Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

^^

Odcinek 7 bardzo dobry z perspektywy samej akcji i dramatów bohaterów, ale mnie strasznie tam bolało nieracjonalne podejście geopolityczne w perspektywie globalnego kataklizmu. Do tego dziwnie to wyglądało jak prezydent USA czerpał wiedzę z telewizyjnych przekazów tak jakby USA nie dysponowało odpowiednimi środkami by śledzić sytuację (gdzie te wszystkie satelity zwiadowcze nagle się podziały?).

W każdym razie jeśli przymknąć oko na głupotki fabularne i podejść emocjonalnie to odcinek bardzo dobry. Szkoda, że ostatni odcinek jednak słabszy.

Opublikowano (edytowane)

Tysiąc ciosów - kurde, bardzo przyjemny serial. Lubię takie klimaty, przełom XIX i XX wieku, kostiumowo i scenograficznie kapitalnie, muzyka świetna. Trochę brakuje mi mięsa i krwi, ale to przez to, że porównuje serial do genialnego Wojownika. 

Oglądamy teraz nowy odcinek Dextera, rzuciło mi się w oczy coś :E

PXL_20250314_195438910.jpg

Edytowane przez Katystopej
  • Haha 2
Opublikowano

W trakcie piątego sezonu Yellowstone odpuściłem z powodu przesytu. Wczoraj wróciłem i jakże się cieszę z tego powodu. Co za rewelacyjnie napisane dialogi, na razie łykam każde zdanie i co chwilę się wzruszam. :D 

A wróciłem, bo szykuje się na drugi 1923. Niech no tylko wypuszczą cały. Eh, jeszcze 44 dni. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.03.2025 o 18:16, maras2574 napisał(a):

Tylko że ja już jestem w 5 sezonie Yellowstone (świetny swoją drogą) i nie wiem który następny. Ok, czyli 1883 i następnie 1923 ;)

I jak tam? Właśnie kończę ostatni odcinek Yellowstone i (sorry że dopiero teraz) stwierdzam, że żeby dobrze wszystko rozumieć trzeba oglądać te seriale sezonami, jak wychodziły. Jest np. trochę wspaniałych smaczków pod koniec Yellowstone, których nie zrozumiemy, nie oglądając wcześniej 1883. ...i na odwrót, o czym wspominałem wcześniej. 

Jeszcze 42 dni do 1923... 😔

Podsumowując Yellowstone - przepiękna historia. Nieczęsto trafiają się takie seriale. 

Edytowane przez J4Z66
  • Upvote 2
Opublikowano

Ja przy Yellowstone pokapowałem się czytając o serialu na necie, że są spin offy. Najpierw obejrzeliśmy 1883 - imho moja topka seriali ever -, później 1923 i dopiero Yellowstone. Kilka kwestii w w Yellowstone się wyjaśnia dzięki temu. Genialny serial i będzie nieoficjalna kontynuacja, losy rancha Beth i Ripa. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
53 minuty temu, Katystopej napisał(a):

będzie nieoficjalna kontynuacja, losy rancha Beth i Ripa.

Właśnie podczas ostatniego odcinka zastanawiałem się czy coś takiego zrobią. Nie ruszę, jeżeli średnia ocen nie będzie oscylować koło 8/10, bo tu już wyczuwam skok.

Opublikowano
9 godzin temu, J4Z66 napisał(a):

I jak tam? Właśnie kończę ostatni odcinek Yellowstone i (sorry że dopiero teraz) stwierdzam, że żeby dobrze wszystko rozumieć trzeba oglądać te seriale sezonami, jak wychodziły. Jest np. trochę wspaniałych smaczków pod koniec Yellowstone, których nie zrozumiemy, nie oglądając wcześniej 1883. ...i na odwrót, o czym wspominałem wcześniej. 

Jeszcze 42 dni do 1923... 😔

Podsumowując Yellowstone - przepiękna historia. Nieczęsto trafiają się takie seriale. 

Yellowstone zdecydowanie najlepszy z tych trzech. Dziś skończyłem 1923 i pierwszy odcinek drugiego sezonu też machnąłem ;) 

Opublikowano

Od ostatniego wpisu udało mi się obejrzeć Rozdzielenie s2, Invincible s3 oraz Harley Quinn s5.

Jeśli chodzi o Rozdzielenie to bawiłem się nawet lepiej niż z sezonem pierwszym, jestem ciekawy kolejnego no ale to pieśń raczej odległej przyszłości..

Invincible dla mnie jak najbardziej na plus, Harley Quinn również chociaż w tym przypadku wchodzi swego rodzaju zmęczenie materiału (to już w sumie 5 sezon). 

Zacząłem jednak 3 sezon Reachera i kurcze imo jeszcze to słabsze niż sezon 2 - został chyba jeszcze jeden odcinek i myślę, że wiele się tutaj na plus już nie zmieni. Kończę również powoli pierwszy sezon White Lotus i muszę przyznać, że bawię się całkiem przyzwoicie. Na bieżąco oglądam Solo Leveling i już się zastanawiam jakie anime będę oglądał po zakończeniu sezonu drugiego tej produkcji. Kurczę, sporo tego - chyba już wiem gdzie się podział mój czas na gry.

