kanon7 600 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) Czy GTA VI wyjdzie na Nintendo Switch 2 ? Strauss Zelnick, prezes Take-Two Interactive: "Oczywiste jest, że od dawna współpracujemy z Nintendo i wspieraliśmy platformę, gdy miało to sens w kontekście indywidualnych wydań. Był czas, kiedy platformy Nintendo były naprawdę skierowane do młodszych odbiorców i to znalazło odzwierciedlenie w naszym harmonogramie wydawniczym. A teraz, dzięki Switch i potencjalnie Switch 2, konsola może zapewnić treści dla każdego odbiorcy. Jak zapewne zauważyliście, Civilization 7 (właś. Take-Two Interactive) jest już dostępne na Switchu. Więc chociaż nie mamy nic konkretnego obecnie do ogłoszenia, w pełni spodziewamy się wsparcia dla Nintendo Switch 2." ------------ GTA VI na Switch 2, tak samo jak na PC: wyjdzie później, ale nie możemy jeszcze o tym mówić W sumie jak wyjdzie na XSS (10GB+4TF), to czemu by miało nie wyjść na Switch2? (12GB+1,7 do 3,1TF+DLSS) W dniu 7.02.2025 o 19:04, Totek napisał(a): Apropo konsoli, bo ja właśnie planuje kupić specjalnie na GTA6. Plan mam taki że kupię PS5 digital z drugiej ręki, kupię GTA, pogram sobie z pół roku a potem sprzedam konsole z całym GTA. Plan tani i sprytny, nie chce napędu bo nie będę grał na konsoli w inne gry. Dobrze kombinuję?? Czy coś przeoczyłem? Albo opcja nr 2, dopłacić 300zl do Xbox series X, kupić wersję na płycie, ograć jak wyżej i sprzedać wszystko osobno. Chyba nawet lepsza opcja bo gra nie będzie do niczego przypisana. Plan tani, ale nie sprytny, z trzech powodów: - wersje digital trudniej sprzedać w Polsce - ludzie nie chętnie chcą kupować konta z grą (wiadomo czemu ) - ograniczasz się do pakietu Wersja PS5 Blu-ray + GTA VI pudełko - PS5 Blu-ray sprzedasz szybciej w Polsce - GTA VI pudełko szybciej sprzedasz - możesz sprzedać jako komplet, lecz.. - szybciej sprzedaż osobno; konsole i osobno grę (i się nie ograniczasz do pakietu) Edytowane 9 Lutego przez kanon7 1
Pawcio 84 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Odpuszczą rynek pc na dalszy plan? https://ithardware.pl/aktualnosci/gta_6_konsole_pc_take_two-38871.html
kanon7 600 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego A było inaczej przy premierze; GTA IV, GTAV, RDR2?
Jaycob 1 934 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 18 godzin temu, Pawcio napisał(a): Odpuszczą rynek pc na dalszy plan? https://ithardware.pl/aktualnosci/gta_6_konsole_pc_take_two-38871.html Nic nowego. Prawie wszystkie gry (poza GTA I/II, Max Payne 1 & 2, remasterami Grand Theft Auto: The Trilogy i L.A. Noire: The VR Case Files (2017)) Rockstara miały premierę najpierw na konsolach, a wersje na PC pojawiały się później. Niestety i w tym przypadku będzie tak samo. 1
kanon7 600 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Dlaczego GTA 6 trafi najpierw na konsole? Okazuje się, że PC generuje tylko 8% przychodów Take-Two Najnowsze dane finansowe Take-Two Interactive ujawniają ogromną przepaść między dochodami generowanymi przez gry na PC a tymi pochodzącymi z konsol i urządzeń mobilnych. Według raportu, zaledwie 8% całkowitych przychodów firmy pochodzi z gier na PC, podczas gdy konsole i urządzenia mobilne odpowiadają za aż 92% wszystkich wpływów (…) W tym kontekście PC pozostaje najmniejszym źródłem dochodów, co uzasadnia decyzję o skupieniu się na konsolach przy premierze GTA 6.
lukadd 2 915 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Z konsol 40%, a z gierek mobilnych 52% grubo 1
Stjepan 2 379 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Zanim to wyjdzie na PC, to ja ogram Stalkera 2 połatanego z DLC i Civilization VII tak samo, poczekam, ale chciałbym bardziej GTA IV Remaster.
