Niedawno pisałem w ukraińskim wątku, że islamiści mogą się dogadać z Rosją. Teraz zaczęły się pojawiać takie informacje w mediach. Gdyby pozostawiono w Syrii rosyjskie bazy to powstaje pytanie co z tureckimi bojówkami. Teoretycznie Rosja i Turcja mogłyby jednocześnie mieć tam swoje oddziały.
Nosi ze szkoły Kota bo taki wzięła z Leo Bonharta.
Czyli pozytywne zakończenie W3 jest kanoniczne, Ciri wiedźminką. To zostawia nas z opcją, że Północ wygrała wojnę, patrząc na zacofanych wieśniaków i preferencje Redów pewnie zostawią Radowida na tronie. Dziwi mnie trochę decyzja, żeby historia toczyła się po wydarzeniach z poprzednich gier, książki i gry dawały do zrozumienia, że czas wiedźminów się kończy, potwory, starsze rasy etc. wypycha cywilizacja, wiedźmini stają się zbędni. Taka decyzja wyrzuca decyzje gracza przez okno co dla mnie jest zawsze minusem (mimo że sam miałem takie zakończenie).
Moim zdaniem historia sprzed czasów Geralta, kiedy świat był jeszcze bardziej dziki byłaby lepsza (albo inne miejsca niż Królestwa Północy), ale to byłoby bardziej z ich strony ryzykowne rozwiązanie. Sami Redzi wprowadzili inne cechy wiedźmińskie i ich lore w samodzielnym Gwincie, więc potencjał tam leży niewykorzystany. A jeśli chodzi o Ciri to do mutacji potrzebny jest bardzo potężny czarodziej/czarodziejka, wątpię żeby Yennefer była skłonna oglądać jak jej córka cierpi przemiany, Triss też wątpię. W samych książkach przecież przejście prób wiązało się z śmiertelnością 80% i przechodzili je młodzi chłopcy, których ciała były jeszcze "plastyczne", a dziewczyny nie mogły ze względów biologicznych... Więc decyzja żeby Pani Czasów i Miejsc, która może być konieczna do ratowania świata przed białymi zimnami czy innym plugastwem, ryzykowała życie żeby móc cosplay'ować tatusia jest dziwna.
Może jestem negatywnie nastawiony, bo Ciri nie znoszę z Sagi. Mam nadzieję, że gra dowiezie dobrą historię i znany nam klimat
Rekomendowane odpowiedzi