Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Mam inne mody, zero konfliktów, FPS nie wiem czy w dół bo lokuję na 100 FPS i tak, wykres płaski jak ściana.

To dzis tez dzialam, gra i tak wyglada na prawde dobrze ale Oled i HDR to juz koleny level wyzej.

• Like 1
Opublikowano

A tak z innej beczki. Kalibrujecie monitor za pomocą narzędzia wbudowanego w Windows ? Wiem, że to jest na tzw. oko no ale lepsze to niż nic. Osobiście tego używam i muszę przyznać, że nawet daje radę. Szczególnie w kwestii kolorów gdzie widzę, że np. kolory wpadają w lekką zieleń. Nawet kiedyś pobrałem specjalny profil kolorystyczny pod mój monitor ale niestety monitor monitorowi nierówny i musiałem robić to ręcznie. Generalnie nie lubię gdy obraz jest oczojebliwy a biel nie jest biała.

Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Jak dla mnie OLED i HDR dużo wnoszą do tej gry, wychodzisz z ciemnej piwnicy na dwór i nagle światło oślepia, jak w życiu :E 

Też masz tak ciemno na oledziw w tej grze w jaskiniach że bez pochodni albo eliksiru nic nie widać?

Opublikowano

https://www.gry-online.pl/newsroom/daniel-vavra-zapytal-graczy-czy-skonczyli-juz-kingdom-come-delive/zf2c802

Coś takiego słyszałem jedynie jak ludzie grali w takie hity jak wiedźmin czy Red dead redemption

@galakty jest taka jedna scena gdzie jest problem z zbyt ciemnym obrazem chyba deweloperzy nie przewidzieli albo ja coś źle zrobiłem 

Spoiler

Jak uciekamy z pierwszej mapy z żizka Katarzyna i boguta, wszystkie cut sceny w jaskiniach są bardzo ciemne nic nie widać 

Opublikowano (edytowane)

@voltq Też to miałem. Cut scenka to jedna wielka ciemność gdzie widziałem jakieś zarysy oczu. Dla mnie to ewidentny błąd a na dodatek gra "zapomniała", że wszyscy trzymali przed chwilą pochodnie. Generalnie światło zachowuje się bardzo dziwnie. Mam wrażenie, że brakuje płynnego przechodzenia gdzie scena ma różne natężenie oświetlenia. Widać to często przy pochodniach gdzie zamiast płynnie przechodzić w różne stany natężenia światła u mnie występuje dziwne takie jak by mignięcie. Jasno > ciut ciemnej itd.. Nie jest to jakoś bardzo widoczne ale jak już raz się to wychwyciło to mnie zaczyna to drażnić. 

Ciekawi mnie też co oni wydadzą w końcu w jakiejś większej aktualizacji. W tej grze wielu funkcji nie ma choć sama gra mówi nam co inne. Chociażby - możliwość naprawiania siodła za mniejszą cenę. Jest perk. A na obecną chwilę co najwyżej możemy tego konia umyć dla samego faktu umycia bo nic nam to nie daje. No ale ponoć zaczynają się testy hardcore i możliwe, że dopiero z wprowadzeniem tego trybu coś większego wleci. Ponoć ma być trudno. Oby nie wyszło, że będzie jak w 1-ce :E

Edytowane przez skypan
  • Like 1
Opublikowano

Kurde... Jestem już całkiem daleko w fabule. Przeszedłem przez kolejny punkt bez powrotu. Zastanawiam się jakim cudem udało im się zrobić tak dobrą fabułą i dobrze napisane postaci, a przy tym dobry gameplay i wisienka na torcie - dobry stan techniczny. Myślałem że to niemożliwe. Jeszcze gry nie skończyłem, ale jestem już pewien że w tym roku nie ujrzę nic lepszego. Ba, w kolejnych latach pewnie też. Takie perełki trafiają się dziś tylko raz na kilka lat. :( 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ta aktywność której nie mogłem zrobić jest możliwa do zrobienia 

Spoiler

Dopiero po wykonaniu zadaniu oratores , obóz i ludzie się tam pojawiają , tylko nie da się ukończyć zadania jeżeli porozmawiamy z dowódcą bo glejt z ika , trzeba ich odrazu zabić 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Trafiłem w końcu na irytującego buga - znaczniki niektórych misji zniknęły mi z mapy. Są widoczne na kompasie więc cośtam można podziałać, ale nie widać ich na mapie, w tym tych granic obszarów jak zadanie dotyczy jakiegoś większego rejonu.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mag_zbc napisał(a):

Trafiłem w końcu na irytującego buga - znaczniki niektórych misji zniknęły mi z mapy. Są widoczne na kompasie więc cośtam można podziałać, ale nie widać ich na mapie, w tym tych granic obszarów jak zadanie dotyczy jakiegoś większego rejonu.

Ja mam odwrotnie znaczniki misji świecą się pomimo tego że te zadania już wykonałem , 3 w trosky i 6 w kuttenbergu 

190 godzin i dopiero ukończyłem wszystkie poboczne zadania i aktywności które miałem 

Spoiler

Dopiero skończyłem zadanie oratores i zaczynam włoska robotę ponad 200 godzin nabije

Spoiler

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

No i początkowy zachwyt gry opadł jak wodospad, po weselu okazało się że jest mandatory skradanie I lockpicki... Nie nawidzę skradania sie i do tej pory nie musiałem tego robić w tej grze no ale po weselu okazało się, że nie da się przejść bez tego dalej... Nie mam cierpliwości do skradania się a gra i tak jest mega powolna, szkoda bo na początku wyglądało, ze włamania i skradanie jest opcjonalne. Poczekam na moda jakiegoś na to a na razie leci na półkę. Ahoj. 

Edytowane przez aureumchaos
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@aureumchaos Jeżeli piszesz o tym skradaniu w lesie nocą to tam za bardzo nie ma co się skradać. Uwolniłem gostką będąc w walce. Po rozmowie po prostu pobiegłem w kierunku gdzie mi wskazywała mapa z pełnym pościgiem na plecach. Na zrzucie widać jak mnie szukają podczas rozmowy. Oni chyba nawet mnie podsłuchiwali :E Przynajmniej był z nich jakiś pożytek. Dobrze oświetlali scenę.

vlcsnap-2025-02-22-11h15m11s907.png

Zrzut ekranu 2025-02-22 111722.png

Edytowane przez skypan
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

Nie pierwsze po weselu komu bije dzwon... 

Tak to jest jak się chce zadowolić wszystkich, dla większości tutaj gra jest bardzo prosta i narzekają na uproszczenia, a część osób nie radzi sobie pomimo tego że uprościli maksymalnie gierkę 

Mogli wprowadzić odrazu dwa tryby na start hardkor mode trudniejszy niż w KCD 1 i drugi mod  tylko opowieść żeby inni poradzili sobie xD

1 godzinę temu, Tomek_ITH napisał(a):

Dotarłem do 2 punktu bez powrotu po 120h i nie chcę grać dalej. Nie chcę już końca tej niesamowitej gry.

Grę trzeba przejść dwa razy bo część wyborów się wyklucza jak w wiedźminie