Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jakie to ma znaczenie jakie studio ?? To chyba to jaka jest gra decuje o sprzedazy, nie mowiac juz o tym jaki rozlew zachwytow byl na premiere w internecie na kazdym portalu. Gra ci sie podoba to ok ale nie bron wyniku bo tego obronic sie nie da ;)

Zarobili? zarobili ale to zaden zachwycajacy wynik w kwesti liczb.

Zreszta minal ponad msc i dopiero dobili do takiego wyniku.

Gra roku i ponoc gra, ktora zawstydzila wszystkie studia, z takim rozglosem to po msc to powinno byc sporo wiecej.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Jak na tak rzekomo dobra gre i ponoc GOTY oraz 33dni to nie jest zaden dobry wynik.

Dorby wynik to jest 3mln w weekend ;)

To jest bardzo dobry wynik jak na pierwszą produkcję od nieznanego studia, wydaną day 1 w GP, bez praktycznie żadnej większej kampanii marketingowej. Nie wiem ile, w tym kontekście, oczekiwałeś. To, że sobie ludzie krzyczą GOTY, nic tutaj nie zmienia. ;) I tak, studio ma znaczenie, sam tytuł ma znaczenie, bo sporo osób będzie wiedzieć czego się mniej więcej spodziewać. Nawet jak to nie jest sequel. Tutaj nawet tytuł wydaje się tak egzotyczny, że ludzie nie wiedzieli czy się tego tykać. :E

Edytowane przez Vulc
  • Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Pls powiedzcie, że artefakt "stary klucz do starych drzwi" się do czegoś przyda :E 

Jak sama nazwa wskazuje aby otworzyć stare drzwi :E.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kabor napisał(a):

Ale klucz pasuje tylko do jednych :rotfl:.

Będzie zabawa z tym :E 

Bardzo ciekawy jest ten setting gry, a muzyka przygniotła mnie od samego początku. Nawet potem sobie nuciłem ją w trakcie prac w ogrodzie :o 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Przeszedłem clair obscur expedition 33, zrobiłem też wszystkie questy towarzyszy.

Pytanie... co dalej!? : D

Znacie może jakieś podobne gry? Bo to jak mi ta gra siadła to sam jestem mocno zdziwiony

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Slayer napisał(a):

Przeszedłem clair obscur expedition 33, zrobiłem też wszystkie questy towarzyszy.

Pytanie... co dalej!? : D

Znacie może jakieś podobne gry? Bo to jak mi ta gra siadła to sam jestem mocno zdziwiony

Chyba FF X jest prawie identyczne w zamyśle fabularnym (nie grałem), a Nier Automata przebije artystycznym podejściem do opowiadania historii...

Rozgrywką niewiele gier będzie podobnych, bo turówki zazwyczaj nie mają nic dodatkowego, więc podaje gry podobne w odczuciu.

Edytowane przez musichunter1x
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Na kluczykowni za 122zł, ale jeszcze się waham, bo kupka wstydu strasznie wysoka 🙄, a nie lubię rozpoczynać gry i ją po chwili porzucać, a zaś grać w kilka na raz, to klawiszologia potrafi się mieszać 😐

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano
4 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Czyli rozumiem że gra dosłownie wszystkim się podoba... trzeba będzie zagrać. 

Fabularnie to najlepszy tytuł roku, bez cienia wątpliwościa zakończenia są piękne no i nawiązania do Replicant czy Automaty wyłapiesz z miejsca. Zresztą to były tytuły mocno ogrywane przez Broche'a i z inspiracjami nie kryje się wcale.

• Like 1