Skocz do zawartości

Techniki rekonstrukcji obrazu w grach - NVIDIA DLSS, AMD FSR, Intel XeSS, Sony PSSR oraz inne

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, tgolik napisał(a):

Masz rację. Przy ustawieniach 4k wszystko na ultra + PT + DLSS 4.5 wydajność, preset M, mam 65-70 fps bez generatora klatek.

Te 30 fps było na premierę patcha dodającego PT. Ale wtedy trzeba było używać DLSS Q, bo wydajność za bardzo psuła jakość.

DLSS 4.5 RR robi robotę ;)

59 minut temu, Hard Reset napisał(a):

A jak to działa np w The last of us 1 , gdzie kompilacja trwała z 15 minut. Czy uruchamiając przez ten program będzie szybciej ? 

Nie po to jest ta aplikacja. Ona ma rozpakowywać wszystkie shadery z gry by nie robiło tego w tle i szarpało podczas grania.

Już wrzucałem wcześniej tą apkę na guru3d temat o niej został założony sporo wcześniej.

Edytowane przez sideband
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Hard Reset napisał(a):

A jak to działa np w The last of us 1 , gdzie kompilacja trwała z 15 minut. Czy uruchamiając przez ten program będzie szybciej ? 

Teraz kompilacja shaderów w TLOU 1 trwa tylko ze 2 minuty i nie zabija procka. Problem był na premierę.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
14 minut temu, tgolik napisał(a):

Teraz kompilacja shaderów w TLOU 1 trwa tylko ze 2 minuty i nie zabija procka. Problem był na premierę.

Na 13900K jakieś 7 minut na NV, 2 minuty to może jakaś przyspieszona kompilacja przy zmianie na zbliżony GPU (np. 2060 Super na 2070), czasem chyba tak się zdarza.

Opublikowano
17 minut temu, sideband napisał(a):

Zawsze najlepiej robić kompilacje od nowa ;)

Poza tym ta gra jest zwalona tak czy inaczej nadal bez kombinacji alpelskich i tak się wywala jak się wywalała :hihot:

Mi nie wywalało z tego co pamiętam.

@tgolik 2 minuty to trwa chyba w part 2 . W 1 nadal dość długo.

Opublikowano (edytowane)

Może pomyliłem jedynkę z dwójką.

Ale TLOU jedynka na premierę zawieszała mi komputer kilkakrotnie, zanim udało się zrobić pełną kompilację. Później problemy zniknęły, może dlatego, że zmniejszyłem limity mocy ciągłej i chwilowej na moim procku. Na pewno teraz gra chodzi płynniej i stabilniej niż na premierę. Ale to tylko moje wspomnienia sprzed dwóch lat.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

Ja nie wiedziałem co to input lag bo mega długo grałem na tv samsunga z włączona interpolacja i nawet nie wiedziałem wtedy co to. Przesiadłem się potem znów na monitor i coś tam niby poczułem, że jakoś responsywniej ale nie zwaliło mnie z nóg  natomiast brak rozmazanego obrazu  przy 120 fps i obrocie kamera... Mmmmm.... To było coś :p. Ja jestem graficznym onanista i zawsze gram z wszystkim co możliwe. :lovin:

Gram we wszystko od lat na Steam control erze, input mi nie przeszkadza nawet przy x3 ale eeee jeden warunek. Bez artefaktów. Jak artefalci to gram jak na decku w 45 fps %-)