Skocz do zawartości

Elden Ring

Paw79

Rekomendowane odpowiedzi

Mi trzeci dodatek został do DS2 i będę tutaj pewnie nie raz pisał o pomoc, ale co jak co, te dwa dodatki do DS2 to jakiś chory gość wymyślał, drogi do bossów to jakieś nieporozumienie... więcej się ginie w drodze do bossa niż przy bossie... 

Edytowane przez AndrzejTrg

Ja niedawno w końcu zacząłem ER, po DS III i Lies of P. Na początku trochę otwarty świat przytłaczał, ale z czasem.... ten świat wciąga, naprawdę dawno tak nie wsiąkłem. Obecnie najbardziej mi sprawia przyjemność eksploracja, mam ledwie 15h przegrane a jeszcze nie poszedłem na pierwszego bossa , tylko sobie Pogrobno czyszczę. Oby tylko się nie przelevelować, póki co próbuje bez poradników, tylko odkrywać po swojemu.

W dniu 31.10.2024 o 09:07, mscie napisał(a):

Ja niedawno w końcu zacząłem ER, po DS III i Lies of P. Na początku trochę otwarty świat przytłaczał, ale z czasem.... ten świat wciąga, naprawdę dawno tak nie wsiąkłem. Obecnie najbardziej mi sprawia przyjemność eksploracja, mam ledwie 15h przegrane a jeszcze nie poszedłem na pierwszego bossa , tylko sobie Pogrobno czyszczę. Oby tylko się nie przelevelować, póki co próbuje bez poradników, tylko odkrywać po swojemu.

w Pogrobnie obok Trzeciego kościoła Mariki ukryty jest portal (w krzakach), który przenosi nas do lokacji Smocze Kurhany. Tam dopiero można przelevelować postać. Wrogowie są w miarę prości, jeśli zachodzi się ich od tyłu. Z każdego skrzata wypada ok 1090 run. Też grałem powoli, zwiedzając pierwszą lokację. Gdy się okazało, że ten świat jest coraz większy np. podziemia to powili sobie odpuszczałem. Trochę wkradała się nuda w eksploracji tak dużego obszaru. Mnie trochę przytłoczył ten otwarty świat. Grając bez poradnika można pominąć opcjonalnych bossów oraz zadań pobocznych.

ER będzie ogrywane w najbliższym czasie. Oni mi się wydaje że już pracują nad dwójką, choć taki Bloodborne na PC to jest moje marzenie, a dawno nie marzyłem aby jakaś gra z PS wyszła na PC. Z tych wszystkich eksów z PS to właśnie BB i reszta Uncharted, jakieś GoWy, GoTy mnie w ogóle nie interesują.

8 godzin temu, Spychcio napisał(a):

Mnie ciekawi jaka będzie następna gra From Software... Elden Ring 2 czy jednak coś innego.

Raczej na pewno nie będzie to Elden Ring 2, chyba że zrobią manewr jak z Dark Souls 2 i grę do zrobienia dostanie poboczny team.
Sam Miyazaki mówił w wywiadzie kilka miesięcy temu że na ten moment nie ma planów na sequel.
Spekuluje się że kolejną dużą produkcją From Software będzie Armored Core 7, a w klimatach fantasy:
- Bloodborne 2 (mało prawdopodobne na tą chwilę)
- Projekt o nazwie kodowej Spellbound, który wyciekł w zeszłym roku (Soulslike w 18-wiecznym settingu z walką opartą wyłącznie na magii).
Niektórzy piszą że cały ten wyciek to był fake, a niektórzy że jednak coś w tym może być.
- coś zupełnie nowego

Godzinę temu, Paw79 napisał(a):

Raczej na pewno nie będzie to Elden Ring 2, chyba że zrobią manewr jak z Dark Souls 2 i grę do zrobienia dostanie poboczny team.
Sam Miyazaki mówił w wywiadzie kilka miesięcy temu że na ten moment nie ma planów na sequel.
Spekuluje się że kolejną dużą produkcją From Software będzie Armored Core 7, a w klimatach fantasy:
- Bloodborne 2 (mało prawdopodobne na tą chwilę)
- Projekt o nazwie kodowej Spellbound, który wyciekł w zeszłym roku (Soulslike w 18-wiecznym settingu z walką opartą wyłącznie na magii).
Niektórzy piszą że cały ten wyciek to był fake, a niektórzy że jednak coś w tym może być.
- coś zupełnie nowego

Pfff no to kicha, czyli nic dla mnie.