galakty 5 169 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Zespołom kreatywnym zapewniane są nieograniczone zasoby finansowe, aby zapewnić doskonałość Żeby tylko nie przesadzili 1
Wu70 992 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) 2 godziny temu, Fatality napisał(a): 25mln pewnie preordery + 1 dzień sprzedaży Ostrożnie z rekordami, baza użytkowników konsol jest sporo mniejsza niż w czasach GTA5. W dodatku większość bazy Xboxa to XSS, najprawdopodobniej użytkownicy segmentu najbardziej budżetowej konsoli nie kupują tak samo chętnie drogich gier na premiery. Z drugiej strony na rynku jest regres i w czasach GTA5 było więcej ciekawych gier. Hype też na pewno sporo większy i GTA6 to będzie gra-event. Myślę że premierowe liczby GTA5 spokojnie pobiją ale o gigantyczne rekordy może być ciężko. Edytowane 5 Maja przez Wu70
galakty 5 169 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Przy GTA5 chyba takiego hype'u nie było, w ogóle wtedy było mnóstwo fajnych gier, a teraz na taką PS5 to IMO jedna z kilku pozycji na cały rok.
Phoenix. 7 022 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) 45 minut temu, Wu70 napisał(a): Ostrożnie z rekordami, baza użytkowników konsol jest sporo mniejsza niż w czasach GTA5. Nie ma to zadnego znaczenia. 45 minut temu, Wu70 napisał(a): W dodatku większość bazy Xboxa to XSS Nie rozsmieszaj mnie, PS5 to baza ok 90mln graczy i gta 6 bedzie glownie reklamowana na PS5 a ty sie przejmujesz jakims nic nie znaczacym XSS A to ze konsola jest tansza nic tak naprawde nie znaczy. Edytowane 5 Maja przez Phoenix.
Wu70 992 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Rozmiar grupy docelowej nie ma żadnego znaczenia, po prostu na PC będziemy preorderować, może odpali
Fatality 844 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) Godzinę temu, Wu70 napisał(a): Ostrożnie z rekordami, baza użytkowników konsol jest sporo mniejsza niż w czasach GTA5. I baza gier tez jest mniejsza. Ciekawe w co ludzie będą grać na tych konsolach? Nowy AC albo ponad pół roczny Crimson Desert? baza graczy obu konsol to ok 100mln. Jak gta wyjdzie w listopadzie to do końca grudnia pęknie 40-50mln sprzedanych sztuk. Licząc +/- 10mln nowych ps5 z bundlem gta 6 bo te będą schodzić jak szalone Edytowane 5 Maja przez Fatality
lukadd 3 763 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) GTA V pomimo lat dalej jest w totalnym topie ogrywanych gier na PS5, więc raczej nie ma obaw, aby na 6 się ludzie nie rzucili https://newzoo.com/resources/rankings/top-ps5-games Edytowane 5 Maja przez lukadd
galakty 5 169 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Taaaa tylko grają ze względu na dziecinny tryb Online i latające samoloty... Niestety Bez niego popularność by mocno spadła. 1
lukadd 3 763 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) Tutaj nie ma wątpliwości, że R najwięcej kasy ciągnie z online. Z tego co piszą w necie GTA V utrzymuje ~18mln aktywnych graczy miesięcznie. Edytowane 5 Maja przez lukadd
Wu70 992 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Raczej o sukces to nie ma co się martwić, kieszenie będą pełne Mam tylko nadzieję że ten Online za bardzo nie "uszkodzi" głównego trybu Ale to R*, raczej są świadomi filaru swojego sukcesu.
kanon7 820 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 17 godzin temu, MrKetiw napisał(a): Jak to nie fake z tym murem to raczej premiera niezagrożona. nie, nie...
