Skocz do zawartości

Techniki rekonstrukcji obrazu w grach - NVIDIA DLSS, AMD FSR, Intel XeSS, Sony PSSR oraz inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To byłaby niezła PR-owa akcja gdyby Nvidia dała oficjalnie dla ADA MFG i NR %-)

I nic by to ich praktycznie nie kosztowało, a trochę by sobie nadrobili dobrej woli u graczy :E

Skoro i tak w przyszłości porzucą FP8 na rzecz FP4, którego i tak obsługuje tylko RTX 5xxx i wyżej, to nic by nie tracili.

A wersja FP8 zawsze mogłaby pozostać dla RTX 4.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Jak oni to rozgryźli po takim czasie  ... ;D

Skąd to masz? widzę, że nexus. 

Po takim czasie jeśli to będzie prawda... będzie beka. Nie uwierzę, póki nie zobaczę!  Tylko ja biedny z 180hz :sciana:  :hihot:

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

„Obecnie koncentrujemy się na optymalizacji wydajności serii GeForce RTX 50, a aktualizacje modeli spodziewane są jeszcze tej jesieni. Gdy wydajność serii RTX 50 zostanie w pełni dostrojona, planujemy rozszerzyć oficjalne wsparcie na serię GeForce RTX 40” – czytamy w oświadczeniu firmy Nvidia.

Blackwell dostanie kopa dzieki FP4, a Ada dostanie za kilka miesiecy to co jest teraz.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano

Wgrałem w Swaperze (zwykły swaper, nie dlss5 swaper) pliki 310.9 i FPS podskoczył o dobre 25%.

6.jpg

Pojawiła się też nazwa: konwolucyjna sieć neuronowa w ustawieniach graficznych gry :E 

Ta nazwa już była, czy się pojawiła, bo już się pogubiłem ?  :hmm:

5.jpg

Po wgraniu DLSS5 wynik na paździerzu 5060ti  zaskakująco wysoki:

7.jpg

8.jpg

Opublikowano (edytowane)

Sprawdziłem najnowszy https://github.com/dashdogy/RTX40MFG-Unlock

Np w Dying Light The Beast mam odblokowane aż do x6. Już x3 bywa za mocne bo przekracza grubo ponad 200fps ale wydaje się ok, DLSS wysokie- czyli jakość, natywne jest za duże obciążenie dla grafy i nawet x2 jest "kiepskie". 
Będę testować w Wukongu i innych grach, które mam na dysku. 

Zrobiłem tak, mając RHI zainstalowałem tylko Reshade przez tą aplikację, i resztę wymaganych plików wrzuciłem ręcznie. Nie ma problemów. Testuję na 310.7.129, nie wrzucałem 310.8 ani 310.9. 

Proof
20260904104420_1.thumb.jpg.1d5e35cd0e6e0af466f2e65ad7b4703d.jpg

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, RTX4090 napisał(a):

Najprostszy sposób 

DLSS 5 SWAPPER + dodatek 

https://github.com/mavismmg/MFGAdaUnlock-RenoDx/releases/tag/0.4

Jak znajdzie gre, klikasz zainstaluj DLSS5 (wgrywa co potrzeba).

masz aktywne DLSS5 oraz MFG >2 dla series40.

Ta metoda dziala też dla Crimson ... w grze pojawia się wybór od 2 do 6 oraz aktywacja DMFG  

kurcze nie ogarniam, wgralem dlls 5 swaper do stalker 2 i co mam zrobic z tym plikiem mfg ?? gdzie go umiescic ?

Opublikowano
10 minut temu, leven napisał(a):

Pojawiła się też nazwa: konwolucyjna sieć neuronowa w ustawieniach graficznych gry :E 

Ta nazwa już była, czy się pojawiła, bo już się pogubiłem ?  :hmm:

To staroć jeszcze przed DLSS4.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, pieciak napisał(a):

tylko ja chce miec DLLS 5 i MFG razem...

Jeśli ten DLSS 5 jest na Reshade to zadziała, bo ten MFG działa w reshade jako opcja.

Sprawdzone w Wukongu, nadal działa. Ta wersja wydaje się najlepiej zbalansowana. Nawet jak przekracza u mnie 180hz, to nie ma takiego tearingu jak było wcześniej. 

edit
Wrócę z Biedronki, to odpalę tego Swappera DLSS 5

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Miałem na dlss5 wywalone, bo: 
a) mnie z 40xx nie dotyczy,
b) żre za dużo = d00paficzer,

ale patrze na te filmy + FG 3,4... hmm. ZACNIE to wygląda i da się zrekompensować FG, niektore filmy zrywaja beret, na TT jest typ, co sie "specjalizuje" w Potterze. Mam tę grę w... no... ale wygląda ZAJEBIŚCIE z tym. Zresztą W3, też mi siedzi z nim.
Czekać na oficjalke dla 40xx (pewnie długo), czy da się to na 2 kliki jakoś zaimpelemtować (dla testów)?

Opublikowano (edytowane)

Jestem w szoku. Fishingplanet, która nie ma oryginalnie żadnych upscalerów i innych cudów, nagle dostała DLSS :E

10.jpg

Pograłem trochę, misje porobiłem z rana i ?  ...  O mało zawału nie dostałem, jak się zorientowałem, że to gra multi i Denuvo Anty-Cheat może mnie zbanować. Nie zbanował mnie :uklony: Gram 11 lat w tą gre :P 

Edytowane przez leven
  • Like 1