Kabor 460 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 19 minut temu, kanon7 napisał(a): W tym kontekście PC pozostaje najmniejszym źródłem dochodów, co uzasadnia decyzję o skupieniu się na konsolach przy premierze GTA 6. A dlaczego na PC zarabiają tak mało bo gry wychodzą z opóźnieniem ponad rok. Błędne koło.
lukadd 2 915 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Oni głównie najwięcej zarabiają na różnych mikropłatnościach. Dla tego też tyle koszą z gier mobilnych. Na PC w takim GTA V online połowa to na czitach leci i mało skłonnych do pompowania hajsów w micropłatności. 1
Dominix 406 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Gdyby byli w stanie jakiegos dobrego anty cheata miec to problemu by nie bylo a tak to jaki sens pompowac kase w online jak ci ktos wbije na sesje i wszystko usunie do tego dochodza mody czy serwery RP gdzie nic nie trzeba kupowac. Na konsolach nie maja nic poza tym co R im da wiec tam kupno waluty ma jakis sens.
Crew 900 1 000 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 3 godziny temu, Stjepan napisał(a): Zanim to wyjdzie na PC, to ja ogram Stalkera 2 połatanego z DLC i Civilization VII tak samo, poczekam, ale chciałbym bardziej GTA IV Remaster. Raczej prędzej zrezygnują niż to połatają...
Sheenek 330 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) 6 godzin temu, Stjepan napisał(a): Zanim to wyjdzie na PC, to ja ogram Stalkera 2 połatanego z DLC i Civilization VII tak samo, poczekam, ale chciałbym bardziej GTA IV Remaster. Optymista 🙂 Edytowane 11 Lutego przez Sheenek
Phoenix. 4 730 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Moze jakis trailer dzis na pokazie sony??
Kris194 4 720 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Nie ma info o GTA VI ale doczekaliśmy się oficjalnego kanału Discord Rockstara discord.gg/rockstargames
KamcioGF 68 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego W sumie ciekawe jak tam data GTA skoro mówili, że gra ma wyjść przed borderlands, które to wychodzi 23 września. Czuć 2026
samsung70 210 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego W dniu 12.02.2025 o 13:24, Phoenix. napisał(a): Moze jakis trailer dzis na pokazie sony?? gra niby ma wyjść w 2025, zostalo do FALL około 8 miesięcy, a tu hype już nie jest kręcony żadnymi zajawkami, więc trochę słabo to wygląda na premierę w tym roku, czy jeśli premiera faktycznie miałaby być w tym roku do około 8 miesięcy to przecież maszyna hajpowa powinna już ruszać pełną parą, mylę się? jak tak to proszę mnie poprawić
Kris194 4 720 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego (edytowane) Chyba nie tego ludzie się spodziewali na discordzie Rockstara Edytowane 14 Lutego przez Kris194 1
Pawcio 84 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Ostatnio pojawiła się kolejna plotka dotycząca premiery gta 6. Szef firmy corsair powiedział: Cytat Podczas omawiania wyników finansowych Corsair, Andy Paul, CEO Corsair Gaming, powiedział: "Tak, GTA 6 to prawdopodobnie to, o czym wszyscy mówią. I myślę, że zobaczymy to na własne oczy pod koniec roku na konsolach. Wedle mojej wiedzy gra ukaże się jesienią na konsolach, a na początku 2026 roku na PC" Nie wiem jak wy, ale ja po gta 5 za bardzo nie czekam na szóstkę, fajnie ze wyjdzie ale bez emocji.
JeanPepin 333 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Pan od podzespołów takim pitoleniem chce sprzedać wincyj sprzetu, nic wiecej. 3-4 miesiace przerwy od premiery na konsole
Czubatka Boża 176 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Moim zdaniem gra będzie miała premierę na Ps 6. Najbardziej zastanawia czy otwarty świat będzie większy od GTA 5? 1
Tomek_ITH 318 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Niby jakim cudem premiera na ps6? To by oznaczało, że wyjdzie w 2027/28 nie ma szans. A to że później trafi na ps6, to chyba oczywiste.
Tomek1623 266 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Tak się doszukuje w tej grafice związku z GTA 6, i co, kolor nieba? Coś szykują?
Rekomendowane odpowiedzi