Skocz do zawartości

Jaki serial obecnie oglądacie?

Alek_M

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się w końcu wziąłem za Peaky Blinders, nigdy nie oglądałem, 3 odcinki za mną, narazie bardzo mi się podoba, fajny klimat, muzyczka, co prawda nigdy nie byłem fanem brytyjskiego akcentu ale da się przeżyć :) Ostatnio w ogóle zacząłem oglądać tzw "klasyki", obejrzałem też Most nad Sundem, który bardzo mi się podobał. Zastanawiam się jeszcze nad Zakazanym Imperium (jest na liście) oraz "The Wire" (obejrzałem kilka odcinków milion lat temu)

58 minut temu, Badalamann napisał:

Zacząłem oglądać "From". Po kilku odcinkach mogą powiedzieć że mnie zaintrygował.

Z żoną mamy za sobą dwa pierwsze sezony, teraz czekam aż 3 będzie kompletny, mam tylko nadzieję że tego nie zepsują.

A aktualnie oglądamy Castle Rock, też trochę przeleżał ale przynajmniej dwa sezony się zebrały.

17 godzin temu, Mar_s napisał:

Z żoną mamy za sobą dwa pierwsze sezony, teraz czekam aż 3 będzie kompletny, mam tylko nadzieję że tego nie zepsują.

A aktualnie oglądamy Castle Rock, też trochę przeleżał ale przynajmniej dwa sezony się zebrały.

From pierwszy sezon fajny. Spora zrzynka z Lost. Ale lepiej skondensowana. 

Castle Rock, to rarytas dla fanów Stephena Kinga. Jakby ktoś nie wiedział - prawie wszystkie jego powieści dzieją się w jednym uniwersum. Często kręci się to w okolicach stanu Maine.

3 godziny temu, Kelam napisał:

Castle Rock, to rarytas dla fanów Stephena Kinga.

pierwszy  sezon kapitalny, drugi mnie zmęczył

zacząłem i naprawdę jest niezły jak na netflixa polski " idź przodem, bracie

"  , serial pana Pieprzycy ( ten od kruka czy jestem mordercą )   . miłe zaskoczenie, widać po komentarzach i ocenie na filmwebie, która pnie się w górę

Nie spodziewałem się wiele, bo to netflix, dobry polski akcyjniak, nie aż tak jak " prosta sprawa" ale..

Dla starszych, pamiętających dzikie lata 90 u nas polecę jeszcze rosyjski serial, nie wiem gdzie dostępny ;)   " słowo pacana, krew na asfalcie "

https://www.filmweb.pl/serial/Słowo+pacana.+Krew+na+asfalcie-2023-10054064

• Kelam podpiął/eła i odpiął/ęła ten temat

Obejrzałem Cytadela Diana i jako zapychacz ok, lepiej weszło niż  przehajpowany oryginał.   Czekam na finał Pingwina, ale już teraz widać jak dobry to serial wyszedł.  Męczę 3 sezon The Boys i już zmęczenie u mnie materią, a 4 sezon niby gorszy ?   Czeka ktoś na ten serial z universum Diuny?

Edytowane przez Tomcat

Wczoraj skończyłem The Bear (3 sezon) i w sumie niby ten serial był ok no ale mnie osobiście nie porwał. Mam świadomość tego, że to popularna produkcja (może nawet bardzo) z wysokimi ocenami ale chyba "gotowanie" to nie jest coś co mnie kręci (w przeciwieństwie do jedzenia). Dzisiaj lub jutro zabiorę się, za najnowszy sezon "Legendy Vox Machiny" i myślę, że tutaj będę się bawił wyraźnie lepiej.

55 minut temu, galakty napisał(a):

eci trzeci sezon The Shield,

Shield przejedwabisty, lata temu,  kiedyś łatwiej było dobry serial obejrzeć, nie było tyle tego..

Boys kompletnie mi nie podszedł, mój syn 15lat zachwycony , tak samo jak walking dead, czy last of us, jak mnie to wymęczyło, ale ja stary jestem.. ja pamiętam jaranie się lost, prison break, breaking bad czy 24godziny.  Albo kompanią braci, soprano  i przyjaciół na canal+       Ciężko mnie "zadowolić "

8 minut temu, mimuszek napisał(a):

Shield przejedwabisty, lata temu,  kiedyś łatwiej było dobry serial obejrzeć, nie było tyle tego..

Widać że stary film, dzisiaj od razu by była afera i zdjęty z anteny... 

Ja Boys, Walking Dead czy Last of Us nigdy nie skończyłem, nie umiem. 

Edytowane przez galakty

4 minuty temu, galakty napisał(a):

że stary film, dzisiaj od razu by była afera i zdjęty z anteny...

całkiem niedawno, jeszcze działało psig, było skąd zassać, przypomniałem sobie wszystkie sezony rodziny Soprano,  co to jest za serial cały czas, trąci myszką, a jak bardzo niepoprawny politycznie, ehhh 

3 godziny temu, galakty napisał(a):

U mnie leci trzeci sezon The Shield, że ja tego wcześniej nie widziałem :D 

Bardzo udany serial, był dla mnie solidnym substytutem po skończeniu The Wire.

Z braku czasu i z powodu zapieprzu w pracy nie mam ostatnio weny na nic "ambitniejszego", dlatego po raz trzeci wciągam The Office (amerykańską wersję ofc). Po latach przepracowanych w firmie korpo-podobnej coraz mocniej utwierdzam się w przekonaniu, że Michael Scott naprawdę jest świetnym szefem. :D

4 godziny temu, Tomcat napisał(a):

Obejrzałem Cytadela Diana i jako zapychacz ok, lepiej weszło niż  przehajpowany oryginał.   Czekam na finał Pingwina, ale już teraz widać jak dobry to serial wyszedł.  Męczę 3 sezon The Boys i już zmęczenie u mnie materią, a 4 sezon niby gorszy ?   Czeka ktoś na ten serial z universum Diuny?

W 4 nie ma Soldier Boya ale jest dobry twist fabularny. Generalnie średniawka się robi w porównaniu do początku.