abudabi 88 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) 23 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): Chętnie poznałbym te wątpliwe momenty. Jestem po 10h i póki co, oceniam ok (ale dowiem się chętnie, czego nie zauważyłem). Ale dopiero, jak skończę, bo może się niechcący doproszę o spoiler - lepiej nie. Widzę, że większości rzeczy nie zauważyłeś, bo do nich jeszcze nie dotarłeś Ciesz się grą, po zakończeniu można podebatować. Edytowane 8 Kwietnia przez abudabi
aureumchaos 440 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) Teraz, ODIN85 napisał(a): Ale w realu? Edytowane 8 Kwietnia przez aureumchaos 3
Kadajo 7 411 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 9 minut temu, slafec napisał(a): Gdyby TLOU2 było takim gównem (jak je określałeś) to ocena również powinna wynosić 3 albo i mniej. Jakimś cudem jest 4,49 i to nagle też słaba ocena, bo pierwsza część ma 4,81. Bo to moja ocena, że jest gównem Czy nie mam prawda do swojej oceny, bo średnia się nie zgadza 1
jameshook93 62 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) W dniu 6.04.2025 o 19:28, Karro napisał(a): dalej mogą być niestabilne Nie, okazało się że następna lokacja zużywała więcej vramu i gra się po prostu crashowała za każdym razem, zmiana rozdzielczości z 2560x1440 na FullHd pomogła, potem zmieniłem detale żeby apka zużywała mniej vramu i zmieniłem z powrotem na 2.5k Dla mnie ta gra jest tak świetna, że nie przeszkadza mi nawet aż tak bardzo to że się już 5x crashnęła. Edytowane 8 Kwietnia przez jameshook93
userKAMIL 857 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): Tak, bo zawsze jak coś jest ostro krytykowane i nie zostaje pozytywnie przyjęte to od razu hejterzy i nieuzasadniona krytyka Uwielbiam ten argument zawsze przywoływany przy obronie gówna Jak to jest ze dobrego nigdy nikt nie atakuje i broni się samo a gówno zawsze rezonuje Miłego dnia panowie Metacritic jako argument od ludzi, którzy mogą ocenić grę nie grając w nią. XD Na steamie masz 88% od ludzi, którzy faktycznie w to zagrali. Edytowane 8 Kwietnia przez userKAMIL
bleidd 484 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) Na MC często się ludziom czerwone flamastry z piórnika wysypują jak tylko coś im nie spasuje albo jest niezgodne z ich wyobrażeniami i lecą 0-1/10 tylko dlatego, że wygląd postaci nie taki, sposób dystrybucji nie taki, XXX nie takie jak sobie ubzdurali w głowach. Dawanie grze 0/10 bo jeden element nie pasuje to jest absurd. Nie wspominając o wojenkach jak 1 gra przebije w rankingu drugą i są zmasowane minusowania jednej aby ta druga z powrotem wróciła na szczyt. Generalnie MC jest dość obiektywne dla bezpiecznych gier, jeśli tylko jest jakiś element kontrowersji to ocena potrafi polecieć na pysk bo tak sobie grono piwniczaków ubzdurało. Nie kocham TLOU2 ale gra ma wiele świetnych elementów. I mówienie, że to gówno to albo próba bycia kontrowersyjnym na siłę albo wąskie horyzonty i dychotomia myślenia, albo gra wspaniała albo gówno i nic pośrodku nie ma. Edytowane 8 Kwietnia przez bleidd 2 1
Kadajo 7 411 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 4 minuty temu, slafec napisał(a): Owszem masz, ale Ty pierwszy wyjechałeś z ocenami (oceną z Metacritic próbowałeś podeprzeć swoje zdanie). No i poparłem, TLOU2 jest gra gorsza od 1, pokazuje to przejaskrawiona ocena na MC, jaki ocena na PS store Bawi mnie jak nie możecie się z tym pogodzić
sideband 1 775 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 10 minut temu, Karro napisał(a): A ja gram na 8mce i nic nie kraszuje. Fhd to mniejsze dociśnięcie chipu,w niektórych lokacjach użycie cpu jest bardzo duże ,znaczy w niektórych ,w połowie gry Użycie CPU co jakiś czas bije grubo w górę i nie ma nic wspólnego z miejscem testowym tylko ze względu na streaming textur w tle. Wystarczy się zatrzymać i po kilku sekundach obciążenie spada z powiedzmy z 90% do 45%. 3
ODIN85 3 502 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 7 minut temu, Kadajo napisał(a): No i poparłem, TLOU2 jest gra gorsza od 1, pokazuje to przejaskrawiona ocena na MC, jaki ocena na PS store Bawi mnie jak nie możecie się z tym pogodzić Nie dla wszystkich i tyle
Kadajo 7 411 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Nikt nie mówił że dla wszystkich przecież
userKAMIL 857 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 4 minuty temu, Kadajo napisał(a): Nikt nie mówił że dla wszystkich przecież No nie, dla 88% na steam to dobra gra.
