ShaDow_Pro 560 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia Ja i tak wczytuję swój profil i ją wyłączam.
maras2574 890 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia Ja po założeniu pada zamiast pasty jadę na stock póki co, ale zrobiłem wczoraj szybki test i odchaczyłem "Power" jak sugerują w tym artykule. Żadnych wielkich zmian nie zauważyłem
Kadajo 7 406 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia Typ mówił ze nie każdy będzie miał ten problem. Ja u siebie tez nic takiego nie zauważyłem. 1 1
Reddzik 2 762 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia Ja power mam wzięte z hwinfo, bo siedzi mi w tle i korzystam z jego kilku czujników jak właśnie power napięcie czy hotspot. 1
Kadajo 7 406 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia Filmik ciekawy, ale koleś nie do końca kompetentny. Np. w filmie ani razu nie pada jakiej wersji AB używa, czy ma najnowsze sterowniki. Oczywiście nie zmienia to faktu ze jeśli ktoś ma podobny problem a używa AB to może sprawdzić, czy to nie to. Ale problem raczej dotyka bardzo malej liczby użytkowników inaczej byłoby o nim głośno. No chyba ze problem, o którym on mówi jest tak znikomy ze nikt na to uwagi nie zwraca. Jak wiadomo micro stutter nie każdy wyłapie. Ciekawe czy on sam by wylapal gdyby tego nie widział na OSD.
Send1N 4 162 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia Ten koleś raczej zrobił o tym artykuł bo wcześniej oglądnął ten film i znalazł sobie temat
Lameismyname 2 340 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia Poza tym jest trochę softu alternatywnego do Afterburnera. NVIDIA już coś zrobiła podobnego do AMD Adrenaline i ustawień OC/UV czy jeszcze nie? (bo nie śledzę).
Fenrir_14 825 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia @PiPoLiNiO Obiecany krótki materiał z Cyberpunka na 4090 UV. Musisz doliczyć ok. 10fps'ów bo nagrywałem w 4K 60fps. Generalnie pobór karty to ok. 320W Daję tutaj żeby nie wrzucać do tematu z RTX 5xxx. Tam się i tak już z tego kubła wylewa lol. https://www.mediafire.com/file/5hihqk6eo3v59jb/Cyberpunk_RTX_UV_Wattage.mp4/file
Fenrir_14 825 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) Nie ma problemu. Jutro Ci na spokojnie napiszę co i jak bo zawijam zaraz w pielesze Tutaj jeszcze szybki rzut porównawczy z kartą puszczoną na domyślnym profilu. Różnica w poborze 63W mniej przy UV. W wydajności minus 2% niecałe ? Edytowane 5 Stycznia przez Fenrir_14
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Mam tak samo wysterowane. 2760 MHz + 0,95 mV. Pobór podobny. W maxie pik 350W. 1
Fenrir_14 825 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Elegancko, to jest prosta sprawa Kurde, na ile musiałeś zejść żeby było full stable ?
Fenrir_14 825 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia No te 50w powinieneś zejść bezstratnie w stosunku do defaulta. Akurat masz te 3 tygodnie na zagłębienie tajników UV zanim 5090 wleci 😀
Send1N 4 162 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Musiałbyś bios edytować a edytora do ady nie ma wyłącz po prostu start RTSS przy uruchamianiu systemu niech startuje sam AB i po problemie.
Fenrir_14 825 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Tak jak @Send1N napisał najprościej. Aktywację OSD możesz też przypisać pod klawisz ale skoro nie korzystasz to najprościej dezaktywować Rive.
Kadajo 7 406 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Ciekawa konfiguracja była. Okazuje, że na powietrzu 600W nawet wrażenia nie robi jeśli się kosmicznie zaprojektuje chłodzenie 1
cichy45 607 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 1 godzinę temu, Kadajo napisał(a): Okazuje, że na powietrzu 600W nawet wrażenia nie robi jeśli się kosmicznie zaprojektuje chłodzenie Dlatego 5090 wcale nie mus być gorąca i głośna przy tych 585 watach. 1) full flow through 2) ciekły meta 3) ponoć nowa komora parowa w 5090. 1
TurlamProcka 16 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia (edytowane) Czy ktoś się spotkał z tym, że przy UV robionym przez Afterburnera, że karta (4070 Super od PNY) po uruchomieniu kompa zacina się na najniższym stanie energetycznym pomimo odpalania gierek? Problem rozwiązuje wybranie planu z wyższym napięciem (ale dalej niższym, niż stockowe) oraz powrót do tego docelowego planu. Poza tym ustawienia wydają się stabilne, bo żadne gry się nie wysypują i nie widzę żadnych artefaktów. Mam to na ostatniej stabilnej wersji i ostatniej wersji beta, więcej nie testowałem. Edytowane 8 Stycznia przez TurlamProcka
ryba 1 246 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 3 godziny temu, Kadajo napisał(a): Ciekawa konfiguracja była. Okazuje, że na powietrzu 600W nawet wrażenia nie robi jeśli się kosmicznie zaprojektuje chłodzenie Ale jest jedeno ale - obudowa musi byc dobrze przewentylowana bo to jednak 700-800W ciepla w puszce niezbyt fajna sprawa 1
Send1N 4 162 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia + PC musi być w innym pomieszczeniu niż biurko z monitorem myszką i klawiaturą także kilka innych warunków trzeba spełnić
Johnny Tomala 80 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia https://www.x-kom.pl/goracy_strzal MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 2X E OC 12GB GDDR6X RTX 4070 300 zł taniej, 2299 jeszcze przez 9 h 28 min 45 sek. 2
raul_ole 153 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia (edytowane) Rozumiem że 4070 / TI super i 5070 Ti mają tą jedną wtyczkę 1x16 pin tak? Rozumiem że nie dają tego w pudełku:P Macie jakiś konkretny kabel w dobrej cenie? Mój seasonic tego nie ma Edytowane 12 Stycznia przez raul_ole
Send1N 4 162 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Tak, w pudełku od karty będziesz miał przejściówkę na 2x/3x8pin (zależy od modelu) 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia 8 godzin temu, raul_ole napisał(a): Rozumiem że 4070 / TI super i 5070 Ti mają tą jedną wtyczkę 1x16 pin tak? Rozumiem że nie dają tego w pudełku:P Macie jakiś konkretny kabel w dobrej cenie? Mój seasonic tego nie ma https://www.morele.net/seasonic-12vhpwr-pcie-8-pin-x2-0-75m-czarny-watx16882cw-13062640/ 1
Rekomendowane odpowiedzi