Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłbym i odświeżył sobie Wiesława, ale sam nie wiem. Czasu, żeby się zagłębić pewnie i tak nie znajdę, w dodatku mam ps5 nie PC, więc ciekawe jak to tam ten remaster wygląda. Z drugiej strony do Wiedźmina 4 jeszcze daleko i może takie lekkie granie, po kilka h tygodniowo by się też sprawdziło.

Opublikowano
11 minut temu, caleb59 napisał(a):

Te ustawienia burzą całą ideę Remastera, czyli pathtracing. :E Z wyłączonym i innymi detalami poniżej maxa to tak jakby się grało w Next Gen 1.5. :E 

Optymalne ustawienia PT to PT wyłączone :hihot: 

• Haha 2
Opublikowano
26 minut temu, caleb59 napisał(a):

Te ustawienia burzą całą ideę Remastera, czyli pathtracing. :E Z wyłączonym i innymi detalami poniżej maxa to tak jakby się grało w Next Gen 1.5. :E 

I tutaj jest paradoks tej wersji, PT nie był potrzebny xD

To już lepiej wyłączyć PT, włączyć RT i NR :hihot:

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, skypan napisał(a):

Idziemy na ścianę. Z lenistwa już nawet promptów do Ai nie trzeba pisać bo lepiej prompt do Ai zrobi Ai :E Nam pozostanie

Zrzut ekranu 2026-10-10 151627.png

To nie przejdzie, pytałem Chada GPT to powiedział, że więcej energii będzie z ziemniaków i zużywają mniej zasobów. I jakby co to się nie zbuntują. Tak więc, ten, teges, ludzkość do spuszczenia w kiblu, albo zamknięcia w rezerwatach...

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
29 minut temu, Ryszawy napisał(a):

To nie przejdzie, pytałem Chada GPT to powiedział, że więcej energii będzie z ziemniaków

Bardziej mi chodziło o "wtłaczanie" papki generowanej przez Ai, która będzie nas "zachwycać". Po części już się to dzieje. Jako źródło energii to co najwyżej jako nawóz. Generalnie ze sztuką dzieje się coś dziwnego patrząc co poniektórzy "artyści" wyczyniają. Tylko z drugiej strony nawet ich najgłupsze wyczyny mają większą wartość niż slop Ai

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jakby kto był ciekaw, to tak wygląda Wiesiek w ruchu z tym "Deep Fried Chicken" modem. Skąd nazwa, wiadomo ;) Trochę tam go stuningowałem, ale z rastera, bo na to tutaj jest nałożony, który w tych nowych wersjach gry, jest po prostu nienajlepszy, AO biedna wersja, cienie za ciemne itd., robi coś, co jak dla mnie jest do przełknięcia. O dziwo, ale to moje subiektywne zdanie, z RT, czy PT wygląda gorzej.

Jak to Nvidia dopicuje, to już nie będzie innego grania, czy tego chcemy czy nie...

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

RT i PT wyłączone. Tam jest trochę przebitek na grę z wyłączonym DLSS 5, więc widać różnicę.

DFC jest jednak w dwóch passach trochę ekstremalny, ale AO i odbicia promieni robi tak, że wyglądają na poprawne.

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 1