Kadajo 10 373 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września To byłaby niezła PR-owa akcja gdyby Nvidia dała oficjalnie dla ADA MFG i NR I nic by to ich praktycznie nie kosztowało, a trochę by sobie nadrobili dobrej woli u graczy Skoro i tak w przyszłości porzucą FP8 na rzecz FP4, którego i tak obsługuje tylko RTX 5xxx i wyżej, to nic by nie tracili. A wersja FP8 zawsze mogłaby pozostać dla RTX 4.
Reddzik 4 189 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września (edytowane) Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Jak oni to rozgryźli po takim czasie ... Skąd to masz? widzę, że nexus. Po takim czasie jeśli to będzie prawda... będzie beka. Nie uwierzę, póki nie zobaczę! Tylko ja biedny z 180hz Edytowane 3 Września przez Reddzik
Wu70 1 056 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września NVFP4 będzie bardzo szybko, może jesień Cytat Our current focus is on optimizing performance for the GeForce RTX 50 Series with model updates expected later this fall.
oldfashioned 905 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września Pokrywa sie z ich wykresem na gieldzie 4
Kadajo 10 373 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września ADA dostanie oficjalnie Neural Rendering. No to jeszcze niech oficjalnie dadzą to MFG i pora na CS'a. 1
Kadajo 10 373 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września Ciekawe, dlaczego NR tak uparcie rozjaśnia niektóre cienie.
DżonyBi 2 295 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września (edytowane) „Obecnie koncentrujemy się na optymalizacji wydajności serii GeForce RTX 50, a aktualizacje modeli spodziewane są jeszcze tej jesieni. Gdy wydajność serii RTX 50 zostanie w pełni dostrojona, planujemy rozszerzyć oficjalne wsparcie na serię GeForce RTX 40” – czytamy w oświadczeniu firmy Nvidia. Blackwell dostanie kopa dzieki FP4, a Ada dostanie za kilka miesiecy to co jest teraz. Edytowane 4 Września przez DżonyBi
azgan 2 002 Opublikowano 4 Września Autor Opublikowano 4 Września https://ithardware.pl/aktualnosci/nvidia_dlss_multi_frame_generation_rtx_40-53757.html https://ithardware.pl/aktualnosci/dlss_5_swapper_nvidia_gaming-53756.html
leven 998 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września Wgrałem w Swaperze (zwykły swaper, nie dlss5 swaper) pliki 310.9 i FPS podskoczył o dobre 25%. Pojawiła się też nazwa: konwolucyjna sieć neuronowa w ustawieniach graficznych gry Ta nazwa już była, czy się pojawiła, bo już się pogubiłem ? Po wgraniu DLSS5 wynik na paździerzu 5060ti zaskakująco wysoki:
Reddzik 4 189 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września (edytowane) Sprawdziłem najnowszy https://github.com/dashdogy/RTX40MFG-Unlock Np w Dying Light The Beast mam odblokowane aż do x6. Już x3 bywa za mocne bo przekracza grubo ponad 200fps ale wydaje się ok, DLSS wysokie- czyli jakość, natywne jest za duże obciążenie dla grafy i nawet x2 jest "kiepskie". Będę testować w Wukongu i innych grach, które mam na dysku. Zrobiłem tak, mając RHI zainstalowałem tylko Reshade przez tą aplikację, i resztę wymaganych plików wrzuciłem ręcznie. Nie ma problemów. Testuję na 310.7.129, nie wrzucałem 310.8 ani 310.9. Proof Edytowane 4 Września przez Reddzik 1
pieciak 52 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 11 godzin temu, RTX4090 napisał(a): Najprostszy sposób DLSS 5 SWAPPER + dodatek https://github.com/mavismmg/MFGAdaUnlock-RenoDx/releases/tag/0.4 Jak znajdzie gre, klikasz zainstaluj DLSS5 (wgrywa co potrzeba). masz aktywne DLSS5 oraz MFG >2 dla series40. Ta metoda dziala też dla Crimson ... w grze pojawia się wybór od 2 do 6 oraz aktywacja DMFG kurcze nie ogarniam, wgralem dlls 5 swaper do stalker 2 i co mam zrobic z tym plikiem mfg ?? gdzie go umiescic ?
pieciak 52 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września Teraz, Reddzik napisał(a): @pieciak użyj tego co ja wrzuciłem. tylko ja chce miec DLLS 5 i MFG razem...
Wu70 1 056 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 10 minut temu, leven napisał(a): Pojawiła się też nazwa: konwolucyjna sieć neuronowa w ustawieniach graficznych gry Ta nazwa już była, czy się pojawiła, bo już się pogubiłem ? To staroć jeszcze przed DLSS4.
Reddzik 4 189 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września (edytowane) 9 minut temu, pieciak napisał(a): tylko ja chce miec DLLS 5 i MFG razem... Jeśli ten DLSS 5 jest na Reshade to zadziała, bo ten MFG działa w reshade jako opcja. Sprawdzone w Wukongu, nadal działa. Ta wersja wydaje się najlepiej zbalansowana. Nawet jak przekracza u mnie 180hz, to nie ma takiego tearingu jak było wcześniej. edit Wrócę z Biedronki, to odpalę tego Swappera DLSS 5 Edytowane 4 Września przez Reddzik
sideband 3 243 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 4xxx będzie mieć wsparcie oficjalnie dla dlss5 tylko później oficjalne info od NV.
Wu70 1 056 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 59 minut temu, some1 napisał(a): Oficjalne testy oficjalnej wersji w NBA2k Fajnie widać jak się pięknie skalują obliczenia dla różnych gpu i rozdzielczości.
JeRRyF3D 2 308 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września Miałem na dlss5 wywalone, bo: a) mnie z 40xx nie dotyczy, b) żre za dużo = d00paficzer, ale patrze na te filmy + FG 3,4... hmm. ZACNIE to wygląda i da się zrekompensować FG, niektore filmy zrywaja beret, na TT jest typ, co sie "specjalizuje" w Potterze. Mam tę grę w... no... ale wygląda ZAJEBIŚCIE z tym. Zresztą W3, też mi siedzi z nim. Czekać na oficjalke dla 40xx (pewnie długo), czy da się to na 2 kliki jakoś zaimpelemtować (dla testów)?
leven 998 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września (edytowane) Jestem w szoku. Fishingplanet, która nie ma oryginalnie żadnych upscalerów i innych cudów, nagle dostała DLSS Pograłem trochę, misje porobiłem z rana i ? ... O mało zawału nie dostałem, jak się zorientowałem, że to gra multi i Denuvo Anty-Cheat może mnie zbanować. Nie zbanował mnie Gram 11 lat w tą gre Edytowane 4 Września przez leven 1
areczek1987 1 135 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września Godzinę temu, sideband napisał(a): 4xxx będzie mieć wsparcie oficjalnie dla dlss5 tylko później oficjalne info od NV. Teraz jak nigdy chyba warto mieć gwarancje z tym ich 12vhpwr
Rekomendowane odpowiedzi