kubikolos 1 327 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 3 godziny temu, DITMD napisał(a): Większość tej "krytyki" to wściekli fani jedynki z bólem dupy o grę w golfa na początku, albo wątek LGBT w grze. Aktorka użyczająca głosu Abby dostawała pogróżki i życzenia śmierci od tych idiotów. Co niektórzy już po wyciekach przed premierą wydali wyrok na grę i wrzucili ją do dołu. a tymczasem Sony wycofuje sie z pompowania dei i woke jak widac krytyka ma sens i takie pierdololo jak twoje jak zwykle trafi na smietnik historii 1
jameshook93 62 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 40 minut temu, Karro napisał(a): A ja gram na 8mce i nic nie kraszuje. Fhd to mniejsze dociśnięcie chipu,w niektórych lokacjach użycie cpu jest bardzo duże ,znaczy w niektórych ,w połowie gry No bez przesady że Ryzen 7 7700 byłby za słaby do tej gry. Jakie detale i jaka grafika że ci chodzi gra? No i zaznaczam że gram w 2560x1440 a nie w FullHD
DITMD 787 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) @kubikolosI akurat ta stara gra o tym zaważyła To jeszcze było przed całym tym "boomem" anty-LGBT, DEI i wokeizmem, w tamtym czasie nikt tutaj nie wiedział co DEI oznacza, i że cos takiego istnieje, ludzie mieli ból dupy o to że nie dostali po raz drugi tego samego, i nie mogą grać Joelem, równie dobrze Abby mogłoby nie być, ani LGBT, i miałbyś to samo, ale to szczegół Edytowane 8 Kwietnia przez DITMD
Czubatka Boża 176 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Pytanie jest naprawdę problematyczne czy Remastery gier są potrzebne?
DITMD 787 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 2 minuty temu, Czubatka Boża napisał(a): Pytanie jest naprawdę problematyczne czy Remastery gier są potrzebne? Dla mnie są obojętne nikt mnie nie zmusza do kupna i grania w nie. 2
kubikolos 1 327 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) Sa potrzebne bo firmy musza zarabiac jesli ludzie kupuja to samo 24 minuty temu, DITMD napisał(a): I akurat ta stara gra o tym zaważyła to tylko twoj kolejny wniosek z d ktory tak samo trafi na smietnik historii liczy sie wszystko, w ktoryms momencie nastepuje przegrzanie propagandy Edytowane 8 Kwietnia przez kubikolos
DITMD 787 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 8 minut temu, kubikolos napisał(a): Sa potrzebne bo firmy musza zarabiac jesli ludzie kupuja to samo to tylko twoj kolejny wniosek z d ktory tak samo trafi na smietnik historii liczy sie wszystko, w ktoryms momencie nastepuje przegrzanie propagandy Przegrzał ci się chyba mózg jak myślisz że jestem za tą homogenizowaną propagandą. Najgłośniej krzyczą ci co mają najwięcej do ukrycia
aureumchaos 440 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 34 minuty temu, DITMD napisał(a): @kubikolosI akurat ta stara gra o tym zaważyła To jeszcze było przed całym tym "boomem" anty-LGBT, DEI i wokeizmem, w tamtym czasie nikt tutaj nie wiedział co DEI oznacza, i że cos takiego istnieje, ludzie mieli ból dupy o to że nie dostali po raz drugi tego samego, i nie mogą grać Joelem, równie dobrze Abby mogłoby nie być, ani LGBT, i miałbyś to samo, ale to szczegół Jest mod zeby grac joelem w tlou2 https://www.nexusmods.com/thelastofuspart2/mods/26 3 1
