Skocz do zawartości

Techniki rekonstrukcji obrazu w grach - NVIDIA DLSS, AMD FSR, Intel XeSS, Sony PSSR oraz inne

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Też nie grałęm dopóki tego nie odkryłem, nie dość że automatycznie włącza/wyłącza HDR to jeszcze ma mody per gra i ludzie robią POPRAWNE i mamy naprawdę dobry HDR z zejściem do zera + sterowanie takie jakie jest potrzebne. Windows źle raportuje max jasność? Cyk suwak w prawo i naprawione.

Opublikowano
12 minut temu, galakty napisał(a):

To jest piękne jak pracują nad modami do gier :E

Każdy wrzuca swoje repo jak coś AI wypluje :wariat:

Jakiś czas temu pisałem że będzie eksplozja modów, z takimi libkami możesz zrobić co chcesz.

AI też może uruchamiać nsight od nvidii, profilować jak kod wykorzystuje tensory, kiedy i na co czeka. Pięknie to działa.

• Upvote 1
Opublikowano

Nie żebym się czepiał ale to nie jest czyste Porsche Unleshed bo tak dobrze nie wygląda oryginał.

Jako ze typ nie pokazuje ustawień to mam wątpliwości ze to nie jest "czysty" Neural Rendering i na bank są użyte mody i filtry ReShade do poprawy grafiki.

No oczywiście że to zmodowana gra za pomocą ReShade :

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe czy AMD wypusci swoj model do konca generacji RDNA 4, bo ten od Nvidii dziala kiepsko na czerwonych kartach. Choc patrzac na to, ze nawet NV ma problem z optymalizacja tej techniki na swoich kartach, to prawdopodobnie na wersje od czerwonych przyjdzie nam poczekac do RDNA 5.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
Opublikowano (edytowane)

Te mody wyszły ledwo tydzień temu. Trzeba troszkę poczekać, moderzy już knują pewnie nowe modele :E  We wczorajszym dniu np. taki DLSS 5 swaper one click zaktualizował się  u mnie 3  razy :P 

EDIT: o proszę, znowu aktualizacja do wersji 12

Edytowane przez leven
Opublikowano (edytowane)

Trochę jaśniej ustaw HDR.  

EDIT: znalazłem miejsce w W3 gdzie drzwi się "gotują"  (na zamku Cracha) 

Widać, że to jest świeża technologia i trzeba się uzbroić w cierpliwość, żeby to dopracowano. Niestety na fotkach tego nie widać, dla tego nawet nie wklejałem, ale w grze, gdzie jest dynamicznie, to widać :E 

Edytowane przez leven
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Jak sobie radzicie z ciemniejszymi scenami z dlss5? przeszedlem przez wszystkie programy włacznie z RHI i w ciem,nych scenach ciemne miejsca sa szare nie czarne i czasami ekran jakby sie gotowal, takie potezne szumy. 

Serio? To nikt na Oledach tego nie widział wcześniej?  Bo nikt o tym nie pisał. 

2 godziny temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Ciekawe czy AMD wypusci swoj model do konca generacji RDNA 4, bo ten od Nvidii dziala kiepsko na czerwonych kartach. Choc patrzac na to, ze nawet NV ma problem z optymalizacja tej techniki na swoich kartach, to prawdopodobnie na wersje od czerwonych przyjdzie nam poczekac do RDNA 5.

Wątpię, ale moderzy sobie dobrze radzą więc jest szansa że jako tako to będzie działać za jakiś czas. 

Opublikowano
2 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

Jak sobie radzicie z ciemniejszymi scenami z dlss5? przeszedlem przez wszystkie programy włacznie z RHI i w ciem,nych scenach ciemne miejsca sa szare nie czarne i czasami ekran jakby sie gotowal, takie potezne szumy. 

Dodatkowo dochodzi jeszcze ghosting w ciemnych partiach obrazu ....

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

nie, zauwazylem w logu reshade, ze cos mu tam czasami nie hooked podczas gry, poklikalem w % od scalera i nagel zaskoczylo :

dla mnie to dalej game changer

resdlss5.thumb.jpg.7b6afac549458c46028eab0dc84a52ff.jpg

i nie da sie juz bez tego gra :P DLSS5 Is here to stay!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20260910204757_1.thumb.jpg.ce067bd55acc0a096bdc10d30ee71eb5.jpg

20260910204704_1.thumb.jpg.3f0d9651e5fc1d99c9f42edbc53bf2d0.jpg

20260910204716_1.thumb.jpg.2de31d74ede735c9f6399e00f5640eef.jpg

To w ilu fps ty grasz jeśli do NR zalacany jest rtx5090?