Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
7 godzin temu, dawidoxx napisał(a):

Gdyby miało być 60 klatek to rockstar już by się tym chwalił ;) Z tabletowego cpu nie da rady wycisnąć cudów.. 

6 godzin temu, SmogSmok napisał(a):

Pamiętajcie, że Zen2 w konsolach to wersja mobilna z 1/4 L3, PS5 ma 4MB L3 na każdy 4 rdzeniowy CCX, osobne pule się nie łączą więc wychodzi tylko 4MB L3. Gdzie tu do nawet starego 5800X3D z 96MB.

Dodatkowo jest taktowany coś około 3ghz przy obciążeniu wielu rdzeni.  

Pamiętajcie panowie że przy ocenie sprzętu należy wziąść pod uwagę okres w którym wyszedł oraz ograniczenia w postaci limitu energetycznego urządzenia i ceny.

W trzecim kwartale 2020r. (okres w którym należało już produkować nową generację żeby premiera w listopadzie nie była tylko na papierze) Zen 2 to było w zasadzie najlepsze co AMD miało do szerokiej dyspozycji.

Zen 3 wyszedł praktycznie równo z nowymi konsolami (listopad 2020r.), gdzie najtańszy sześcio-rdzeniowy 5600X kosztował 1500zł, czyli mniej-więcej 2/3 całego PS5 w wersji z napędem.

Procek w PS5/XSX to i tak był olbrzymi przeskok w stosunku do prawdziwie tabletowego Jaguara z PS4/Xbox One i jak na tamten czas nie był zły- wręcz przeciwnie.

Opublikowano

60 FPS czy nie, gra się sprzeda bardzo dobrze. 

Ja tylko liczę że fabuła i gameplay będą świetne i zrobią to lepiej niż piątka, bo ona o ile była czymś nowym tak nie do końca trafiła w mój gust (dużo bardziej wolałem czwórkę). 

A jak gra będzie dobra, to ogram na PS5 a potem na PC w full detalach. Tylko niech dowiozą... 

• Like 1
Opublikowano

Dali by chociaż 40fps w trybie performance i już było by okej. Jak ktoś gra od kilku lat w minimum 60 fps to szok dla mózgu jest zbyt duży. 45fps to takie minimum zachowania komfortu zwłaszcza w takich grach. Różnica między 45 vs 30 jest ogromna, ale między 45 vs 60 już znacznie mniejsza.

• Upvote 2
Opublikowano
39 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ale przecież nie da się grac w 30 FPS :E

23 minuty temu, Fatality napisał(a):

Dali by chociaż 40fps w trybie performance i już było by okej. Jak ktoś gra od kilku lat w minimum 60 fps to szok dla mózgu jest zbyt duży. 45fps to takie minimum zachowania komfortu zwłaszcza w takich grach. Różnica między 45 vs 30 jest ogromna, ale między 45 vs 60 już znacznie mniejsza.

Liczę na 40-45 FPS w trybie performance, będzie bolało w oczy ale może się da... :E Pytanie przy jakiej grafice jeszcze. 

11 minut temu, JeanPepin napisał(a):

Do posiadaczy podstawowej wersji ps5 , jakby potwierdzili że chociaz na pro bedzie można odpalić w 45 FPS to kupujecie pro ? 😃

Pogrzało? :E Gdyby było stabilne jak skała 60FPS i fajna grafika to bym się zastanowił, a tak to PC. 

Opublikowano
6 minut temu, galakty napisał(a):

Liczę na 40-45 FPS w trybie performance, będzie bolało w oczy ale może się da... :E Pytanie przy jakiej grafice jeszcze. 

Pogrzało? :E Gdyby było stabilne jak skała 60FPS i fajna grafika to bym się zastanowił, a tak to PC. 

No pc to wiadomo , zreszta planuje  upgrade swojego pc właśnie na wersję pc, natomiast no nie bede czekać mając bazowa ps5 na wersję pc do hgw kiedy :E a dzieki vrr będę miał wrażenie że jest więcej FPS !! 😅

Opublikowano

Pamiętam jak włączyłem ostatnio GTA V na starym Xboxie i po uruchomieniu zapomniałem że ta gra chodziła w 30 fpsach (pomijając jak wyglądała grafika) i to było tak czuć szczególnie jak się przesiadało z komputera gdzie liczba klatek była ponad 4 krotnie wyższa, więc jak gra wyjdzie też na 30 fpsach to ciężko będzie się przyzwyczaić.

Opublikowano
10 minut temu, Krystian03 napisał(a):

Pamiętam jak włączyłem ostatnio GTA V na starym Xboxie i po uruchomieniu zapomniałem że ta gra chodziła w 30 fpsach (pomijając jak wyglądała grafika) i to było tak czuć szczególnie jak się przesiadało z komputera gdzie liczba klatek była ponad 4 krotnie wyższa, więc jak gra wyjdzie też na 30 fpsach to ciężko będzie się przyzwyczaić.

dlatego dla PCMR jest zalecenie, aby kilka miesięcy przed premierą w PC ustawić lock na 30FPS aby wsiąść do wehikulu czasu i wybrać się w podróż do 2010 roku. grać tak kilka miesięcy wtedy GTA6 będzie dawało normalne odczucie 

30 minut temu, JeanPepin napisał(a):

a dzieki vrr będę miał wrażenie że jest więcej FPS !! 😅

czy VRR dziala w klatkarzu 20 - 40? 

Opublikowano

Im mniej na konsoli tym lepiej, liczę na max 30, z dropami do 20 :wariat:

53 minuty temu, JeanPepin napisał(a):

Do posiadaczy podstawowej wersji ps5 , jakby potwierdzili że chociaz na pro bedzie można odpalić w 45 FPS to kupujecie pro ? 😃

Jak dadzą odblowany tryb fps to będzie działał na xsx, ps5 i ps5 pro ;)

Opublikowano
7 minut temu, samsung70 napisał(a):

dlatego dla PCMR jest zalecenie, aby kilka miesięcy przed premierą w PC ustawić lock na 30FPS aby wsiąść do wehikulu czasu i wybrać się w podróż do 2010 roku. grać tak kilka miesięcy wtedy GTA6 będzie dawało normalne odczucie 

czy VRR dziala w klatkarzu 20 - 40? 

Z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć że jak grałem w Arkham knight który ma blokadę 30 FPS na konsoli , to coś tam działało :E

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Wu70 napisał(a):

Jak sobie oczy wydłubiesz też trochę zadziała :wariat:

Upłynniacz na tv i jazda, przecież na padzie nie czujecie laga :wariat:

A dłub sobie i mnie w to nie mieszaj :E

Edytowane przez JeanPepin
Opublikowano
52 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Najpierw to niech pokaza gre bo tu widze zachwyt jest tylko nie wiadomo nad czym jak nawet gry nie pokazali :hihot: 

Dokładnie, a patrząc jakie pasztety wychodzą ostatnio to ja nie do końca ufam nawet Rockstarowi :E 

• Upvote 1