Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

To sobie wierz. Pewnie to będzie bardzo dobra gra. Chodziło mi o to, że bardzo bezpiecznie podeszli do tematu. Robią w  zasadzie to samo co już było (przynajmniej z tych kilku ostatnich informacji i zwiastuna). Z taką różnicą, że teraz mamy babkę.

Jaką babkę ?

• Confused 1
Opublikowano

Jest.

A Ty jak masz zamiar tak jak na PCL klękać na kolanach przed zarządem CDPR, to szykuj się na całe masy tego typu postów.

Szczególnie biorąc pod uwagę, że część ekipy pożegnała się ze studiem, a zatrudniono nieudaczników związanych z tą abominacją Netflixa.

• Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
59 minut temu, Asag napisał(a):

Mam wszystkie 3 części kupione ale chciałem je przechodzić po kolei dla historii i się jakoś zmobilizować nie mogę. W jedynkę dawno temu zacząłem grać ale nie skończyłem. Dobijały mnie loadingi przy każdym wejściu do domku czy innej lokacji ale było to lata temu. 

Kurde już taka kolejka gier do ogrania że ja nie wiem czy w 3 lata się wyrobię :E

Na twoim miejscu poczekałbym już chyba na remake jedynki. Jedynka jest mocno oderwana fabularnie od 3, wiele nie stracisz jak zaczniesz od 2.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, crush napisał(a):

To ja zapytam - skleroza? Przecież on na PCL się krzywił na jakąkolwiek krytykę CDP.

No, nie na każdą. Ale przegięta mnie wkurza - np. tendencyjnie wycięty i nadmuchany kadr z trailera.

Powinieneś wiedzieć poza tym, że to zarząd klęka przed akcjonariuszami a nie odwrotnie.

41 minut temu, Asag napisał(a):

Tia, tyle że nie wiadomo kiedy ten remake wyjdzie, niektórzy nawet 2026 obstawiają. 

Redzi mówią, że raczej po Wiedźminie 4. Gra wykorzysta silnik W4 i assety z gry. Robi go zewnętrzne studio a gra jeszcze nie jest w fazie preprodukcji. Jest ciągle w fazie koncepcyjnej.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
26 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ale nie muszą przeskakiwać 3 Wiedźmina, oni muszą tylko zrobić dobrą grę. To nie jest żaden problem.

Ja nie zrobię dobrej gry???

Zakrzyknęły chórem wszystkie studia które nie zrobiły dobrej gry.

Dla mnie się kredyty zaufania skończyły. Nie ma już pewnych studiów.

Opublikowano

Ale to nie ma nic wspólnego z kredytem zaufania. Ja tylko stwierdzam ze nie muszą przeskakiwać tego co zrobili Wiedźminem 3.

A problem będą mieli... jak zrobią kiepską grę.

Dobra rada dla was wszystkich, nie napalajcie się i nie oczekujcie niczego.

Oczywiście każdy by chciał, aby ta gra była dobra, ale im mniej zaczniecie sobie już wymyślać na podstawie trailera i tego co WY byście chcieli, aby było, tym łatwiej wam będzie ocenić grę jak już się ukaże.

Najgorsze co sobie można zrobić to założyć z góry ze to będzie na pewno dobra gra.

Pamiętajmy co było z CP2077 4 lata temu.

Hype trian wykoleił się spektakularnie i trzeba było czekać praktycznie 3 lata na gotową grę.

To tylko takie przyjazne przypomnienie i rada, aby przestać żyć tym, co może być, tylko faktycznie się czymś zainteresować jak będzie można to sprawdzić.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

A problem będą mieli... jak zrobią kiepską grę

Myślę, że tym razem nawet nie.

Firmy takie jak CDPR czy Rockstar są na tyle duże i popularne, że musieliby zaliczyć kilka wpadek zanim pelikany by się ocknęły. A CP nie było aż takim kalibrem wpadki.

