Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, caleb59 napisał(a):

Poza tym u mnie lata to mega dobrze z generatorem klatek, DLSS jakość, 1440p, wszystko na max + pathtracing.

Czuć, że mamy za mało klatek dla FG, dlatego musiałem dać DLSS balans. Klatki lecą na łeb w mocno zalesionym miejscu, a jeśli włączymy HW to kolejne fpsy mniej, a im mniej niż 50fps przy użyciu FG to już czuć, to nie jest normalna gra. Na OLEDzie to nawet bywa miejscami nie grywalne. Taki tryb 40fps na PS5 to jest mordęga jak zamula, na LCD to czułem komfort z przejścia 30 na 40, teraz 30 czy 40 to jeden pies, to samo. 

PT Włosy nie działają, bo patch popsuł mod, ale włosy PT nie dawały nic jak widziałem, kompletnie nie doświadczyłem różnicy we włosach Geralta, nadal siwy skurczybyk. 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

V1.4.1-hotfix.1 fixes Witcher 3 path-traced HairWorks compatibility with ReShade and RenoDX

Można sprawdzić włosy :D 

https://github.com/dashdogy/RTX40MFG-Unlock/releases/tag/v1.4.1-hotfix.1

Cytat

Enable HairWorks, path tracing and Path Traced Hair in the game. Fully restart the game after changing Path Traced Hair or Frame Generation. Hair support remains experimental and requires a matching game and shader profile.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

W NG+ jest bug że jeżeli jakiś quest wymaga zdjęcia rynsztunku widźmińskiego to po queście wymaganie rynsztunku wpada na 100 level i jak się nie ma 100 to nie można założyć, trzeba craftować od nowa albo dobić do 100lvl.

edit: przechowanie ekwipunku w skrzyni przed odpaleniem questa też nie pomaga. 

Edytowane przez dziadeke
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Mam nadzieję, że do czasu wyjścia "Pieśni Przeszłości" wszystko połatają :) U mnie aktualnie gra się potrafi sama wywalić przy zmianie ustawień graficznych (przed patchem tego nie było) oraz wywala mi się po 15-20 minutach jak włączę DLSS5, ale z tym grać nie muszę. W ogóle to nie muszę grać w Wieśka teraz :E Nowa Gra+ skończona w tym roku, nie korci mnie ponowne przejście póki co. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Chcecie PT i HW z PT?. 

Tak wygląda u mnie wydajność. DLSS balans MFG X3 i dla testu X4. Dla mnie takie niby grywalne ale raczej nie. Jest to przesadne i strasznie obciążenie. 

1. Super działa. HW PT i MFG X3. 

Spoiler

IMG_20261002_144955924.thumb.jpg.65e8754dd6a62b0a39045680dfd9bb52.jpg

2. To samo ale inna miejscówka.

Spoiler

IMG_20261002_145056433.thumb.jpg.f78afee1e60a71770f36c393851612c7.jpg

3. To samo ale z MFG x4

Spoiler

IMG_20261002_145145561.thumb.jpg.a800af5b86d72643e485ae384157cbc2.jpg

4. Tak mod ukazuje działanie HW PT

Spoiler

IMG_20261002_145234217_HDR.thumb.jpg.976514f0f1df02e077e5fe3af07ac4bf.jpg

5. Wyłączone HW. FPS z MFG x4

Spoiler

IMG_20261002_145344863.thumb.jpg.b27cfa838903e07d22a27a6bb887a427.jpg

edit

Gra w HDR. Screeny telefonem, bo inaczej nie złapie moda ani latency z nVidii. Hair PT działa ale z modem, bez tego moda działa tylko z RTX 50. Tak samo do MFG jest wymagany mod.
HW zjada jakieś 10fps. W tych newralgicznych miejscach jak zalesienie plus wataha będzie mały klops

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Pavel87 napisał(a):

Mam nadzieję, że do czasu wyjścia "Pieśni Przeszłości" wszystko połatają :) U mnie aktualnie gra się potrafi sama wywalić przy zmianie ustawień graficznych (przed patchem tego nie było) oraz wywala mi się po 15-20 minutach jak włączę DLSS5, ale z tym grać nie muszę. W ogóle to nie muszę grać w Wieśka teraz :E Nowa Gra+ skończona w tym roku, nie korci mnie ponowne przejście póki co. 

