Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

obejrzałem dwa odcinki, szczerze to nic specjalnego, nie wiem moze gdzieś tam dalej zaczyna byc lepiej ale na 1 rzut oka w tym serialu wszystko jest srednie lub słabe (akcja, dialogi, fabuła)

5U1Ta0l.jpeg

Opublikowano

Zawsze mnie zastanawiało co ludzie widzą w Yellowstone. Próbowałem, ale ten serial jest tak koszmarnie miałki i odtwórczy, że wytrzymałem ledwie kilka odcinków. Trudne sprawy w westernowej polewie. Wiem, że prawdopodobnie to mocno upraszczam, ale kompletnie nie zaiskrzyło. 

• Confused 1
Opublikowano
9 godzin temu, Vulc napisał(a):

Zawsze mnie zastanawiało co ludzie widzą w Yellowstone. Próbowałem, ale ten serial jest tak koszmarnie miałki

widzisz, ja mam tak z stranger things, który tez ma rzeszę fanów. wszystko jest dla ludzi

jedemu podoba się aliens drugiemu na dobre i na złe

tymczasem ...

obraz.png.135e670d806fee035243d69184042315.png

Opublikowano

Wiem, wiem, ale nasłuchałem się jaki to serial jest dobry. Widocznie nie są to moje klimaty. Podobnie ja choćby z wielokrotnie nagradzanym The Pitt, choć tutaj generalnie jeśli serial ma miejsce w szpitalu, z miejsca jest dla mnie skreślony. 

Opublikowano
10 godzin temu, Vulc napisał(a):

Zawsze mnie zastanawiało co ludzie widzą w Yellowstone. Próbowałem, ale ten serial jest tak koszmarnie miałki i odtwórczy, że wytrzymałem ledwie kilka odcinków. Trudne sprawy w westernowej polewie. Wiem, że prawdopodobnie to mocno upraszczam, ale kompletnie nie zaiskrzyło. 

powiem tak, całe universum yellowstone (wszystkie seriale ) prezentują bardzo różny poziom, i nawet w obrębie jednego serialu czy sezonu serialu ten poziom jest bardzo różny

najwyżej w mojej ocenie (jako całość) stoi 1883

Jeśli zaś chodzi o główny serial YELLOWSTONE od którego to wszystko sie zaczeło to w mojej ocenie jest to serial wybijający sie ponad przeciętnosc (w porównaniu do innych tego typu seriali) ale jest nierówny , są odcinki naprawde fajne a są takie w których niewiele sie dzieje i jest dużo usypiającej gadki. Niektóre postacie są bardzo dobrze zagrane i zapadają w pamięć. Przede wszystkim trzeba wziąc pod uwage ze to nie jest serial akcji, to serial obyczajowy, tutaj nie bedzie w kazdym odcinku wybuchów poscigów i strzelanin (więc jesli ktos tego oczekuje to nie jest serial dla niego, więcej akcji jest w 1883). Ogólnie uwazam ze jest troche przehypowany, to solidny obyczajowy serial z klimatem i dobrą grą aktorską ale to nie jest jakieś arcydzieło 

• Like 1
Opublikowano

ja do yellowstone podchodziłem chyba ze trzy razy, też nie rozumiałem zachwytów, odrzucało mnie po 1,5 odcinka

potem wyszło 1883, obejrzałem i byłem zachwycony...

potem 1923 no fajny.. bardzo fajny

dałem jeszcze raz szansę Yellowstone, przemogłem ze 3 pierwsze odcinki i mnie wessało

podobnie miałem kilka lat temu z Soprano. Ze 20lat temu próbowałem to oglądać, wszyscy się zachwycali a ja nie widziałem w tym nic specjalnego. Po latach wróciłem, dałem szansę kilku odcinkom i poleciały wszystkie sezony jednym ciągiem, absolutny sztos.

Landman Sheridana też jest generalnie o niczym, szczególnie drugi sezon, dużo ludzi mówi że nuda, a mi się bardzo podoba.

Marshals ponoć naprawdę słaby i mówią to mega fani, taki strażnik teksasu, każdy odcinek o czym innym, Sheridan napisał tylko 4 odcinki, ciekawe czy to te pierwsze oceniane bardzo słabo..

w US zaczął się Madison ( 3 odcinki ) , u nas w piątek, reklamują to ciągle jako sequel bądź spin-off, zależy co się bez sensu dziennikarzynie napisze. ale on nie ma od dawna nic wspólnego z Yellowstone, poza tym że dzieje się w Montanie. 

Początkowo mieli w nim grać Beth i Rip, ale za dużo chcieli za odcinek i z nich zrezygnowali

Dostali swój serial, zapowiadany wcześniej, ale teraz faktycznie będzie "Dutton Ranch "

obraz.png.fd500a8d7b6169487ef40d414f9549fa.png

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, miro napisał(a):

w US zaczął się Madison ( 3 odcinki ) , u nas w piątek, reklamują to ciągle jako sequel bądź spin-off, zależy co się bez sensu dziennikarzynie napisze. ale on nie ma od dawna nic wspólnego z Yellowstone, poza tym że dzieje się w Montanie. 

