Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

I jak tam Panowie gra sie podoba? Jak dziala?

Ja dopiero 8 chapter w FFVII Rebirth, wiec pewnie jeszcze z tydzien zejdzie zanim bede mogl wskoczyc w KCD2. 

Myślę, żeby się dziś wcześniej urwać z pracy, tak się podoba :E

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Różnica fps między początkowymi lokacjami a późniejszymi jest duża? bo mi aż ciężko uwierzyć jak ta gra dobrze chodzi na mojej leciwej karcie ale znowu jestem na początku w sensie pierwsza wieś.

Jedynie gdzie dropa uswiadczylem to jak przez las sie przebijalem to był jakiś taki moment, że lekko spadło na chwilę.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Slayer napisał(a):

Różnica fps między początkowymi lokacjami a późniejszymi jest duża? bo mi aż ciężko uwierzyć jak ta gra dobrze chodzi na mojej leciwej karcie ale znowu jestem na początku w sensie pierwsza wieś.

Jedynie gdzie dropa uswiadczylem to jak przez las sie przebijalem to był jakiś taki moment, że lekko spadło na chwilę.

Poruszanie się po mieście kuttenbergu może być wyzwaniem dla procesora ,  na PS5 były ścinki powodowane właśnie słabym prockiem a nie wiem czy to naprawili bo jeszcze na konsoli nie doszedlem tam

To chyba jedyny problem bo dłuższe loadingi na drugiej mapie jakoś człowiek zniesie

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

I jak tam Panowie gra sie podoba? Jak dziala?

Ja dopiero 8 chapter w FFVII Rebirth, wiec pewnie jeszcze z tydzien zejdzie zanim bede mogl wskoczyc w KCD2. 

Będziesz zachwycony ta gra w ciemno stawiam 

5 minut temu, Czubatka Boża napisał(a):

Gdzieś słyszałem że w KDC II można grać w grafice ziemniak czy jakoś tak?:hmm:   

Można ale lepiej już kupić Xboxa series s używkę 

P.s można naprawić brakujące napisy do tekstów mówionych poprzez patch ?

Edytowane przez voltq
Opublikowano
21 minut temu, Slayer napisał(a):

Po filmikach widzę że nawet w tym mieście fps jest taki sam jak na pierwszej mapie.

Opublikowano

a to spoczko, z resztą będę grał dalej to zobaczę ale na chwilę obecną optymalizacyjny sztos.

27 minut temu, voltq napisał(a):

Poruszanie się po mieście kuttenbergu może być wyzwaniem dla procesora ,  na PS5 były ścinki powodowane właśnie słabym prockiem a nie wiem czy to naprawili bo jeszcze na konsoli nie doszedlem tam

To chyba jedyny problem bo dłuższe loadingi na drugiej mapie jakoś człowiek zniesie

Mysle, ze moj ryzen 7 7700 ogarnie, co prawda nie ma 3d cache ale jestem turbo zadowolony z tego procesora.

• Like 1
Opublikowano

czy jak nie gralem w pierwsza czesc to bede w stanie tutaj ogarnac o co chodzi? oraz druga sprawa jesli jestem wielkim fanem to odnajde tutaj cos dla siebie? do jakiej innej znanej gry mozna to porownac wedlug was? wiem jest YT itd, ale ciekaw jestem waszego zdania 

• Like 1
Opublikowano

Mysle, ze spoko bo oni na początku KCD2 robią taki recap powoli. Jest tam akcja, że np jak śpisz to śnią ci się wydarzenia z KCD1 także myślę, że da radę.

Co do nie bycia fanem to mnie pierwsza część KCD1 no tak średnio podeszła, w sensie fajna gierka ale dupy nie urwała. Za to KCD2 już widzę, że będzie mi się dużo lepiej grało, jest ciekawiej i system walki moim zdaniem bardzo poprawiony.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, MJRegul napisał(a):

@samsung70 nie musisz grać w jedynkę by ogarnąć dwójkę, fanem czego bo to zdanie co napisałeś wiele sensu nie ma? ;) Nie porównam do niczego bo nie było innych symulatorów wieśniaka 8:E

bycia wielkim fanem Wiedźmina 3, mi umknelo sorrasy 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, samsung70 napisał(a):

do jakiej innej znanej gry mozna to porownac wedlug was?

Gra jest bardzo podobna do znanej innej gry która się zwie Kingdom Come Deliverance.

Przepraszam musiałem.:rotfl: 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, samsung70 napisał(a):

czy jak nie gralem w pierwsza czesc to bede w stanie tutaj ogarnac o co chodzi? oraz druga sprawa jesli jestem wielkim fanem to odnajde tutaj cos dla siebie? do jakiej innej znanej gry mozna to porownac wedlug was? wiem jest YT itd, ale ciekaw jestem waszego zdania 

W prologu dwójki jest dużo retrospektyw. Nawet powiedziałbym że za dużo. Więc ogólny zarys historii z jedynki będziesz znał, ale czy zrozumiesz to trudno mi powiedzieć, ponieważ ja zacząłem 2 parę miesięcy po skończeniu 1. ;) 

Tak czy inaczej bardzo polecam przejście jedynki. Nie zestarzała się jakoś mocno, a na pewno będziesz więcej rozumiał i miał lepsze odczucia przy graniu w 2.

Edytowane przez Isharoth
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, samsung70 napisał(a):

Na luzie się odnajdziesz.

Najbardziej jest podobne do Serc z kamienia.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, samsung70 napisał(a):

do jakiej innej znanej gry mozna to porownac wedlug was? 

M&B II: Bannerlord to znana gra? Skyrim bez fantasy?

Ta totalna przyziemność KC:D jest bardzo unikatowa w tym gatunku. 

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
  • Upvote 1