Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może kiedyś zagram, nie zamykam się w schowku. Póki co to muszę sprawdzić GTA 5, bo mam taką możliwość to lepsza decyzja niż kupowanie gry. Wiadomo, że wychodzi jako ex na konsole, na PC to sobie poczekamy. Mam PS5 ale do grania w 30fps to bezsensu, nie po to mam takiego kompa by sobie psuć ewentualne granie. 
Jeśli będą mocno oskryptowane to kicha i krzyż im na drogę. :gordon:

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
6 minut temu, SmogSmok napisał(a):

Ja podziękuję jak nie poprawią projektowania misji które w RDR2 są do bólu oskryptowane. 

A jakie mają być? Niestety nie ma żadnego przełomu w grach i raczej nie będzie w kwestii rozgrywki.

Większość patrzy i tak tylko na grafikę ;)

Opublikowano
Teraz, sideband napisał(a):

A jakie mają być? Niestety nie ma żadnego przełomu w grach i raczej nie będzie w kwestii rozgrywki.

Większość patrzy i tak tylko na grafikę ;)

No tak , tyle w rdr2 gdzie miałeś misje teoretycznie typu stealth, ZAWSZE zamieniała się pod koniec w strzelaninę i to w sumie często z jakiegoś imo głupiego albo wymuszonego powodu gdzie widać było że to było po prostu leniwe pisanie i nic więcej, po najmniejszej linii oporu. Fabuła , grafika , świat - majstersztyk, ale mogliby się chcoiaz trochę postarać z jakąś nie wiem złożonością, wyborach w misjach , w GTA 5 było to samo. 

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, Reddzik napisał(a):

Póki co to muszę sprawdzić GTA 5, bo mam taką możliwość to lepsza decyzja niż kupowanie gry.

Ja moze sie zmusze kupic gta4/5 i ograc zanim wyjdzie 6 na pc ale jakos mi sie nie pali, moze z fala hajpu zalapie ochote :D 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, SmogSmok napisał(a):

Ja podziękuję jak nie poprawią projektowania misji które w RDR2 są do bólu oskryptowane. 

Nie poprawią, fanbazie na tym nie zależy. Ważne, że fizyka laczków jest realistyczna, a koniom kurczą się jaja od mrozu. 

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

W RDR2 aż za bardzo rzucało się to w oczy. Miałeś misję zabicia jakiegoś typa i jego bandy, a oni nie pojawiali się, dopóki nie aktywowałeś skryptu lub triggera. Na co mi ogromny, interaktywny świat żyjący własnym życiem, skoro rdzeń gry przypomina dwudziestoparoletnie GTA III. 

Edytowane przez DITMD
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, DITMD napisał(a):

W RDR2 aż za bardzo rzucało się to w oczy. Miałeś misję zabicia jakiegoś typa i jego bandy, a oni nie pojawiali się, dopóki nie aktywowałeś skryptu lub triggera. Na co mi ogromny, interaktywny świat żyjący własnym życiem, skoro rdzeń gry przypomina dwudziestoparoletnie GTA III.

Nie obrażaj GTA3, było tam pełno misji które mogłeś wykonać na "skróty", to samo w vice city jak i w San Andreas. GTA 4 też nie było takie restrykcyjne, problem zaczął się od GTA V. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, SmogSmok napisał(a):

Najlepiej delektować się GTA 6 na Xbox series S

79fa6eafae86d9190b6b10308a91fa58e9b2188e

Zapomniałeś dodać: 

- Xbox Series S - 599 zł używka 

- RTX 5090 - ~ 18 tys zł 

:E 

Ceny akdewatne dla targetu - random ppe XSS vs lekarz z NFZ -  RTX 5090 :E 

Edytowane przez kanon7
  • Haha 3
Opublikowano

Tak się zakręciłem, że po tym dzisiejszym ogłoszeniu wbijam dodać do obserwowanych... Na Steam... 🤣🤣🤣 Dopiero po chwili se przypomniałem, że to nie ten czas. 

10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Pokazali to przeciez dzis.

obraz.png.f76c071f14f131e8133f168122694974.png

Te pocztówki to raczej dzielnie, okręgi, a nie jakieś całe miasta.. 

Opublikowano

Skoro vice city jest na osobnej pocztowce tzn ze tamte obszary sa rownie duze. A jak kto sobie to nazywa to tam juz ma mniejsze znaczenie, w kazdym badz razie mapy beda ogromne i bedzie ich kilka.

Ty nazwyasz okregi, gosc nazwal miasta, czy to ma az takie znaczenie ?? Chyba nie ;) 

Opublikowano (edytowane)

Miami, archipelag Florida Keys, Everglades to te trawiaste mokradła na południu Florydy, znane z wielu filmów i z charakterystycznych, płaskodennych łodzi ze śmigłem. Port Gellhorn to może być coś w stylu Tampa Bay, co do reszty nie mam pojęcia.

Edytowane przez DITMD
Opublikowano
14 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Nie wiem co gorsze. To czy szkoła latania:hmm:

Szkoła latania była super dla mnie :E ten mały helikopterek z placu budowy w Vice City do teraz mi się śni. Za dzieciaka chyba ze 20 próbowałem to przejść.

Opublikowano

To będzie generacyjny skok względem GTA5 ale to nie będzie jakaś inna gra która na nowo wymyśli jeżdżenie po mieście.

GTA ma zrobić to samo co zawsze ale lepiej.

Detalami i rozbudowanym światem odjedzie branży na 5-10 lat.

17 godzin temu, DITMD napisał(a):

Na co mi ogromny, interaktywny świat żyjący własnym życiem, skoro rdzeń gry przypomina dwudziestoparoletnie GTA III. 

"Jak powiedzieć że nie rozumie się fenomenu GTA nie mówiąc że nie rozumie się fenomenu GTA" ;)

To właśnie ten rozbudowany świat, nieosiągalny dla innych producentów, jest trzonem gry.

O misjach nikt nie będzie pamiętał za jakiś czas a ludzie będą grać w GTA przez następną dekadę.

36 minut temu, Krystian03 napisał(a):

Fajnie by było gdyby wróciły misje jakie były większość tworzone za dawnych czasów

Zgadza się ale przecież wiadomo że tak nie będzie. To jest gra dla milionów dzisiejszych graczy, misje będą proste, szybkie, efektowne, dla niezbyt inteligentnego dzisiejszego gracza.