Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Necronom napisał(a):

To deptanie z buta było tylko w dwójce(co było trochę głupie).

Jest też w DS Remake. Mi ta mechanika odpowiada, bo deptanie powoduje taką chorą satysfakcję z upewnienia się, że truchło już się nie ruszy. ;) Co do reszty, zgadzam się, ewidentnie czuć tutaj vibe tej serii, widać to było już na pierwszych materiałach. Dlatego wiedziałem już wcześniej, że gra mi podejdzie. Fajnie, że pierwsze opinie potwierdzają, że to dobra produkcja. Jutro zaczynam grać.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj już były po 145 zł. Dziś widzę 152 zł najtańszy. Ale co z tego jak u mnie na 3070ti lipa. 

5 godzin temu, KaszaWspraju napisał(a):

OK. Czyli gra czerpie większość z paru gier ale bez optymalizacji xD

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
39 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Wczoraj już były po 145 zł. Dziś widzę 152 zł najtańszy. Ale co z tego jak u mnie na 3070ti lipa. 

OK. Czyli gra czerpie większość z paru gier ale bez optymalizacji xD

Na otwartych przestrzeniach jest doskonała optymalizacja:E

Opublikowano
38 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Ja mam u siebie 8 GB Vram i po ok 10 min. zapychała się tak, że nie było możliwe dalej grać tak zaczynało ścinać. 

Grasz w Full HD? Bo na 1440p to raczej karta za krótka.

Opublikowano
17 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Piszesz to z perspektywy gdy już czytałeś nasze wypociny. ;)

Gdybyś bez tej wiedzy podszedł w dniu premiery na świeżo to gwarantuję, że uderzyłbyś w ścianę na samym początku. 

i to naprawdę srogo...

Ja mam podobne odczucia. W sensie, gra wymaga bycia bardziej świadomym tego jak się porusza postać w grze, czy w razie W mam gdzie się wycofać, skorzystać z jakichś wybuchowych gotowców, a może gdzieś nie daleko jest nabój do podpalacza? Generalnie, nie siedzisz i nie klepiesz bezwiednie tylko aktywnie musisz w grze uczestniczyć.

Przede wszystkim do kosza trzeba wywalić normalny tryb strzelania i cały czas ładować gnata, bo wtedy mobki są na 2-3 strzały, a podpalone na 1.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Myślałem, że ulepszenie celowania (chyba skupienie) to podstawa.

Generalnie uważam, że Bloober dowiózł. Gatunek (poza Residentami) - niszowy, szkoda, że wydali 100 mln zł, może być ciężko o zwrot z inwestycji, cieszę się, że sam dołożyłem cegiełkę do ich garnuszka.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

Uruchomiłem gre z opcją smooth motion od nvidii i klatek więcej ale nie migocze ani tv ani monitor... Tylko te artefakty... 

Dorzuciłem FG do tego i znow stroboskop... Wyłączę i samo smooth motion I nie migocze... Przecież i to i to to interpolacja.... Wth...? 

Opublikowano
14 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Uruchomiłem gre z opcją smooth motion od nvidii i klatek więcej ale nie migocze ani tv ani monitor... Tylko te artefakty... 

Dorzuciłem FG do tego i znow stroboskop... Wyłączę i samo smooth motion I nie migocze... Przecież i to i to to interpolacja.... Wth...? 

W nVidia app wybrałem dla Cronosa synchronizację pionową i przestało rwać z FG + DLSS balans, 4k jakość na maksa z RT. Mam 115 fps z nielicznymi stutterami.

Opublikowano (edytowane)

Te dalsze lokacje naprawdę świetne! Masa detali jak ten wystrój w pokojach. Klimat tu można nożem kroić i dla mnie jedna z najlepszych gier w tym roku.

P.S. Gra świateł i cieni robi mega robotę!

Cronos_TheNewDawn07_09.202521_01_08.thumb.png.89de7c1560500ad543497dffab88c43c.png

Cronos_ The New Dawn   07.09.2025 20_38_52.png

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, samsung70 napisał(a):

gierka w 4K z DLSS na superjakość załadowała mi chyba 14.5GB VRAM, także kilka miesięcy i zwykły RTX5080 się skończy, cholerna złodziejska ngreedia. 

Niektóre gry po prostu ładują pod korek. U mnie SW: Outlaws i Jedi Survivor zajmowały po 22GB VRAM. 

Opublikowano
1 godzinę temu, samsung70 napisał(a):

gierka w 4K z DLSS na superjakość załadowała mi chyba 14.5GB VRAM, także kilka miesięcy i zwykły RTX5080 się skończy, cholerna złodziejska ngreedia. 

nic się nie kończy ..niektóre gry ładują do oporu

Opublikowano
16 godzin temu, Crew 900 napisał(a):

Ja mam u siebie 8 GB Vram i po ok 10 min. zapychała się tak, że nie było możliwe dalej grać tak zaczynało ścinać. 

Obniż tekstury. Tego nie przeskoczysz, na kartach z 8 GB trzeba je ciąć - czasem nawet do minimum ;)