Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Lameismyname napisał(a):

Nie zdziwię się jak ceny kart 4070/4070S/4070ti i 4070tiS po premierze 5070ti/5070 poszybują w górę :hihot: Jakieś mam takie przeczucie graniczące z pewnością.

Patrząc co się dzieje, to 5070Ti będzie za 5k+, a to na nią chciałem zmienić początkowo, ale wole być bezpieczny z 4070TiS niż siedzieć potem z niczym, bo poprzednia karta sprzedana.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Doamdor napisał(a):

Te ceny będą szybko topnieć do lata.

Może i tak. Ja jestem zdziwiony, że nadal mogę sprzedać swoją GPU przynajmniej za tyle co ją kupiłem, a używam ją już prawie rok.

1 minutę temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Patrząc co się dzieje, to 5070Ti będzie za 5k+, a to na nią chciałem zmienić początkowo, ale wole być bezpieczny z 4070TiS niż siedzieć potem z niczym, bo poprzednia karta sprzedana.

Z tego co da się wyciągnąć z ME (nakładka z ratami) to 5070ti TUF od ASUSa odpowiednio będą za 4999zł i 5200zł.
Na mój gust to albo chwycić na premierę coś w MSRP albo strzelić olewkę, bo 5k to kogoś chyba cycki szczypią.

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano

Dobra, dzisiejsze działania z karcioszką spowodowały ZWROT do Amazona. Trudno, jak lubię ZOTACA tak ten egzemplarz to jest taki kasztan, że głowa mała.
Co moje to na nim pograłem 8:E ale ja się lubię bawić w UV/OC a tu się nie dało.
Przestała nagle być stabilna przy 1020mV @ 2790MHz co przy 4070TiS jest żałosne a dodatkowo chłodzenie musiało wchodzić na obroty dość wysokie i mało przyjemne dla ucha a i tak spadały takty na 2760MHz bo HotSpot się gotował przy 90C. 
Tak więc zwrocik, karcioszka wydmuchana, wychuchana, zapakowana, dziś leci do paczkomatu a ja spokojnie wracam do swojej never ending story 3060Ti 8GB FE :konik: w oczekiwaniu na oagrnięcie się rynku GPU. 
PS. 1440p, wysokie detale, DLSS Q i KCD2 ma 80-100fps na dziadku 3060Ti :o

• Sad 2
  • Upvote 1