maras2574 1 261 Opublikowano Środa o 13:45 Opublikowano Środa o 13:45 33 minuty temu, aureumchaos napisał(a): Ja używam RHI. Odpalam go, wybieram gre, klik w dlss5 installer i gram i mam 320W na karcie Bede w domu to porobie screeny. A wyslesz mi screen z krzywej swojej karty? Mi sie nigdy nie udalo zejsc ponizej 1v bo ciagle sie wysypywalo. Moze loteria krzemowa i mam słaby rdzeń. Też mam TUFa 4080 OC i od nowości mam ustawione na 0,975v i 2745MHz 1
bleidd 1 491 Opublikowano Środa o 13:48 Opublikowano Środa o 13:48 Ja z tego korzystam https://github.com/Kizzuwatnaa/DLSS5-Autopilot/releases/tag/v2.0.5 Sprawdziłem w paru grach i spadek FPS nie jest nawet taki straszny U mnie karta 0.975V @ 2730 MHz i tak już 3-ci rok lata, żadnych problemów 1
jankooo 428 Opublikowano Środa o 13:58 Opublikowano Środa o 13:58 29 minut temu, tgolik napisał(a): Mam zainstalowany RHI ale nie mam pojęcia gdzie go znaleźć w systemie. Gdzie to się instaluje? To jest zwykła apka więc po instalacji powinieneś mieć na pulpicie skrót. Ja używam uproszczonej wersji tylko do dlss5- dlss5 swapper https://github.com/rakanki911/DLSS5-Swapper Jak przewiniesz w dół to jest link do instalki 1
Ryszawy 892 Opublikowano Środa o 15:12 Opublikowano Środa o 15:12 (edytowane) 2 godziny temu, aureumchaos napisał(a): Ja używam RHI. Odpalam go, wybieram gre, klik w dlss5 installer i gram i mam 320W na karcie Bede w domu to porobie screeny. A wyslesz mi screen z krzywej swojej karty? Mi sie nigdy nie udalo zejsc ponizej 1v bo ciagle sie wysypywalo. Moze loteria krzemowa i mam słaby rdzeń. He, he, no przecież żartowałem. Obrazki z gier mnie interesują. Ale żaden fetysz nie jest mi obcy, więc masz tą krzywą. Ja mam ustawione na 0.935 przy 2520 MHz , i pamięci +1000, jak miałem mniej V, to się trochę sypało, jak dałem więcej MHz też się sypało. Edytowane Środa o 15:21 przez Ryszawy 1
aureumchaos 786 Opublikowano Środa o 16:48 Opublikowano Środa o 16:48 (edytowane) @Ryszawy masz ze statami Dlss5on 290W dlss5off 150W dlss5on 300W dlss5off 170W Patologia dlss5 w pathologic 3 Ja nie wiem jak Wy tak nisko schodzicie z tymi napieciami... hmmm Edytowane Środa o 16:50 przez aureumchaos 1
Ryszawy 892 Opublikowano Środa o 17:08 Opublikowano Środa o 17:08 (edytowane) Dobra, dostałem co chciałem, niektórych gier DLSS5 po prostu nie uratuje... Edytowane Środa o 17:09 przez Ryszawy 3
maras2574 1 261 Opublikowano Środa o 23:29 Opublikowano Środa o 23:29 (edytowane) "Próbowałem DLSS 5 i wierzę, że uszkodziło moją nową kartę graficzną. : r/RTX5080" https://share.google/30BVEJfsv3B1d0ynl Edytowane Czwartek o 14:07 przez maras2574
tgolik 883 Opublikowano Czwartek o 05:34 Opublikowano Czwartek o 05:34 Sądzę, że miałeś wadliwą kartę. Obiaw na ekranie wygląda jak uszkodzenie pamięci. Pozytywem w tej sytuacji jest fakt, że miałeś nową kartę na gwarancji. Moja RTX 4090 jest już po gwarancji i gdyby mi padła, musiałbym zmienić hobby. Korzystam z DLSS5, jednak, ponieważ grałem zawsze z RT/PT w 4k i celuję w 120 fps, moja karta zawsze chodziła na maksimum - 380-430 W. Z NR mam takie same lub minimalnie (20-30 W) mniejsze obciążenia. Jednak komputer trzymam w pełni otwarty, w osobnym, chłodnym pomieszczeniu z wentylatorami na maksa. A i tak przegrzewa mi czasem piwniczkę i zaczyna pracować niestabilnie.
