Skocz do zawartości

The Last of Us Part II Remastered - PS5, PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem co masz na myśli, ale fyi to grę na konsolach przeszedłem już dwa razy, więc wiem co dostanę fabularnie i rozgrywkowo. Chce po prostu zagrać m+k i w wyższym fps.

Opublikowano

Co masz na myśli poprzez brak ficzerow nvidii ? Nie będzie dlss ?

24 minuty temu, @MUZ napisał(a):

Ja się waham czy kupować teraz, czy za pół roku. Brak ficzurów Nvidii i niepewność czy nie spartolą premiery jak przy Part 1 trochę studzą zapał.

Opublikowano
Cytat

Additionally, there’s support for Assassin’s Creed Shadows and The Last of Us™ Part II Remastered, both featuring DLSS 4 with Multi Frame Generation (enabled via NVIDIA app overrides in Assassin’s Creed Shadows), DLSS Frame Generation, DLSS Super Resolution, and NVIDIA Reflex.

Opublikowano (edytowane)

Faktycznie jednak będzie wsparcie ficzurów Nvidii, więc sorry za wprowadzenie w błąd, musiałem źle przeczytać.

Jednak na oficjalnej stronie nie ma nic o wsparciu DLSS 4, jest natomiast info, że będzie wsparcie dla DLSS 3:

This version of The Last of Us Part II Remastered is optimized for PC with Nvidia DLSS 3 Super Resolution support(1), AMD FSR 3.1 and AMD FSR 4 support with upscaling and frame generation(1), VSync and framerate cap options, including an uncapped framerate option(2), DirectStorage support, and more.

https://www.naughtydog.com/blog/the_last_of_us_part_2_remastered_pc_features_new_no_return

Edytowane przez @MUZ
Opublikowano
13 minut temu, sideband napisał(a):

Nie będzie natywnego wsparcia z gry tylko wymuszenie ze sterownika ;)

Bo developer to leń ;)

To jest niezla patologi, wrzucic do gry stara wersje DLSS zamiast nowej i to w grze, kotra bedzie miec premiere dopiero. No ale zadne exy sony nie maja natywki DLSS4 bo przeciez pompuja FSR.

Cyberpunk do dzis nie dostal FSR 3.1 aka 4.0 pozniej ;)

Odbijanie pileczki :D

Opublikowano

Chyba nie wiesz jak działa typowy mózg developera gier- większość z tych pokrętnych karakanów antyludzkich uważa, że lepiej wpakować starszą wersję czegokolwiek niż nowszą z poprawkami bo w ich zdegenerowanym toku rozumowania nowsza może być niestabilna dlatego dla bezpieczeństwa wybierają starsze.

• Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, @MUZ napisał(a):

Nie wiem co masz na myśli, ale fyi to grę na konsolach przeszedłem już dwa razy, więc wiem co dostanę fabularnie i rozgrywkowo. Chce po prostu zagrać m+k i w wyższym fps.

To się dowiesz jak zaczną grać Ci co nie grali:E

Opublikowano

Ci co ograli jedynkę, to dwójka obowiązkowa. Grę się kocha, albo nienawidzi, ale nie można odmówić jej gigantycznych emocji jakie wywołuje. Dla mnie arcydzieło fabularne, jedna z niewielu pozycji którą oceniłem na 10.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Na pewno pozycja obowiązkowa jeśli komuś podobała się jedynka. Technologicznie świetna, fantastyczna historia do przeżycia - takich naprawdę bardzo, bardzo mało w świecie gamingu. Czy 10/10 - dla mnie na pewno nie, prosta i zwarta historia z jedynki jak dla mnie rezonowała o wiele bardziej. Doceniam chęć pokazania historii z dwóch perspektyw ale mnie już historia Abby zaczęła męczyć w pewnym momencie. Trochę zbyt przeciągnięta. Trochę za prosta gameplayowo jak na swoją długość. Na pewno warto znać, ale dla mnie poziom niżej niż jedynka.

Opublikowano
2 godziny temu, caleb59 napisał(a):

No właśnie też mam mieszane uczucia. Trzeba było zrobić dobrą minę do złej gry jak to się mówi i grzecznie podziękować za prezent.

Oby mi tylko to bokiem nie wyszło jak z jedynką. :E 

Jedno nie wyklucza drugiego 🙂 Podziękujesz ładnie za prezent, a grę jako grę zjedziesz :E

Opublikowano (edytowane)

No i gra ma wg mnie fantastyczne zakończenie, które trochę ryje łeb. Pamiętam, był to grudzień 2023 kiedy ją ukończyłem i przez kilka kolejnych dni siedziała mi w głowie.

Mocna i bardzo odważna historia.

Edytowane przez Tomek_ITH