maras2574 1 282 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Co tutaj mam nie tak że MFG nie działa ?
Kadajo 10 738 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września A co wybrałeś podczas instalacji MFG z listy. Spróbuj doinstalować ASI Loader A i jak masz skonfigurowany sam MFG (Backspace wcisnij podczas gry)
galakty 5 467 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Teoretycznie już ASI potrzebne nie jest. Spróbuj ADA unlocker zamiast RTX 40. 1
Kadajo 10 738 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Może ma wymuszone x2 w ustawieniach moda.
maras2574 1 282 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września (edytowane) @Kadajo RTX40 MFG (jak na screenie) Ok. Niestety nie ma mnie już przy kompie Dzięki Edytowane 16 Września przez maras2574
galakty 5 467 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Ja bym jeszcze NV APP Sprawdził czy się nie gryzie ustawieniami
Kadajo 10 738 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 8 minut temu, maras2574 napisał(a): @Kadajo RTX40 MFG (jak na screenie) Ok. Niestety nie ma mnie już przy kompie Dzięki Tak rozumiem ale tam jeszcze wyskakiwało okienko z wyborem odpowiedniego pliku dll który jest zależny od gry, w przypadku CP2077 jest to plik "version.dll". Jeśli wybierzemy nieodpowiedni plik to MFG może nie działać. Ale u ciebie chyba działa bo możesz zmieniać mnożnik w grze, co mi sugeruje ze może masz wymuszony mnożnik x2 z samego moda który ma swoje osobne menu.
maras2574 1 282 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 21 minut temu, galakty napisał(a): Spróbuj ADA unlocker zamiast RTX 40. To było to Teraz działa 1
aureumchaos 823 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 11 godzin temu, azgan napisał(a): https://en.gamegpu.com/news/zhelezo/amd-gotovit-fsr-5-neural-rendering-eksklyuzivno-dlya-radeon-rx-10000 Bidulki AMD jak zwykle gonią z jęzorem za nvidia , jedno ledwo dogonia a nvidia znow wymysla cos nowego i znow od nowa 1
maras2574 1 282 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 17 minut temu, Kadajo napisał(a): Tak rozumiem ale tam jeszcze wyskakiwało okienko z wyborem odpowiedniego pliku dll który jest zależny od gry, w przypadku CP2077 jest to plik "version.dll". Jeśli wybierzemy nieodpowiedni plik to MFG może nie działać. Ale u ciebie chyba działa bo możesz zmieniać mnożnik w grze, co mi sugeruje ze może masz wymuszony mnożnik x2 z samego moda który ma swoje osobne menu. Śmiga ADA Unlocker pomogło jak zasugerował galakty
galakty 5 467 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września RTX 40 zepsuli dając wsparcie dla 30.
Reddzik 4 329 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września (edytowane) Widzę nowsza wersja https://github.com/mavismmg/MFGAdaUnlock-RenoDx/releases/tag/1.0 Według mnie wyparł mod dashiego. Zobaczę co tam zmajstrował w nowszej wersji. RTX 40 działa w wersji 1.3.3 bo testowałem, poprawił. Tylko według mnie Ada Unlock jest jednak na tym etapie lepszy, mimo że Ada korzysta z tego moda. Edytowane 16 Września przez Reddzik
Kadajo 10 738 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 8 minut temu, galakty napisał(a): RTX 40 zepsuli dając wsparcie dla 30. W wersji 1.3.3 już wszytko działa bo używam. Przynajmniej w CP2077 9 minut temu, Reddzik napisał(a): Widzę nowsza wersja https://github.com/mavismmg/MFGAdaUnlock-RenoDx/releases/tag/1.0 Według mnie wyparł mod dashiego. Zobaczę co tam zmajstrował w nowszej wersji. RTX 40 działa w wersji 1.3.3 bo testowałem, poprawił. Tylko według mnie Ada Unlock jest jednak na tym etapie lepszy, mimo że Ada korzysta z tego moda. W ADA Unlock sa problemy z trybami x5, x6 i Dynamic nie działa jak należy. Chyba że już zdarzyli to poprawić. 1
Reddzik 4 329 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 7 minut temu, Kadajo napisał(a): W ADA Unlock sa problemy z trybami x5, x6 i Dynamic nie działa jak należy. Oj nie pamiętam teraz którego testowałem z Dynamicznym MFG, bo samo x5 x6 u mnie nie ma sensu jak mam tylko 180hz. Coś dodał w 1.0 o dynamicznym MFG. Coś pozmieniał też w działaniu, frame pacingu itp trzeba się wczytać, ja też nie wszystkie pojęcia rozumiem.
