS5, NR, MFG powodują, że dla mnie, za każdym razem to jest loteria - działa / nie działa / dziala spoko / krzaczy... takie granie w configi ;) zamiast w fabułę.
I tak urwał jest zawsze!

Spoiler

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano

Wczoraj pogralem trochę i nigdzie nie widziałem tych wcześniejszych problemów jakie odrazu rzucały się w oczy z modowanym NR.

Teoretycznie jest chyba nawet lepiej niż oryginalne Nvidii bo tamte pamiętam ze jak zrzucało się rozdzielczość to precyzja siadała bardzo wyraźnie a tutaj tego nie widzę.

4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Jednak jest jeszcze do poprawy. Wczoraj, dobiłem do Barona i Ciri z wilkami... i nagle 40 fps.

Te mnogości konfiguracji bibliotek od DLSS5, NR, MFG powodują, że dla mnie, za każdym razem to jest loteria - działa / nie działa / dziala spoko / krzaczy... takie granie w configi ;) zamiast w fabułę.
I tak urwał jest zawsze!

Pokaż ukrytą zawartość

Wilki ? To pewnie HairWorks. Ja to w cholerę wyłączyłem.

Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Wilki ? To pewnie HairWorks. Ja to w cholerę wyłączyłem.

Chodzi o miejsce. Bo nawet w sekwencjach cutscen z sama ciri na ekranie, była jakas masakra.

Oświetleniowo, też dramat po wejsciu do pieczary... trzeba było wręcz wyłączyć WSZYSTKO i RT, i PT, i NR... bo czarno jak w upie!
Jeszcze muszą łatać. 

Do tego, jeszcze sporo do zrobienia z tym całym NR (wiem, powijaki i amatorka moderska, póki co - fajnie, że wogóle jest), bo power limit i awantury gpu są w miejscach, gdzie nie ma co liczyć!
Np. pauza... menu... a grafa wskakuje na PL! Coś tu jeszcze jest do doszlifowania.