maras2574 1 261 Opublikowano Czwartek o 07:28 Opublikowano Czwartek o 07:28 (edytowane) Biedna ta Twoja karta, na prawdę jej współczuję Jeśli miałbym kiedykolwiek kupować używkę, nie chciałbym na taką trafić Edytowane Czwartek o 07:31 przez maras2574
Ryszawy 892 Opublikowano Czwartek o 07:52 Opublikowano Czwartek o 07:52 (edytowane) Bądź jak tgolik, zamknij kartę w lochu, czy tam, piwnicy... Moja teściowa, żeby zakisić ogóra w słoiku, w sezonie wystawia te słoiki na słońce. A tak wystarczy wstawić je do piwniczki. Edytowane Czwartek o 07:56 przez Ryszawy 1
tgolik 883 Opublikowano Czwartek o 09:06 Opublikowano Czwartek o 09:06 (edytowane) Tak prawdę mówiąc, nie mam pojęcia jak możecie grać na kompach wydzielających 0.6 kW ciepła w zamkniętych obudowach. Ja w pokoju 30 m2 mam grzejnik 1,2 kW i zimą daje radę, w pokojach 15 m2 grzejniki mają 600 W. Pewnie latem macie w pokojach po 35C w czasie grania. I to przy otwartym oknie nocą. Edytowane Czwartek o 09:06 przez tgolik 2
aureumchaos 786 Opublikowano Czwartek o 10:04 Opublikowano Czwartek o 10:04 mam salon w kamienicy 25mk i wysoki na 3,6m... ciepło mi nie groźne bo nie siedzę przy suficie (w lato mam Klimę) w zimie zamarzam bo chata wielka i ogrzewana gazem i nie docieplone ściany także każdy powiew ciepła mile widziany... nawet ten z pod sufitu
tgolik 883 Opublikowano Czwartek o 10:07 Opublikowano Czwartek o 10:07 1 minutę temu, aureumchaos napisał(a): w zimie zamarzam bo chata wielka i ogrzewana gazem i nie docieplone ściany także każdy powiew ciepła mile widziany... nawet ten z pod sufitu Na sezon grzewczy przenoszę kompa wyżej, do z rzadka używanego pokoju. Komp wystarcza, żeby go ogrzać.
aureumchaos 786 Opublikowano Czwartek o 10:12 Opublikowano Czwartek o 10:12 mam w kazdym pokoju termometr aqary i hub i nigdy ni ezauwazylem zeby nawet po 8h grania temp w salonie mi skoczyla... moze dlatego ze mam tylko 4080.
tgolik 883 Opublikowano Czwartek o 10:19 Opublikowano Czwartek o 10:19 No ale zdajesz sobie sprawę, że 0,6 kW mocy grzewczej z kompa nie różni się od tej z grzejnika. Ale jeśli grasz w 1440p@60 to masz poniżej 300W na GPU. Jeśli bez RT/PT może być poniżej 200W. Eksperymentalnie włączam czasem FULL HD@30 i wtedy cały komp pobiera mi 150W. 1
aureumchaos 786 Opublikowano Czwartek o 10:21 Opublikowano Czwartek o 10:21 srednio widze 250W i wiecej zalezy od gry, teraz od premiery dlss5 nie schodzi ponizej 290W 1
Ryszawy 892 Opublikowano Czwartek o 10:54 Opublikowano Czwartek o 10:54 Ale jak to? Przenosicie kompa zależnie od pory roku? Latem w piwnicy, zimą pod fotelem? Też bym tak chciał, ale nie mam piwnicy , chyba czas zacząć kopać... 3
tgolik 883 Opublikowano Czwartek o 11:09 Opublikowano Czwartek o 11:09 (edytowane) Dokładnie tak. Zimą grzeje mi pokój gościnny a latem garaż i piwnicę. I latem naprawdę robi się tam gorąco. Dodam jeszcze, ż TV OLED na którym korzystam grzeje mocą 120-150 W na pulpicie a z HDR i 120 fps w grach 200-250 W. I to już latem potrafi być za dużo. Godzinę temu, aureumchaos napisał(a): mam salon w kamienicy 25mk i wysoki na 3,6m... ciepło mi nie groźne bo nie siedzę przy suficie (w lato mam Klimę) w zimie zamarzam bo chata wielka i ogrzewana gazem i nie docieplone ściany także każdy powiew ciepła mile widziany... nawet ten z pod sufitu Masz klimę, powinieneś ogrzewać nią chałupę częściowo zastępując gaz. Przy temperaturach zewnętrznych 8-10C wydajność klimy jest bardzo duża (sięga x5) i będzie to tańsze od gazu. Edytowane Czwartek o 11:24 przez tgolik