Kadajo 10 738 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września W sumie to w każdej chwili każdy z tych modów może przestać działać wiec dobrze mieć rożne. Np. oryginalny mod w wersji 1.3.3 działa mi już w CP2077 ale FH6 się wysypuje na wczytywaniu gry a "ADA Unlock" nadal działa. 1
galakty 5 467 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Te mody działają tylko tam gdzie jest już FGx2 prawda? Sam DLSS nie wystarczy? I najlepiej singleplayer żeby banem nie oberwać. 1
Reddzik 4 329 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Zgadza się. To tylko odblokowuje kolejne mnożniki dla kart RTX 40. 1 1
Reddzik 4 329 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Ale tylko RTX 40 Unlock od dashiego, w najnowszej wersji. Ada unlock tego nie ma. Nie chciałem tego dopisywać
galakty 5 467 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Musiałbym potestować w czymś, ale na dobrą sprawę nie mam teraz żadnej gry single z FG
Reddzik 4 329 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września (edytowane) Ponoć w Cyberpunku wygląda najlepiej, bo sama gra ma to dobrze zaimplementowane. W Wukongu jak gram to wygląda to podobnie jak z x2, ale używam tylko x3, bo 180hz to za mało. Cronos na maks detalach z RT jest dużo płynniejszy niż na x2, choć nie mam zapisu z otwartych terenów dla testu, tylko końcówka gry. Dying Light The Beast działa bardzo dobrze ale mamy tylko broń, celownik więc nie ma postaci która może smużyć/mieć artefakty. Testowałem i czasem nawet nie mogę włączyć x3 bo przekracza 180hz, dlatego też pomyślałem o monitorze 240 albo 280hz, by mieć w razie czego opcję włączenia. Co by nie powiedzieć jest lepiej z x3 na ok 170fps- jak dam vsync, niż 100-120 z FG x2. Latency wzrasta ok max 5ms. Są gry gdzie mam z 150fps z x2, to wtedy taki bajer nie trzeba włączać. Edytowane 16 Września przez Reddzik 1
galakty 5 467 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Nie będę specjalnie CP instalował Jak wydadzą DLC to pewnie zagram na OLED w HDR i PT + MFG tysionc, ale to kiedyś.
Wu70 1 077 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 5 godzin temu, galakty napisał(a): To jest fizycznie niemożliwe Jak shadery mogą wyglądać lepiej od prawdziwych promieni? DLSS5 to nakładka, nie wie jak działa światło i z której świeci To jest po prostu ograniczenie obecnej, wczesnej, wersji. Pewnie głównie z powodów wydajnościowych. Dane o oświetleniu już są przekazywane do modelu w czasie treningu. Wystarczy że w DLSS6 będą też przekazywane w czasie inferencji i stanie się magia. Tak samo z tym ruchem, to w kolejnych generacjach wykona ogromny postęp, ten model jest mega mały a jednocześnie ogromny na realtime w czasie gry. Czapki z głów że oni to odpalili na takim poziomie że ludki sobie dodają FG i cieszą się że działa na 5060Ti. 1
Hard Reset 255 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 7 godzin temu, galakty napisał(a): To jest fizycznie niemożliwe Jak shadery mogą wyglądać lepiej od prawdziwych promieni? DLSS5 to nakładka, nie wie jak działa światło i z której świeci, to generowanie grafiki w locie przez AI, a PT jest wbudowane w podstawy świata gry i działa tak jak powinno. Przeczytaj to ze zrozumieniem jeszcze raz.
Rekomendowane odpowiedzi