jameshook93 62 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Joel z dialogami zrobionymi pod Elly? palący jointa i wchodzący w ślinę z małolatą. Wrażenie niczym z Trynkiewicza. 4
krzysiek_1990 74 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia A ja poczekam do serialu z giercowaniem, podwójny klimacik będzie
SylwesterI. 865 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) 5 godzin temu, Vulc napisał(a): Nigdzie nie nazwałem też gry gównem, więc chyba nie do mnie z tym tematem. Post skierowany w zamyśle przede wszystkim do osoby oceniającej grę jako gówno, czyli 0 pkt, ewentualnie 1 gwiazdka. Bo jeśli ktoś obniża ocenę o 1,2 czy 3 pkt i to uzasadnia, nie mam najmniejszego powodu do pretensji, ale jeśli ktoś tak dobrą grę jak tlou2 stawia na równi z "wypocinami" pokroju historii w filmach Vegi, jest po prostu trollem szukającym atencji. 5 godzin temu, Kadajo napisał(a): Gra jest gównem dla mnie to jest moja opinia, jeszcze tego nie załapałeś ? Ja zrozumiałem tylko jedno, twoje opinie są dla mnie gówniane i nie ma sensu brać ich pod uwagę, przy kolejnych tytułach. W innych tematach możemy się zgadzać lub nie, w temacie opinii na temat gier, twoje posty będą spamem. 39 minut temu, ODIN85 napisał(a): Serial to ma być tylko połowa gry. w zwiastunie to widziałem nawet sceny, których nie kojarzę z gry, więc chyba nie będzie to (prawie 100%) kalka jak w przypadku 1 sezonu. 5 godzin temu, abudabi napisał(a): Uwielbiam te prymitywne próby zdyskredytowania osób o innym zdaniu. Na pewno dobrze je rozgryzłeś. Przecież wiesz najlepiej Twórcom też było na rękę skupianiu się na debilach, którzy najgłośniej krzyczeli. Najłatwiej im było sprowadzić wszystkich krytykujących do homofobów i nietolerancyjnych. I nie, dla mnie żadne DEI w tej grze nie jest problemem. Niektóre rozwiązania fabularne są co najmniej zastanawiające. Sam zamysł nie był zły, wykonanie bardzo średnie. Określenie gry jako średnia, bo opiniującemu nie pasuje to czy tamto, jest normalne i uzasadnione dla tej osoby i zrozumiałe dla mnie, ocenianie takiej gry jako gówno to tani trolling @Reddzik Spoiler Strzelać dalej może, nawet we wspomnieniach ze Stalingradu Niemcy pisali, że musieli dbać o kciuk i palec wskazujący, resztę mógł szlag trafić, bo tak mogli się ciągle bronić, grać na gitarze nie może i ostatnia scena moim zdaniem podkreśla to, że Ellie Straciła wszystko, nawet granie na gitarze czego nauczył jej Joel, nie zostało. Odnośnie winy, ja odebrałem to dokładnie inaczej, została wciągnięta w spiralę zemsty, mimo tego, że nie była niczemu winna, przecież sama chciała się poświęcić, chciała, żeby jej życie miało sens w takich czasach, a decyzja Joela to zaprzepaściła i dla tego na koniec mimo wszystko odpuściła. Edytowane 8 Kwietnia przez SylwesterI. 2 2
Rekomendowane odpowiedzi