Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Faktem jest, że Gerwazy na pierwszych CGI trailerach do W3 wyglądał zupełnie inaczej już w grze. Ciri będzie ok o ile jej trochę odchudzą japę i usuną te chomicze policzki :E

Opublikowano
13 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Nie wygląda mi na kilka lat..

Ja byłem przekonany po trailerze że mamy tutaj przeskok rzędu 10-15lat 

To nie wygląda na kilka lat więcej, no chyba że zanim doszło do mutacji i utraty swoich zdolności skakania po czasie to wykorzystywała to i tak naprawde dla niej minęło więcej czasu niż w dla ludzi na kontynencie w świecie Wiedźmina.

Opublikowano
8 minut temu, Frog67 napisał(a):

@DresiqBo przeszła próby traw potwierdzone przez CDPR, jest w pełni wiedżmiem.

Co jest kompletnie bez sensu, z jej mocami była na tyle potężna, że nie musiała tego robić.  Rozwalili lore tym.

Opublikowano
39 minut temu, Frog67 napisał(a):

"i utraty swoich zdolności skakania po czasie"

Tego to nie wiemy. Sam liczę, że nie zabiorą jej tego, bo skakanie po czasie wprowadziłoby duży powiew świeżości. Daje to ogromne pole do popisu w tworzeniu ciekawej fabuły i świata. 

Opublikowano
50 minut temu, Jaycob napisał(a):

Co jest kompletnie bez sensu, z jej mocami była na tyle potężna, że nie musiała tego robić.  Rozwalili lore tym.

Ale potężna w lore czy w grze? W lore każdy czarodziej był bardzo słaby w walce wręcz, Geralt wygrał z wieloma magami. Ciri również musiała kontrolować magię, to nie tak że 99% czarodziejek musiało inkantowac czary a Ciri nie musiała - co byłoby OP. Albo jakby nie musiała czerpać energii elementów z Ziemii, tylko naturalnie mogłaby rzucać czary - to też byłoby potwierdzeniem jej mocy. Sapek do końca nie wyjaśnił nam mocy Ciri oprócz możliwości teleportacji do innych wymiarów/przestrzeni.

Niektórych potworów czarodzieje nawet nie podejmowali walki bo byli zbyt wolno, an ilość magów którzy zginęli od potworów jest masa.  

Opublikowano
36 minut temu, TheMr. napisał(a):

Ale potężna w lore czy w grze? W lore każdy czarodziej był bardzo słaby w walce wręcz, Geralt wygrał z wieloma magami.

Poza Vilgefortzem który solidnie oklepał Geralta na Thanedd, wiedźmin nie miał żadnych szans.

Opublikowano

Z wczorajszego wywiadu, który wrzucałem:

Cytat

P: Dlaczego zdecydowaliście się użyć silnika Unreal Engine 5 w grze Wiedźmin 4, zamiast kontynuować grę na REDengine?

O: Zdecydowaliśmy się na użycie silnika Unreal Engine kilka lat temu i jest wiele powodów, dla których go wybraliśmy. Przede wszystkim Unreal Engine daje nam o wiele więcej możliwości, a jego technologia jest bardzo stabilna i nadaje się do budowania ogromnego otwartego świata. Oczywiście to, co widzisz dzisiaj, jest oparte na silniku Unreal Engine 5, ale jest to również niestandardowa wersja, którą opracowaliśmy w ścisłej współpracy z inżynierami Epic. Mamy nadzieję, że ten silnik da nam mocne wsparcie w budowaniu dużego i szczegółowego świata gry.

Naprawdę fajnym szczegółem jest to, że zwiastun, który widzisz, jest w rzeczywistości prerenderowaną scenką filmową bez żadnego post-compositingu. Zasoby gry, z których korzystamy, są rzeczywistymi materiałami w grze. Innymi słowy, jakość materiału filmowego w zwiastunie to rzeczywista jakość rozgrywki w grze. Było to dla nas wyzwanie, ponieważ po raz pierwszy zrobiliśmy zwiastun w ten sposób, ale jesteśmy bardzo szczęśliwi, że podjęliśmy tę decyzję. Nie tylko pomogło nam to ustalić ogólną jakość gry, zwłaszcza pod względem wizualnym, ale także zapewniło, że styl wizualny gry jest spójny przez cały czas.

Bardzo się cieszymy, że nasz zespół bardzo dobrze współpracuje z inżynierami z Epic Games. Dzięki tej współpracy jesteśmy w stanie zapewnić, że gra osiągnie nowe wyżyny pod względem technologicznym i zapewni graczom jeszcze bardziej oszałamiające wrażenia wizualne i wrażenia z gry.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Ten zwiastun to jest CGI ?? Bo wyglada mi to po prostu na silniku wyrenderowane.

Render UE na niezapowiedzianej karcie nvidii, pewnie 5090 

Edytowane przez Joloxx9