Początkowo mieli w nim grać Beth i Rip, ale za dużo chcieli za odcinek i z nich zrezygnowali

Dostali swój serial, zapowiadany wcześniej, ale teraz faktycznie będzie "Dutton Ranch "

Za dużo chcieli za odcinek i z nich zrezygnowali ale potem dali im oddzielny serial :heu: coś mi sie tutaj nie klei :P

Ja bardzo sceptycznie podchodzę do kolejnych seriali z serii Yellowstone i generalnie kolejnych seriali firmowanych nazwiskiem Sheridana, wyczuwam mocne zmęczenie materiału i odcinanie kuponów i robienie na odpierd**l. Moze sie miło rozczaruje (ale na razie tak to widze, poczekamy zobaczymy)

A Madison to z tego co czytałem zupełnie nic nie ma wspolnego z Yellowstone oprócz lokalizacji i ogólnej tematyki.

Edytowane przez Oldman
Opublikowano
15 minut temu, Oldman napisał(a):

Za dużo chcieli za odcinek i z nich zrezygnowali ale potem dali im oddzielny serial :heu: coś mi sie tutaj nie klei :P

Zrezygnowali z nich w The Madison, bo za dużo chcieli jako drugoplanowcy. Paramount od początku chciał w głównych rolach duuuże nazwiska, negocjowany był McConaughey. W Dutton Ranch są na pierwszym planie.

Opublikowano (edytowane)

Czyli źle się dzieje i już nie ma co liczyć na dobre serie w tym uniwersum. Wcale mi nie żal, bo trzy bardzo dobre seriale to i tak sporo. RIP Yellowstone. :salut:

Edytowane przez j4z
Opublikowano

Sheridan jedną nogą jest w NBCU, jego filmowy kontrakt wszedł już w życie. A że główną kością niezgody z Paramountem były właśnie filmy, które wytwórnia mu blokowała, to można zakładać, że ostatnie dwa lata kontraktu serialowego będą już na wyjebce. 

Opublikowano
33 minuty temu, Lypton napisał(a):

Zrezygnowali z nich w The Madison, bo za dużo chcieli jako drugoplanowcy.

dokładnie, a ich nazwiska miały być wymieniane np przed M.McConaughey,  który też miał w tym grać

Luke Grimes też miał być w Madison, nikt wtedy o jego serialu nie myślał, de facto Marshals powstało ponoć w pół roku, może dlatego to taka wielka popierdóła.

22 minuty temu, Lypton napisał(a):

że ostatnie dwa lata kontraktu serialowego będą już na wyjebce. 

otóż to, myślę że jego "6666" faktycznie ujrzy światło dzienne dopiero jak przejdzie do nowej wytwórni, tu będą same popierdóły, musi bo musi, napisze po 3 odcinki, które i tak wyglądaja jak AI, resztę kto inny

Opublikowano
2 godziny temu, Vulc napisał(a):

Wiem, wiem, ale nasłuchałem się jaki to serial jest dobry. Widocznie nie są to moje klimaty. Podobnie ja choćby z wielokrotnie nagradzanym The Pitt, choć tutaj generalnie jeśli serial ma miejsce w szpitalu, z miejsca jest dla mnie skreślony. 

Ostatnim serialem medycznym jakim oglądałem był Er. Ten jest sztos mimo że nie przmdpadam za tym tematem.

Opublikowano

Jestem świeżo po niemal maratonie z S01 Rycerza i czytałem, że serial jest dobry, ale i tak jestem zaskoczony, a do tego pozytywnie. Liczyłem typowe klimaty rodem z GoT - intrygi, fatalizm i despotyczne elity, a to jest bardziej w klimatach Władcy Pierścieni. Film o honorze, przyjaźni i braterstwie w walce. Z takim ogólnie bardzo pozytywnym przesłaniem. Świetne odegrane i bardzo dobrze technicznie. 9/10

• Like 1
Opublikowano
W dniu 10.03.2026 o 04:04, Pentium D napisał(a):

Oba odcinki nijakie. W pierwszym trochę małpy pokazali, ale na nikim to wrażenia raczej nie zrobiło. Nie wiem czy tylko mnie denerwuje postać Cate i jak jest ta rola odgrywana przez Annę. Kij w dupie i ptasi móźdżek. W pierwszym sezonie chyba Kentaro był taki, ale nie mam zamiaru sobie tego odświeżać.

Trzeci za mną i chyba wystarczy. Już bym wolał przez godzinę oglądać jak ktoś chleb masłem smaruje. To jest takie nijakie, że aż niemożliwe.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Za mną czwarty i jest nadal to samo :E flaki z olejem, nie wiem dlaczego zapowiadali że drugi sezon ma być bardziej dynamiczny z o wiele większą dawką tytanów i starć między nimi, jutro piąty dam szansę może coś ruszy :rotfl:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nic lepiej nie będzie. Ten serial przy 10 odcinkach ma budżet 1 filmu z tego uniwersum. Chyba nawet delikatnie obcięli w 2 sezonie więc na efekty po prostu nie ma kasy i będzie lanie wody.

Edytowane przez bourne2008
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, bourne2008 napisał(a):

Ten serial przy 10 odcinkach ma budżet 1 filmu z tego uniwersum.

A mogli zrobić 6 dobrych zamiast skakać po lokacjach aby nagrać nikomu niepotrzebne sceny w dyskotekach i przepalać tym samym budżet na transport sprzętu, ludzi i opłacenie statystów.

3 godziny temu, Send1N napisał(a):

Za mną czwarty i jest nadal to samo

Ja to już tylko przewijałem a i tak nic ciekawego nie było.

• Upvote 2