A, że nie warto się napalać to jasna sprawa. I oczywiście pre-ordery są dla osób upośledzonych umysłowo.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, tgolik napisał(a):

@Kadajo

Wolno na tym forum mówić o kolegach, że są upośledzeni umysłowo? Nie ma tu jakichś banów? @crush chyba przegiął.

Skoro sąd uznał, że można nazwać prezydenta idiotą to tym bardziej można stwierdzić, że obiektywnie kupowanie kota w worku to objaw pewnych zaburzeń.

A poza tym to jeszcze mamy zapytaj czy tak wolno.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, crush napisał(a):

Ta. Herbata. Zielona.

To ja zapytam - skleroza? Przecież on na PCL się krzywił na jakąkolwiek krytykę CDP.

Klasyczne teraz. WOKE, sroke, akcept albo hejt... nic nie jest średnie, szare, albo pośrednie.
Czym innym jest krytyka, czym innym JAKAKOLWIEK krytyka, a czym innym klękanie.
Ja, jeżeli coś popieram, albo czegoś nie krytykuję, to nie czuję się wcale, abym od razu klęczał.
Trochę rozsądku Kolego i chłodu na głowę.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Ale nie muszą przeskakiwać 3 Wiedźmina, oni muszą tylko zrobić dobrą grę. To nie jest żaden problem.

Akurat zeby przeskoczyc W3, to nie trzeba sie az tak mocno starac. Graficznie bedzie lepiej, zmienic kilka mankamentow, ktore odstawaly i o ile fabulka bedzie dobrze napisana, to to bedzie dobra gra. OFC no pre-orders i zadnych recenzji od spalonych recenzentow woke/sprzedawczykow.

2 godziny temu, crush napisał(a):

Ja nie zrobię dobrej gry???

Zakrzyknęły chórem wszystkie studia które nie zrobiły dobrej gry.

Dla mnie się kredyty zaufania skończyły. Nie ma już pewnych studiów.

I tak i nie. Co do tendencji w branzy masz racje w 100%, jednak jakby zrobic analize W3/CP2077 na dzien premiery, a ile zmienialo sie z czasem + dodatki, to jednak widac ze CDP stara sie o wiele bardziej o kilka leveli od reszty stawki. Swieci nie sa, mieli swoje glupie decyzje, wtopy i problemy w grach, lacznie z wywalaniem z gier zapowiadanych rzeczy, ale jednak w ich przypadku dociera glos ludu. Nie zrozum mnie zle, bo nie jestem ich psychofanem, trzeba na spokojnie chwalic co bylo dobre, a ganic z argumentami co bylo zle, wszystko bez emocji. Z drugiej strony to polaczki, a nie burgery z texasu i z pewnoscia dociera do nich analiza sukcesu BG3 czy niedawno POE2, jak rowniez wtopy dekady kilku gier za horrendalne budzety. CDP nie jest schowane za zadnym paywallem subskrypcji zeby odwalac maniane jak ostatnie SW od Ubi czy Starfield M$.

Mnie najbardziej w W3 doskwieralo to, ze pomimo otwartego swiata wszystko prowadzone jak po sznurku, pierdylion znakow zapytania na mapce w wiekszosci bezwartosciowe skrzynki.

Opublikowano

2015 rok i teraz - przynajmniej ja - jestem zaniepokojony jakością grafiki w W4, ale co najbardziej klimatem gry. W3 jest dla mnie rekordem świata.  Spytacie: synek, ile razy można grać w to samo ?  zawsze, gdy odpalam grę i z tekstów, które już znam znowu się śmieję.

2015 rok i strach, że W4 nie dorówna ? 

Opublikowano

Teoretycznie ten trailer jest na silniku gry - po wypowiedziach deveow i podpisie. Gdyby to byl render cinematic, to rownie dobrze na RTX2060 mogli go 2 lata renderowac, a nie na RTX50x0. Ale tez pamietamy pierwszy gameplay z Watch Dogs 1, a co dostalismy na premiere,