Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Voodoo2 napisał(a):

Ale że coo, tyle pracy i to przy samym trailerze? Przecież tu forumowi wiedzminolodzy pisali, że zrobiony na odp. :hmm:

Nowa teoria wygladu Ciri po kulisach zapowiedzi:

https://www.eurogamer.pl/ciri-wyglada-znacznie-lepiej-niz-w-zwiastunie-gracze-chwala-odmieniony-wyglad-bohaterki-wiedzmina-4

Nie ma zadnej zmiany a te klikbajtowe arty mozna o kant tylka rozbic ;)   Jej twarz wygląda tak samo. Ludzie są naprawdę przewrażliwieni a w tym wypadku są mało inteligentni.

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
41 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nie ma zadnej zmiany a te klikbajtowe arty mozna o kant tylka rozbic ;)   Jej twarz wygląda tak samo. Ludzie są naprawdę przewrażliwieni a w tym wypadku są mało inteligentni.

ale w klikbajtowym artykule jest dokładnie tak samo to przedstawione ;] 

Opublikowano

Kwestia oświetlenia, ale już widze że na YT ci co mieszali CDPR z błotem za Woke, teraz odbębniają zwycięstwo bo CDPR ugiął się pod ich głosem :E 

no nie mogę jak mnie to zadziwia, tworzą problem tam gdzie go nie ma i jeszcze jednocześnie obwołują się zwycięzcami, gdzieś już to widziałem w ostatnich tygodniach.

• Upvote 1
Opublikowano

Śmieszne tłumaczenie wg mnie, tak się kamera ustawiła :lol2: sama się ustawiła jak rozumiem? A może to ci źli hejterzy tak ją ustawili żeby Ciri wypadła niekorzystnie? Nikt nie sprawdzał efektu końcowego?
Wiatr zaczyna wiać w inną stronę a CD Projekt widzi co się dzieje i reaguje, ot cała tajemnica.

Opublikowano
58 minut temu, GTM napisał(a):

Śmieszne tłumaczenie wg mnie, tak się kamera ustawiła :lol2: sama się ustawiła jak rozumiem? A może to ci źli hejterzy tak ją ustawili żeby Ciri wypadła niekorzystnie? Nikt nie sprawdzał efektu końcowego?

Ustawili ją animatorzy w celu osiągnięcia konkretnego efektu w konkretnej scenie, i zdradzę ci sekret: efektem który chcieli osiągnąć niekoniecznie miało być to żeby przegrywy w internecie mogły do niej pałować wiplera

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
35 minut temu, mag_zbc napisał(a):

Ustawili ją animatorzy w celu osiągnięcia konkretnego efektu w konkretnej scenie, i zdradzę ci sekret: efektem który chcieli osiągnąć niekoniecznie miało być to żeby przegrywy w internecie mogły do niej pałować wiplera

Efekt jest taki, że teraz muszą nagrywać filmiki żeby się z tego wytłumaczyć i choć to tłumaczenie jest dość pokrętne to przynajmniej nie gaszą pożaru benzyną tak jak ostatnio ma to w zwyczaju Ubisoft.

• Like 1
Opublikowano

Efekt to będzie za parę lat jak już gra będzie na rynku, albo chociaż jakiś sensowny gameplay; póki co to jest tylko dyskusja o niczym, ale ludzie w internecie jak zwykle z niczego potrafią zrobić dramę. Wygląd Ciri w trailarze albo preferencje seksualne postaci.... no rzeczywiście to są przecież najważniejsze elementy gry.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Fajnym smaczkiem o którym warto wspomnieć z tego materiału były wrzutki nowych, niesłyszanych do tej pory nutek prawdopodobnie pochodzące z oficjalnego soundtracku, chociaż nie ma potwierdzenia. Brzmią jak regiony Koviru.

Timestampy z video jeśli ktoś nie chce szukać: 1:25, 8:40

Edytowane przez Marvf
Opublikowano
28 minut temu, Imm napisał(a):

Efekt to będzie za parę lat jak już gra będzie na rynku, albo chociaż jakiś sensowny gameplay; póki co to jest tylko dyskusja o niczym, ale ludzie w internecie jak zwykle z niczego potrafią zrobić dramę. Wygląd Ciri w trailarze albo preferencje seksualne postaci.... no rzeczywiście to są przecież najważniejsze elementy gry.

To jest właśnie piękne :D gra nie ma daty premiery, jakieś szczątkowe informacje a już dramę kręcą, walną downgrejda jak przy CP i już nie będzie wiadomo czy Ciri była/jest/będzie brzydka :D choć ja już powiedziałem tą premierę zapamiętamy na długo.

