Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio skończyłem kolejne podejście BG3 - tym razem zaklinaczem. Zdziwiło mnie że nadal odkrywałem jakieś nowe rzeczy.

Onimusha - ostatni boss pokonany. Niesamowicie dobra gierka. Świetny projekt systemu walki i balans bossów. Jedyna wada to sztuczne przeciągnięcie tą otwartą lokacją (Kioto) i pobocznymi aktywnościami.

Gravity Rush - Jestem w połowie. Gierka leciwa i niskobudżetowa, ale bardzo przyjemnie się lata. Jestem ciekaw jak będzie z 2. Niestety nie mogłem jej znaleźć w sensownym wydaniu pudełkowym, więc na razie mam przygotowaną cyfrę bo była w promce. Może kiedyś wypuszczą jakiś remaster tak jak do jedynki...

Fire Emblem: Fortune's Weave - moje główne danie na które czekałem od dłuższego czasu. W ostatni weekend grałem ponad 20h i nie mogłem się oderwać. Nadal nie mogę, ale niestety mało czasu :( Mocno rozwinęli formułę znaną z 3H i Engage. Jest sporo nowości. Na pierwszą ścieżkę wybrałem Dietricha.

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, Isharoth napisał(a):

Gravity Rush - Jestem w połowie. Gierka leciwa i niskobudżetowa, ale bardzo przyjemnie się lata. Jestem ciekaw jak będzie z 2. Niestety nie mogłem jej znaleźć w sensownym wydaniu pudełkowym, więc na razie mam przygotowaną cyfrę bo była w promce. Może kiedyś wypuszczą jakiś remaster tak jak do jedynki...

Ja akurat zacząłem od dwójki. :E Czytałem, że jest lepsza od jedynki, więc stwierdziłem, że zacznę od niej. Bardzo mi się podobała, szczególnie mechaniki ze zmianą grawitacji, samo latanie i eksploracja świata. Taka trochę nietypowa, ale całkiem fajnie zrobiona gierka z ładnym anime art-stylem. :) 

• Like 2
Opublikowano

Dziwna gierka: Axis Unseen. 

https://store.steampowered.com/app/1807810/The_Axis_Unseen/

Naprawdę dziwna gierka solo producenta. Lecisz z łukiem jak w Skyrimie, ale musisz głównie się skradać.

Zbierasz na mapach dopiero ulepszenia by móc pokonać mocniejszych wrogów. Ale średnio te rzeczy są zaznaczone więc ciągle skradasz.

No i gra metalowa muzyczka do tego, autor tym się chwali.

Im mocniej się rozwiniesz, masz różne typy strzał jak ogniste czy wodne, to możesz przeciwników mocniej ubić. Jak nie, to uciekasz, ale też nie masz takiej staminy by zawsze się udało.

Klimatyczne lokacje, ale niektórzy wrogowie drewniani. Tak czy siak koncept ciekawy i gierka na ok 20h.