Nie mam pojęcia. Jedyne co zrobiłem to włączyłem tego moda przez RHI:
Jeszcze raz napiszę, bo jest jakiś miszmasz się z tym zrobil.
Wiedzmin 3 oficjalnie nie miał wsparcia MFG.
Czy miałeś RTX 4xxx czy 5xxx w grze było dostępne tylko x2
Od dziś Remaster daje nam możliwość używania MFG w grze bezpośrednio.
Ale RTX 4xxx nadal potrzebuje moda do odblokowania MFG.
juz sie biczuje za to pytanie ale pardon, dopiero raczkuje w zewn. ficzerach. Jakich nastawów w opjach grafiicznych gry, trzeba dokonac, zeby cieszyc sie z dobrodziejstw NR ?
Ja tak samo jak Andrzej analizowałem w co gram i co chcę uzyskać i jednak poszedłem w RTX4080S bo nie wyobrażam sobie sytuacji w której czegoś nie mogę włączyć bo zaoszczędziłem. Dlatego każdy powinien sam zdecydować bo akurat w kwestii RT/PT bardzo indywidualnie trzeba do tematu podchodzić. A ze swojego podwórka mogę jedynie dodać że PT+DLSS5 to bajka.
Przypomnijcie mi, czy żeby pojawiły się takie soczyste, krwawe, slowmotion finiszery... to trzeba sobie zapracować (umiejętność albo level?)?
Czy przez lata, tak to wcześniej zmodowałem (i nie pamietam tego), że teraz wszystko jakieś takie blade i bez jebnięcia.
Różnica jest niewielka. W praktyce taka jak na tej "symulacji" RGB 255 255 255 vs RGB 252 252 252 albo nawet mniejsza.
To widać tylko na białym i odcieniach szarości - ew. białym z jakąś delikatną domieszką (np. RGB 255 250 250). Oglądałem różne kolory - w szczególności RED (RGB 255 0 0), GREEN (RGB 0 255 0) i BLUE (RGB 0 0 255).
Co więcej - patrzyłem pod każdym kątem i przy każdej jasności bawiąc się suwakiem. Na kolorach tego nie dostrzegam, niezależnie od scenariusza.
Co ciekawe - nie ma tak, że w jakimś ustawieniu jasności widać to jaśniej (mniej), a w jakimś ciemniej (bardziej) tylko to się równomiernie rozjaśnia i ściemnia z matrycą, stąd moje podejrzenie na coś fizycznego czyli np. klej między warstwami, który się przegrzał i lekko ściemnił.
A to, że u Ciebie nie ma to dobrze.
Weź proszę podaj ile masz przepracowane godzin, ile czyszczeń i od kiedy dokładnie (dzień) masz monitor.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
MFG dla RTX 4xxx
Rekomendacja dodana przez Kadajo
4 reakcje
Pokaż odpowiedź