• Like 1
Opublikowano
W dniu 28.02.2025 o 08:27, Oldman napisał(a):

oswietlenie nie ma tu nic do rzeczy juz prędzej kwesia ustawień w obiektywie wirtualnej kamery

hqdefault.jpg

Może się nie znam aż tak na fotografii ale włosów inaczej raczej obiektyw nie układa :E

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Może się nie znam aż tak na fotografii ale włosów inaczej raczej obiektyw nie układa :E

zdradze ci mały pro tip: zrobiono dwa zdjęcia, na drugim miałe nieco inaczej ułożone włosy, ot i cała tajemnica

Opublikowano

Zmartwiony jestem, że Wiedźmina 4 będzie grała Ciri. No jednak, to ma być chłop, silny, szybki, bezwzględny, a nie panienka z okienka. Nie wiem, czy się przekonam do takiego stanu rzeczy :placz2: W W3 też troszkę można pociupać Ciri i jakoś mi to nie pasuje, takie truptanie panienki z mieczykiem, porusza się, jak by miała związane nóżki, za to ma świetną zdolność przemieszczania się z miejsca na miejsce w czasie walki (tego mi brakuje w postaci Geralta) Byłby to dodatkowy atut i świetna strategia walki z szybkimi przeciwnikami. Tak czy siak czekam wyjście gry (chyba do tego czasu nie umrę ze starości) Must have :glodny:

Opublikowano

@levenwiemy jedynie do tej pory że będzie miała szerszą paletę możliwości jeśli chodzi o walkę bo będzie łańcuch jako nowy element, głębszy nacisk na magię, w teorii bardziej dynamiczna postać. Zatrudnili w tym celu combat designer'a od Metal Gear Solid, w którego osobiście nigdy nie grałem ale według powszechnej opinii walka tam jako element gameplay'u był bardzo chwalony. Też mnie jakoś bardzo nie przekonała w W3 w momentach kiedy mieliśmy okazję się w nią wcielać, może to wynikało z faktu że gra była na tyle duża i złożona że nie było czasu na optymalizację pod drugiego protagonistę, ale teraz, gdy staję się postacią pierwszoplanową z prawdziwego zdarzenia, spodziewam się wyraźnej poprawy. Nadal to tylko spekulacje do czasu jak czegoś konkretniejszego nie wypuszczą, zobaczymy. Jestem na razie dobrej myśli

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 28.02.2025 o 18:56, GTM napisał(a):

Wiatr zaczyna wiać w inną stronę a CD Projekt widzi co się dzieje i reaguje, ot cała tajemnica.

Z takich ciekawostek to jak był fragment o tym że poszli to lasu żeby przetestować różne ogniskowe obiektywów jak będą wyglądać i komponować się ze światłem kontrastowym to widać na tym klapsie filmowym że testowali to ponad 60 razy i stąd mamy potem twarz Ciri na jednym ujęciu wyglądającą na opuchniętą - bo to było kręcone obiektywem 100 - 400 mm na ostrym zbliżeniu żeby jak najbardziej zmaksymalizować efekt zaskoczenia. Ot cala tajemnica ;) No ale jak sie nie ma pojecia nt takich rzeczy to faktycznie mozna sobie wykreowac kazda bzdure na poparcie swojej tezy.

Wgl nie wiem czy zauważyliscie tam takie smaczki jak to że oni nagrywali twarze na mocapie do wszystkich aktorów a w postprodukcji na Unreal engine 5 nie użyli metahuman do modyfikacji mimiki twarzy, tzn że w gameplau będziess miał prawdopodobnie te same techniki tam gdzie się da. Dodatkowo w firmie leci nowy podkład muzyczny P.T. Adamczyka (i brzmi kozacko). W nowym podcaście z takich ciekawostek Sebastian Kalemba zdradził że styl artystyczny trailera ale też styl artystyczny samej gry będzie mocno inspirowany twórczością Józefa Chełmońskiego.

Bardzo dużo artystów koncepcyjnych tam pracuje którzy pracowali nad stylem w3, którzy na czas cyberpunka pracowali przy innych grach a teraz wrócili do CDPR.

Ten material pieknie wyjasnil tych wszystkich dzbanow, ktorzy od premiery trailera łaczyli jej napuchnieta twarz z woke ;)

Beznazwy.jpg.a74fd17f56abcee625996cc5524fbb5b.jpg

Beznazwy.thumb.jpg.e7aa305859025dc84108410dadf46df6.jpg

Beznazwy.jpg.0372a6148675ab0190b66fb3a98c5622.jpg

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 2
  • Upvote 2