Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Shutter Island to absolutna topka, genialny film to jest produkcja tego typu którą po prostu trzeba zobaczyć za życia :P  jak forrest gump, zielona mila, skazani na shawshank czy interstellar, spokojnie można postawić go na jednej półce z tymi produkcjami. Zakończmy na tym offtop bo to temat seriali ;) 

Opublikowano
W dniu 2.04.2025 o 00:20, Harddrinkingman napisał(a):

Skończyłem ostatnio trzeci sezon Reachera - imo straszne dziadostwo. Jestem również po pierwszym sezonie Jujutsu Kaisen i generalnie mnie to nie porwało niemniej prawdopodobnie dokończę. Dzisiaj skończyłem również 2 sezon White Lotus i muszę przyznać, że bawię się dobrze (powiedziałbym nawet, że bardzo dobrze) - z pewnością w bliskim czasie wezmę się za sezon 3. Powoli będę się również brał za najnowszy sezon Koła czasu bo tam chyba już 5 czy 6 odcinków jest (z 8).

Nie no Reacher zdecydowanie lepiej niż poprzedni sezon. Finał nawet satysfakcjonujący:thumbup:

• Upvote 1
Opublikowano

Powiedziałbym nawet, że jest znakomity jak na Netflixowe standardy. Pierwszorzędny montaż "jednoujęciowy" i nienaganne aktorstwo. Stephen Graham chyba rola życia, skasował taki występ, że mucha nie siada.

• Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, Badalamann napisał(a):

"Dojrzewanie" z Netflixa. Miniserial łącznie 4 odcinki. Dobry dramat poruszający temat "redpill" i tego typu bzdet oraz ich wpływu na młode pokolenie.

Zdecydowanie. Redpille najwięcej przestępstw popełniają. Szczególnie w UK. 🤗

A nożownicy? Wiadomka. Sami biali fani pajaca Tate'a, a nie brązowi fani kóz.

Opublikowano
W dniu 2.04.2025 o 18:16, J4Z66 napisał(a):

Jestem w trakcie (tak, oglądam filmy na raty xd) oglądania Wyspa Tajemnic (2010). Zapowiada się bardzo ciekawie. Intryguje. Nie oglądałem go jeszcze. 

to jest wątek o serialach a nie o filmach

Opublikowano

Właśnie po zakupie prime dla Sessiona pytałem o polecane seriale z tej platformy i właśnie polecali tutaj koledzy tego Człowieka z wysokiego zamku, ale jeszcze nie miałem kiedy się za to zabrać, ale już wiem że warto oglądnąć. Ogólnie dość ciekawa fabuła się zapowiada, bo wsumie chyba nie było czegoś podobnego .

Opublikowano

Dwa pierwsze odcinki Czarnego Lustra - dobre pomysły, fatalna realizacja. Całość niespójna, mało wiarygodna. Widać jak na dłoni co twórcy chcą przekazać, ale jest to zrobione w nieporadny sposób.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ja oglądam aktualnie serial Łowca Nagród na Amazon Prime. Ogólnie świetnie się to ogląda, mocno odmóżdżająca produkcja, ale czasami i takie są potrzebne w życiu. Główną rolę gra już 66-leti Kevin Bacon, ale świetnie mu to idzie. Jest mnóstwo autoironii, cynizmu, dosyć specyficznego poczucia humoru. Akcyjniak w klimatach "nadprzyrodzonych", jak ktoś lubi to polecam :)

Edytowane przez Pavel87
  • Thanks 1
Opublikowano

Bo ten serial to taka wierna kopia "Supernatural" tylko trochę brutalniejsza i z muzyką country w tle. No i główni bohaterowie to stary cynik i jego lekko szurnięta matka. Jako odmóżdźacz się sprawdza, nie ma tam głębszej fabuły więc mogą to ciągnąć aż się kasa skończy.

7 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Jak tam czarne lustro?

Taka ciekawostka ostatni epizod "podróbka" Star treka to kontynuacja z poprzedniego sezonu i trwa prawie 1:30.

• Like 1
  • Thanks 1