Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnimi czasy skończyłem Koszmarne Komando (chyba o tym jeszcze nie pisałem) i było toto całkiem znośne. Potem obejrzałem 2 sezony anime Kimetsu no Yaiba (chyba 44 odcinki w sumie) - generalnie rzecz dla młodszego widza ale nawet się wkręciłem. Nie mam na razie dostępu do kolejnych sezonów, no chyba, że zdecyduję się oglądać to po angielsku. Zacząłem w tym tygodniu drugi sezon Silos (jestem po 4 odcinkach) i generalnie nieco się męczę z tym serialem. Raczej skończę ale w sumie mogłem zacząć coś innego.

• Upvote 1
Opublikowano

Zmęczyłem drugi sezon Silos i wrażenia mam identyczne jak po sezonie pierwszym czyli nic by się nie stało gdybym tego nie oglądał. Dla mnie takie 6.5/10 a skoro czas u mnie (i zapewne nie tylko u mnie) to towar deficytowy więc chyba muszę zacząć unikać tzw. "średniaków". Oczywiście wśród moich znajomych opinie na temat tego serialu są dobre lub w niektórych przypadkach bardzo dobre. Wczoraj skończyłem Castlevania Nocturne (sezon 2) i bawiłem się nieco lepiej niż w przypadku sezonu pierwszego niemniej od  serialu Castlevania z roku pańskiego 2017 wyraźnie to odstaje ( w dół).

Oglądaliście Outlander w sensie serialu z roku 2014? Widzę oceny (są wysokie), coś tam przeczytałem na temat tej produkcji, obejrzałem trailer i tylko zastanawiam się, czy grupą docelową nie są tutaj przypadkiem kobiety (i ew. mniejszości seksualne) co zapewne spowoduje, że nie będę się bawił dobrze. Jeżeli ktoś oglądał to proszę o opinię.

Opublikowano

To prawda, Silos jest strasznie rozwleczony i przegadany. Gdyby 1 i 2 sezon upchnęli w jednym (tak jak w książce) byłoby o wiele lepiej i ciekawiej. No ale kasa się musi zgadzać i już Apple kupiło kolejne 2 sezony. W sumie może na 6 sezonach się zamkną jak ludzie nie pozasypiają ;)

Opublikowano
W dniu 9.02.2025 o 16:37, PepePanDziobak napisał(a):

Ja bym obejrzal Jericho w sensownej jakości . 

Zaczalem teraz Yellowstone, ale dopiero pierwszy  odcinek za mną. Nawet nawet, ale zobaczę dalej

Ja się kiedyś zakochałem w Yellowstone, ostatnio kończyłem 5 sezon. Tak samo 1883 i 1923 polecam. Ogólnie seriale Sheridana tak mi spasowały przez Yellowstone,1883 i 1923, że ostatnio nadrabiałem Burmistrz z Kingstone 3 sezony i kilka dni temu Landman Negocjator. Tak samo polecam Tulsa King i chyba życiówka Sylvestra. Został mi jeszcze do obejrzenia Special Ops: Lioness z jego seriali. Teraz jestem po 3 odcinku Świt Ameryki, ale na ten moment nawet nie ma podjazdu do takiego 1883. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, skunRace napisał(a):

Ja się kiedyś zakochałem w Yellowstone, ostatnio kończyłem 5 sezon. Tak samo 1883 i 1923 polecam.

było tu juz kilka razy o nich ;)

1923 za 2tyg rusza drugi sezon, może Spencer dotrze do domu..

na ten moment nawet nie ma podjazdu do takiego 1883. 

mało co ma podjazd do 1883, był kiedyś taki serial w TV "Jak zdobywano dziki zachód " był tam taki kowboj Zeb Macahan, ależ to było dobre, tak samo pacholęciem będąc serial " Północ-Południe "

a inny "Wichry Wojny" i drugi sezon " Wojna i pamięć "  , słabo to pamiętam, ale to tak jakby Sheridan scenariusz pisał . one wszystkie były u nas w TV chyba na początku lat 90tych i chyba nigdy później, nie wiem czy w ogołe są dostępne w jakimś streamingu...

Edytowane przez miro
Opublikowano

Czekam na ten drugi sezon 1923 bardzo, ale zejdzie mi do połowy kwietnia. Zawsze oglądam seriale jak już wyjdzie cały sezon, nie dałbym rady oglądać po jednym odcinku tygodniowo ;) Uwielbiam takie klimaty, mimo, że Yellowstone się dzieje w czasach współczesnych to i tak był dla mnie świetny. Nawet ten Świt Ameryki mimo, że daleko mu do takiego 1883 nieźle się ogląda, dobrze, że chociaż takie seriale powstają. Dzisiaj pewnie 2 odcinki obejrzę i na jutro zostawię ostatni, zobaczymy jak będzie.

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, skunRace napisał(a):

Zawsze oglądam seriale jak już wyjdzie cały sezon,

to samo, muszę mieć całość, Zerknę na ten Świt Ameryki, bo tutaj tez go pare osób polecało, produkcja jak nie NF

Edytowane przez miro
  • Upvote 1
Opublikowano

Zawsze oglądam seriale jak już wyjdzie cały sezon

No ja też takie netflixowe co mają premierę w całości :E :hihot: tak powinno być zawsze a nie odcinek co tydzień...

Ja zacząłem teraz długo odkładany DARK jestem po 3 odcinku i już wiem że warto było :thumbup:

• Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Landman naprawdę fajny. Cały sezon łyknąłem w trzy dni, akurat delegacje miałem to mogłem sobie pozwolić w wolnych chwilach. Mega mnie wciągnął. 

Też mi się podobał. Ma być kontynuacja?

Opublikowano
W dniu 31.01.2025 o 22:16, chrumcio napisał(a):

Tajemnice Smallville S7 xD - stare ale jakoś mnie tak wzięło

I dalej już tylko gorzej.

Ostatnio obejrzałem drugi sezon The Rig na amazonie. Serial trochę jak Otchłań Camerona.

Cały czas chodzi za mną Arcane. Youtube podrzuca mi jakieś smaczki z serialu i tylko utwierdza, że jest to nadserial. I jeszcze muzyka z serialu 

Opublikowano (edytowane)

Arcane świetne, polecam.

Smallville lubiłem raz na jakiś czas, jak w tv leciało. Kiedyś próbowałem od początku - nah. Później mówię, chociaż ostatni sezon obejrzę, jak staje się Supermanem (przynajmniej tak myślę, że to się działo) - nah. 

A Supernatural ktoś kojarzy? Oezu jak ja czekałem kiedyś na każdy kolejny odcinek! 4 i 5 sezon są najlepsze. Przy 7 chyba odpadłem. Po latach wróciłem i dałem radę do 10. Imo za długo ciągnięte, ale bywało wibitnie imo, przynajmniej w swoich czasach.

Edytowane przez J4Z66