@Ludojad
a słowo komentarza?
artykuł fatalnej jakości. W zasadzie nic z niego nie wynika - nie wiadomo z czego wynikają podwyżki i skąd się wzięły skoro mamy system taryf zatwierdzanych.
Cyber kosztował 436 mln. Nie mówimy tutaj o złotówkach bo byłoby to bez sensu, bo porównujemy to przeciwko grom z zachodu. W3 sprzedał się w pełnej cenie zdecydowanie w większej ilości niż Cyber. Cyber miał masę preorderow, czego nie miał W3, tam chyba było 600% więcej preorder na rzecz Cybera, a później sprzedaż siadła do prawie zera. 13 mln preorderow plus 7 mln w dwa lata Sprzedaż uratowało DLC które dziwnym sposobem wlicza się w ilość sprzedanych sztuk. 25 mln w 3 lata. Nie można nazwać tego tragicznym wynikiem, ale jednak patrząc na 7 lat produkcji i dopóki nie wyjdzie GTA VI najdroższa gra w produkcji w historii, to robi się słabo.
Podsumowując, W4 nie powinien kosztować więcej niż 300 mln $.
Gracze mogą mieszanie zareagować i mimo powrotu do Wiedźmina, nie kupią takiej ilości preorderow jak Cyberka, W4 będzie miał ciężej się sprzedać jeśli początkowe recenzje będą średnie.
A już mieszane odczucia są w polskim fandomie, na rzecz Ciri. Na zachodzie co raz więcej osób czytało sagę, więc wiedzą o probie traw, i również nie będą zadowoleni.
20 mln sztuk w 12 miesięcy musiałoby pobić wynik W3 ( 20 mln w 4 lata). Nie sądzę by to się udało.
To Ja już po Labiryncie czy Matkach żonach i kochankach 😁 no i obowiązkowo musiałem oglądać "The Bold and the beautiful" więc tych "nowych" już tak nie śledziłem, choć epickie sceny dobrze znam 🙂
Rekomendowane odpowiedzi