Sprawdź sobie w afterburnerze w Nvidia tuner jakie masz obciążenie karty graficznej. Pewnie jedzie Ci na maksymalnej mocy i wywala z przegrzania. Albo przy maksymalnej mocy jest wrażliwy na UV. Mi z kolei przestał wywalać się W3 od momentu przejścia na Remaster. Nie liczę tych kilku wykrzaczeń w trakcie zmiany ustawień graficznych. Dla mnie więc stabilność na plus. Gram obecnie na 4k@60, RT + HW + FG + DLSS5 + DLSS równowaga. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Reddzik napisał(a):

Czuć, że mamy za mało klatek dla FG, dlatego musiałem dać DLSS balans. Klatki lecą na łeb w mocno zalesionym miejscu, a jeśli włączymy HW to kolejne fpsy mniej, a im mniej niż 50fps przy użyciu FG to już czuć, to nie jest normalna gra. Na OLEDzie to nawet bywa miejscami nie grywalne. Taki tryb 40fps na PS5 to jest mordęga jak zamula, na LCD to czułem komfort z przejścia 30 na 40, teraz 30 czy 40 to jeden pies, to samo. 

PT Włosy nie działają, bo patch popsuł mod, ale włosy PT nie dawały nic jak widziałem, kompletnie nie doświadczyłem różnicy we włosach Geralta, nadal siwy skurczybyk. 

Pół życia grałem w CS na monitorach CRT z wysokim odświeżaniem teraz mam jeszcze tego BenQ 600 Hz , w Wiedźminie mam 30-50 FPS w zależności od miejsca i po włączonym fg tylko X1 bo nie da się więcej w ogóle nie odczuwam laga , nie wiem jak to możliwe może starość już idzie :D

1 minutę temu, skypan napisał(a):

Można słodko pierdzieć, że za darmo itp. ale co premiera czegoś tam od Redów to problem. Mam nadzieję, że te beta testy coś przyniosą i 3 DLC do Wieśka będzie działało jak trzeba. Chociaż mam obawy :)

Jakby trzeba było zapłacić jak u niektórych to można by było narzekać i domagać się zwrotu , wg mnie jest dobrze jak za 0$

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

Widzę, że zamiast o grze, to tylko o dllso-sroze i reshado-sroze tutaj nawijacie :wariat:, więc powrócę ten temat na właściwy tor i przypominam, abyście zwracali uwagę na pnie (leżące i zakorzenione), bo kto wie co się w nich znajduje ...

witcher3_2026_10_02_17_22_23_342a.thumb.jpg.3ec693337ac2ea39f728f451771f858a.jpg

witcher3_2026_10_02_18_09_36_055a.thumb.jpg.65f77ee2f267207bb2d89872d75fa5bb.jpg

Edytowane przez PaVLo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Reddzik napisał(a):

U mnie wygląda to tak:

1440p z DLSS-B,

NR Present (DLSS5)

Uber+,

RT Jakość,

HW Wysokie (bez AA),

MFG dynamiczy,

120Hz,

VRR (G-Sync),

HDR 

Aha i NVIDA Reflex (gram na padzie) + TV OLED.

5 godzin temu, Ryszawy napisał(a):

I wyszło super :lovin:👍

Edytowane przez azgan
  • Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, azgan napisał(a):

Aha i NVIDA Reflex (gram na padzie)

Też gram na padzie i mam hz tyle ile mi daje OLED, czyli 280hz. Ale ogólnie chodzi o sam fps, do MFG zauważyłem, że najlepiej mieć ten minimum 60fps, nawet przy x3 x4 gdzie mnoży z 50-60fps, jest w porządku ale jak już spadnie poniżej 50 to nawet na padzie nie musi być komfortowo. Ukazałem jakie jest latency w Wiedźminie. Tutaj musiałbym np zrezygnować z PT, może ściągnąć AA z włosów. Póki co nie gram, bo nadal gram w Stalkera 2, tutaj zanim zacznę grać zrobię sobie jakiś preset by mieć te ok 50fps ale wiem, że w lesie z lub bez watahy wilków czy nawet misia to spadnie fps, bo to widać i czuć.