aureumchaos 786 Opublikowano Czwartek o 13:01 Opublikowano Czwartek o 13:01 1 godzinę temu, tgolik napisał(a): Dokładnie tak. Zimą grzeje mi pokój gościnny a latem garaż i piwnicę. I latem naprawdę robi się tam gorąco. Dodam jeszcze, ż TV OLED na którym korzystam grzeje mocą 120-150 W na pulpicie a z HDR i 120 fps w grach 200-250 W. I to już latem potrafi być za dużo. Masz klimę, powinieneś ogrzewać nią chałupę częściowo zastępując gaz. Przy temperaturach zewnętrznych 8-10C wydajność klimy jest bardzo duża (sięga x5) i będzie to tańsze od gazu. tak tez robie, dmuchamy cieplem w miesiacach przejsciowych no i PC Ja kompa nigdzie nie przenosze, grzecznie siedzie zawsze w tym samym miejscu w rogu 1
maras2574 1 261 Opublikowano Czwartek o 13:20 Opublikowano Czwartek o 13:20 7 godzin temu, tgolik napisał(a): Sądzę, że miałeś wadliwą kartę. Obiaw na ekranie wygląda jak uszkodzenie pamięci. Pozytywem w tej sytuacji jest fakt, że miałeś nową kartę na gwarancji. Ale to nie moja karta 4 godziny temu, tgolik napisał(a): Tak prawdę mówiąc, nie mam pojęcia jak możecie grać na kompach wydzielających 0.6 kW ciepła w zamkniętych obudowach. Też nie 4 godziny temu, tgolik napisał(a): Pewnie latem macie w pokojach po 35C w czasie grania. I to przy otwartym oknie nocą. A kto latem siedzi przy kompie jak są lepsze rzeczy do robienia 3 godziny temu, aureumchaos napisał(a): mam w kazdym pokoju termometr aqary i hub i nigdy ni ezauwazylem zeby nawet po 8h grania temp w salonie mi skoczyla... moze dlatego ze mam tylko 4080. Do tego UV i bajka Ja jeszcze nigdy nie uświadczyłem jakiejś większej temperatury wydobywającej się z kompa Tzn. uświadczyłem kiedyś, jak miałem CrossFire, tam to było piekiełko
tgolik 883 Opublikowano Czwartek o 13:27 Opublikowano Czwartek o 13:27 (edytowane) Sam mówisz, że latem padła Ci karta. Jesień mamy dopiero od wczoraj ale temperatury dalej są letnie (powyżej 15C na zewnątrz). 27 minut temu, aureumchaos napisał(a): Ja kompa nigdzie nie przenosze, grzecznie siedzie zawsze w tym samym miejscu w rogu Mam po domu rozprowadzone HDMI i USB. Mogę kompa mieć w 4 miejscach i podłączać do TV w 3 pomieszczeniach, w tym w dwóch jednocześnie. Edytowane Czwartek o 13:28 przez tgolik
maras2574 1 261 Opublikowano Czwartek o 14:06 Opublikowano Czwartek o 14:06 36 minut temu, tgolik napisał(a): Sam mówisz, że latem padła Ci karta. Nigdy nie miałem 5080, taki był tytuł artykułu Dobra, edytuję to w cudzysłów
tgolik 883 Opublikowano Czwartek o 14:12 Opublikowano Czwartek o 14:12 Oki, myślałem, że to Ty się skarżysz a to był cytat. 1
maras2574 1 261 Opublikowano Czwartek o 14:22 Opublikowano Czwartek o 14:22 Ja się już poskarżyłem, 300W w RDR1 3
Ryszawy 892 Opublikowano Czwartek o 17:02 Opublikowano Czwartek o 17:02 Jakby komuś było to do szczęścia potrzebne, to wyszedł mod dodający FG, MFG i RR do gry "Control". Niestety działa tylko z wersją Steam, ja oczywiście mam wersję Epic, więc na razie mogę się pocałować. Control-FG 1
Rekomendowane odpowiedzi