Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja w końcu skończyłem. Dla mnie arcydzieło. Czuję taką cholerną przejmującą pustkę. Teraz pewnie będę z godzinę słuchał muzyki po skończeniu gry. Mentalnie aktualnie nie funkcjonuje. 

• Like 8
  • Upvote 2
Opublikowano
26 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Ja w końcu skończyłem. Dla mnie arcydzieło. Czuję taką cholerną przejmującą pustkę. Teraz pewnie będę z godzinę słuchał muzyki po skończeniu gry. Mentalnie aktualnie nie funkcjonuje. 

U mnie była identyczna reakcja po ukończeniu NieR Automaty, dlatego tamtą fabułę oceniam na 10/10.

Ciekawe, czy tutaj będzie podobnie. 

• Like 2
Opublikowano
12 godzin temu, jankooo napisał(a):

Nie wszystko udało się zrobić ale to dobrze- będzie większa motywacja do ponownego przejścia od początku za jakiś czas. Ktoś spędził więcej godzin? :)

clair- ilosc godzin.png

obraz.png.6591aed327877ffc51e827325884e97a.png

Pod koniec ogarnąłem że jedyne co mogę robić to dalej łazić i ciapać potwory, żadnej fabuły nie będzie więc polazłem do Lumiere i skończyłem grę. Początek słaby, rozwinięcie zajebiste, końcówka spoko ale tylko główny wątek jest fajny, nic więcej w tej grze nie ma.

• Like 1
Opublikowano

Skończyłem fabułę 

Spoiler

i obejrzałem oba zakończenia. W sumie to dalej się zastanawiam kto miał rację. Z jednej strony przyznając rację Maelle kończymy żyjąc w iluzji , ale jest to "happy end" gdzie wszyscy poza Verso wracają. Z drugiej strony popierając Verso niszczymy iluzję i na pewno jest to lepsze rozwiązanie dla rodziny malarzy, ale jako gracze praktycznie nie mamy żadnego emocjonalnego przywiązania do niej poza Maelle.

Opublikowano
16 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Pierwsza walka i wpierdol, nic nie kumam z tego systemu.  

Jak mnie początek oczarował, to teraz mnie szlag trafia. 

Ja też się załamałem na początku. Kumpel mi objaśnił zależności i poszło jak z płatka.

Opublikowano

Skup się póki co na unikach a nie parowaniu (mają  większy margines błędu od parowania) ta dziewczyna jest dość ciężka jeśli idzie o sam początek,ale potem jest lepiej

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Nic nie udaje mi się uniknąć, naciskam B albo RB i nic z tego nie wynika.

Potestuj, ogólnie ataki często mają sygnał dźwiękowy, gdzie na pewno nie wypada robić uniku wcześniej. 
Oraz rób unik, a nie paruj, ale masz to robić nie w ostatniej chwili, bo postać musi zdążyć wykonać unik.
Sam potrenowałem kilka razy na niej, ale lepszy moment jest później na wrogu przy fladze.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
29 minut temu, Element Wojny napisał(a):

To dawaj namiary na kumpla, zanim gra poleci z dysku. 

4 podejścia, ani razy nie udało mi się pokonać dziewczyny na pomoście, a to przecież prolog. 

Cała grę przeszedłem na unikach bo na kontrę jestem za wolny. Tam jest mnóstwo czasu i nic nie jest w stanie cię uderzyć. Tę grę przechodzi się na słuch i za nic na świecie dźwięk nie może być bluetooth bo jest opóźnienie.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Sheenek napisał(a):

Olej walke, mnie strasznie meczyla i w moment zjechalem na easy. Do tego auto qte i mozna grac :E

I tak chyba zrobię, za 6 podejściem na styku pokonałem dziewczynę z prologu, przecież na dowolnym bossie będzie to dla mnie koniec gry. Jak bardzo mi na ten moment podoba fabuła i styl artystyczny tej gry, to ten system walki to jakaś abstrakcja.

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

to ten system walki to jakaś abstrakcja.

Powiem tak, po godzinie gry zmieniłem z normala na łatwy i włączyłem auto QTE- dotyczy to tylko ataków, ale zawsze coś. Skupiłem się na unikach i parowaniu. Mało albo w ogóle nie grasz w soulsy stąd odczuwasz wyższy poziom trudności. Mi też do końca nie pasowało, ale idzie to jakoś ukończyć. 

Edytowane przez Reddzik