Opublikowano
3 godziny temu, Harddrinkingman napisał(a):

Na bieżąco oglądam Solo Leveling i już się zastanawiam jakie anime będę oglądał po zakończeniu sezonu drugiego tej produkcji. Kurczę, sporo tego - chyba już wiem gdzie się podział mój czas na gry.

ja przeczytałem sporo webtoona Solo LEveling (który był dostepny online po polsku do czasu gdy waneko nie zaczeło wydawać tego komiksu ) który z tego co pamietam wykracza akcją znacznie dalej niz to co sfilmowano i powiem tak , jesli ktos widział mało anime japonskich i koreanskich to bedzie to dla niego fajne , dla mnie SL (manga i serial) to taka 5 woda po kisielu (tylko nieco inaczej) innych komiksów i seriali japonskich / koreanskich które były wczesniej, kalka goni galkę, oczywiscie z szczegółach bedą sie roznic ale to ten sam schemat . nic tam w tej mandze ani anime nie widziałem co by mnie porwało a manga na pozniejszym etapie zaczyna byc mocno męcząca (wg mnie).

3 godziny temu, J4Z66 napisał(a):

Nie no, nie... 😀

chyba nie kumasz klimatu i założeń tego serialu w któym twórcy cisną bekę zarówno z osób "wierzących" jak i "niewierzących", może być całkiem fajny pastisz do obejrzenia w dodatku podlany sosem PRL.

Opublikowano
50 minut temu, Oldman napisał(a):

chyba nie kumasz klimatu i założeń tego serialu w któym twórcy cisną bekę

Faktycznie, nie skumałem. Pomyślałem, że to po prostu kiepski serial, nawiązujący do Archiwum X np. Jak beka to pardon. 

Muzyka na zwiastunie jakoś nie pasuje mi do PRL. 

Może nie jestem targetem. 

Sam PRL, muzyka synthwave (lub podobna) ostatnio wstrzykiwane w tak wielu produkcjach już mi się przejadły. Mam wrażenie, że po stranger things zarobiła się moda na to i tak ciągnie się do dziś. W dodatku Polakom niezawsze ten klimat wychodzi jak na mój gust. 

• Upvote 1
Opublikowano

@Oldman jeśli mam być szczery to podczas oglądania pierwszego sezonu Solo Leveling pomysł na to anime wydawał mi się głupi (przypominało mi to grę Lineage II i to w tym najbardziej męczącym aspekcie - mam tu na myśli grind) no ale ostatecznie wkręciłem się. Nie wychwalam tej produkcji jakoś szczególnie chociaż ponoć to wielki hit w ostatnim czasie. Następne anime, za które się wezmę (chociaż niekoniecznie będzie to następna oglądana przeze mnie rzecz) będzie coś z trójcy Jujutsu Kaisen/Kimetsu no Yaiba/Attack on Titan (to ostatnie do dokończenia).

Skończyłem dzisiaj pierwszy sezon White Lotus, IMO to naprawdę sympatyczna produkcja.

Opublikowano

Zmęczyłem trzeciego Reachera.

Sam Reacher w końcu jest postawny, ale ma fatalny głos i brakuje mu pewności siebie znanej z książek. W serialu pojawia się ona tylko momentami.

I chyba ani razu nie powiedział "szykuj się na najgorsze, licz na najlepsze", a to jest jego motto.

Do tego kiepskie wybory castingowe (ten synek Becka to totalna porażka, kto wymyslił, żeby wziąć tego 30latka?) i wymuszone zmiany scenariusza przez politykę Amazon. No ogólnie 5/10. 5 bo kilka scen rozwałki jest fajnych :E 

• Upvote 3
Opublikowano

U mnie Reacher s03, obecnie w połowie i dość pomału mi idzie. Nie jest źle, ale żeby porywał to też nie, oglądam wolniej niż wychodzą kolejne odcinki.

Do tego Daredevil Born Again. Też nieźle, ale z drugiej strony za wolno się rozkręca.

Zacząłem Twisted Metal na HBO. Tu akcji nie brakuje, krótkie odcinki, dużo humoru i rozwałki. Do poniedziałku obejrzę całość.

Opublikowano

Nie uważacie, że ojciec tego gostka baz ucha w REACHER wyglądał na 60-70 lat a nie 50 ? E w sumie to co napisał

7 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Do tego kiepskie wybory castingowe

pełna zgoda.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Pierwszy sezon Reachera był jeszcze w miarę okej (powiedzmy), w drugim twórcy nie wiedzieli co chcą zrobić - normalny serial sensacyjny czy jakąś jego parodię. Nic się nie kleiło, ani gra aktorska, ani scenariusz, ani wspomniany casting. Po trzech odcinkach pass.

Siódmy odcinek drugiego sezonu Severance - miazga. Od pierwszej do ostatniej minuty, jeden z najlepszych epizodów w historii TV. Hands down.

Edytowane przez Vulc