Phoenix. 7 022 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 2 godziny temu, Fatality napisał(a): I baza gier tez jest mniejsza. Ciekawe w co ludzie będą grać na tych konsolach? Nowy AC albo ponad pół roczny Crimson Desert? baza graczy obu konsol to ok 100mln. Jak gta wyjdzie w listopadzie to do końca grudnia pęknie 40-50mln sprzedanych sztuk. Licząc +/- 10mln nowych ps5 z bundlem gta 6 bo te będą schodzić jak szalone Jak samych ps5 jest ok 92mln to gdzie reszta ? 8mln Xbox tylko ?
Fatality 844 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 2 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Jak samych ps5 jest ok 92mln to gdzie reszta ? 8mln Xbox tylko ? PS5 ok 92mln, Xbox ok 30mln - liczba sprzedanych sztuk nie odpowiada realnie "aktywnym" konsolom. Część się zepsuła, inne leżą gdzieś w pudle. Aż z ciekawości sprawdziłem z chatem gpt i ten mówi, że realnie aktywnych konsol jest 70-85% więc byłem blisko. Plus trzeba wziąć pod uwagę, że część należy do kompletnych dzieci więc też nie są targetem GTA.
Wu70 992 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Xbox nie publikuje konkretnych liczb (wiadomo czemu), szacunki są koło 30~35mln, z czego >70% to XSS. Sprzedaż na PS5 na pewno przebije to co wynika z samej różnicy ilości sztuk.
ChudyXp 56 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 51 minut temu, galakty napisał(a): W sumie z online to się zrobił Saint's Row No co Saint's Row umarło bo ostatnie było w 2022 roku ale jak widać ktoś musi podtrzymać tradycje padło na GTA V 1
galakty 5 169 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja XSS to do game passa chyba i dla dzieci, ani to exclusive nie ma ani mocy ani... W sumie nic, marka nie istnieje (tęsknię za x360 mimo death of ring).
j4z 1 873 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) rrod był częsty tylko na pierwszych wersjach. mój falcon i jasper pewnie do tej pory gdzieś działają. jtag, rgh, lt to były piękne rzeczy. Byłem jak Wiedźmin. Jeden na single drugi na multi Edytowane 5 Maja przez j4z
zakk87 98 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Nie zgodzę się, corona i winchester już się zdarzają z rrod.
Wu70 992 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Chwila pod kocem i jechał dalej, piękne czasy x360 Fizyka GTA4 robiła wtedy wrażenie, większe niż dropy fps 1
j4z 1 873 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 7 minut temu, galakty napisał(a): death of ring Śmierć pierścienia 1
Phoenix. 7 022 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 36 minut temu, Fatality napisał(a): PS5 ok 92mln, Xbox ok 30mln - liczba sprzedanych sztuk nie odpowiada realnie "aktywnym" konsolom. Część się zepsuła, inne leżą gdzieś w pudle. Aż z ciekawości sprawdziłem z chatem gpt i ten mówi, że realnie aktywnych konsol jest 70-85% więc byłem blisko. Plus trzeba wziąć pod uwagę, że część należy do kompletnych dzieci więc też nie są targetem GTA. Wchodzenie we wróżenie czy ktoś odpala konsole czy nie nie ma sensu bo po prostu brak danych. A dla takiej gry wielu odkurzu konsole nawet jak nie gra. Nie mówiąc już że do końca roku jescze kilka milionów sprzedanych konsol wpadnie więc samo ps5 spokojnie 100mln przebije. 11 minut temu, galakty napisał(a): XSS to do game passa chyba i dla dzieci, ani to exclusive nie ma ani mocy ani... W sumie nic, marka nie istnieje (tęsknię za x360 mimo death of ring). Przypomnę że na tej konsoli odpalisz te same gry co na XSX więc pisanie że to tylko do Game pasa jest to tak trochę cię fantazja poniosi.
galakty 5 169 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 2 godziny temu, j4z napisał(a): Śmierć pierścienia Tak to jest jak się człowiek spieszy
Rekomendowane odpowiedzi